8 ide për dekorim për të krijuar dhoma të vërteta luksoze

09 Shtator 2021

Kur shkojmë të dekorojmë dhomën e gjumit, gjithmonë na vijnë në mend dhomat që janë të denja për të bërë pjesë në një revistë të brendshme, si për stilin e tyre dekorativ ashtu edhe për mobiljet. Ka dhoma luksoze për të gjitha shijet, por nëse dëshiron të arrish një pamje ekskluzive, pikënisja është të projektosh dhomën me një bazë të pavdekshme. Kështu është më e lehtë ta përshtatësh atë ndaj ndryshimeve të trendit..

Në Luxury Concrete ne ju propozojmë një seri këshillash për të krijuar dhoma luksoze që të përcjellin një atmosferë sofistike, të ngjashme me ato që mund të gjejmë në filmat tanë të preferuar. Do të arrish të japesh dhomës së gjumit prekjen elegante që aq shumë dëshiron dhe pa nevojën për të bërë ndryshime të mëdha.

Si të dekorosh për të arritur një dhomë luksoze?

Krijimi ose dekorimi i një dhomë luksoze përfshin kujdesin maksimal për detajet e vogla. Nuk mjafton vetëm me zgjedhjen e materialeve ose kombinimin e ngjyrave. Qëndrimi për të qenë luksoz nuk duhet të jetë i paanshëm. Një zgjedhje e mirë është që të ketë pak elementë, por të zgjedhur mirë.

1- Mobilje e thjeshtë dhe me vija të thjeshta

Për të dekoruar një dhomë luksoze, mobiljet nuk duhet të tërheqin vëmendjen. Basti për mobilje të thjeshta dhe me vija të thjeshta është një sukses, pasi lejon që roli kryesor të bjerë mbi veshjet dekorative dhe aksesoret. Dhomat luksoze shmangin mbipopullimin e mobiljeve për të gëzuar hapësira të mëdha dhe të hapura.

Dhomë luksoze me dysheme druri dhe dritare të mëdha për hyrjen e dritës natyrore
Dhomë luksoze me dysheme druri dhe dritare të mëdha për hyrjen e dritës natyrore

2- Shtesa që sjellin ngrohtësi

Shtojcat luajnë një rol vendimtar për të krijuar një ambient që merr frymë luksin më autentik. Disa perde që arrijnë në tokë janë një detaj i mirë, që kombinon estetikën dhe praktikalitetin. Është e këshillueshme të zgjidhni perde të gjata me një dizajn tërheqës. Gjithashtu është një zgjedhje e mirë të keni pas perdeve disa visillos për të kaluar dritën dhe në të njëjtën kohë të mbahet intimiteti i dhomës.

Krevati është një hapësirë tjetër ku është e domosdoshme të kujdesesh për estetikën. Nga njëra anë, nuk duhet të përziehen ndryshme sete çarçafësh dhe ngjyra e peshqirit duhet të jetë e kombinuar me atë të perdet dhe mobiljeve. Në dhomat e luksozme gjithashtu nuk mund të mungojnë disa jastëkë ose këmisha me madhësi të ndryshme. Një tjetër burim ideal është qilimi në këmbët e krevatit, sidomos nëse mendojmë për stinët e vitit me më shumë ftohtë.

3- Ngjyrat që sjellin elegancë, qetësi dhe luksozitet

Dhomat luksoze jan hapësira intime që shkojnë përtej një vendi për të fjetur. Është një qëndrim për të shijuar relaksin dhe komoditetin. Zgjedhja e ngjyrave luan një rol esencial që qëndrimi të jetë një vend i këndshëm dhe që të marrë frymë ekskluzivitet. Basti për elegancën çon drejtpërdrejt në mendimin për ngjyrën e zezë, e cila ofron qetësi por gjithashtu redukton ndriçimin.

Nëse zgjedhim dyshemenë ose mobiljet e zeza, gjithmonë mund të përdorim aksesore të bardhë për të krijuar kontrast. Perdet ose çarçafët janë një mënyrë e mirë për të kombinuar të dy tonet.

Të hedhësh gjithçka në të bardhë është sinonim i forcimit të dritës së dhomës. Kombinimi me dru është një burim i shkëlqyer për të thyer monotoninë. Ky ngjyrë është e lidhur me shijet më të pakohshme në kërkim për të forcuar gjerësinë e dhomës së luksozë.

Të dy ngjyrat lejojnë të dekorosh me art qëndrimin pa nevojë për të apeluar në tonet e forta, por gjithmonë do të mund të zgjedhësh tonet që të pëlqejnë më shumë dhe që arrijnë një ekuilibër.

4- Kujdesi për detajet e ndriçimit

Çdo dhomë luksoze, qoftë e një hoteli apo një banese, për të qenë e ngrohtë ka nevojë për një dritë përputhëse me hapësirën. Duhet të shmangim që të gjithë ndriçimi të bazohet në dritat e tavanit, pasi rezultojnë të pamjaftueshme. Për që qëndrimi të transmetojë ekskluzivitet nuk janë të nevojshme llambat e mëdha.

Thjesht një llambë në çdo tavolinë natë, qoftë prej metali apo qelqi, mund të jetë e mjaftueshme. Shërben si pikë drite dhe si objekt dekorativ. Ndriçimi ideal në dhomat e luksozme kalon në kombinimin e dritës ambientale me pikat e dritës së murit. Fokuset e futura në tavan gjithashtu janë një zgjedhje e mirë për të rritur elegancën e hapësirës.

Dhomë luksoze me një dysheme mikrocementi që rrit gjerësinë dhe stilin klasik të qëndrimit
Dhomë luksoze me një dysheme mikrocementi që rrit gjerësinë dhe stilin klasik të qëndrimit

5- Dekorim i sofistikuar në dhomat e luksoze

Për të arritur një atmosferë luksoze, më e mira është të bësh bast për një dekorim sofistikuar. Përshtypja e parë është vendimtare dhe me këtë propozim dekorativ mund të dashurojmë në pamje të parë. Shpërndarja e mirë, përfundimet e cilësisë dhe ndriçimi i kujdesshëm janë faktorët thelbësorë për t'i dhënë një prekje 'chic' ambientit. Shkëlqimet e arta, lulet, llambat në tavan ose qirinjtë e parfumuar janë shtesat ideale për të dhënë dhomave sofistikim.

6- Mure që frymëzojnë

Muret janë aleati më i mirë për të arritur një dhomë luksoze me përfundime të vlerës së lartë dekorative. Luaj për të kombinuar kuadra, korniza dhe llampa, madje edhe bëj bast për veshje dekorative që rrisin stilin dekorativ të shtëpisë. Nëse jo, gjithmonë mund të kombinosh bojën, fotografitë ose letër. Kujdesi maksimal për përfundimet e mureve është një deklaratë e qëllimeve për të krijuar një ambient luksoz.

7- Drita natyrore: një bast ideal për dhomat e luksozme

Përdorimi i dritës natyrore është një rregull ari në dekorimin e një dhomë luksoze. Nga njëra anë ndihmon për të pasur një ndjenjë më të madhe të hapësirës dhe që mobiljet të shfaqen në plotësinë e tyre maksimale. Cilësia e përfundimeve theksohet edhe më shumë me dritën natyrore dhe për më tepër rrezet e diellit janë një burim vitaliteti dhe energjie.

Gjithmonë mund të vendosim më shumë se një pasqyrë në dhomë për të shkaktuar që qëndrimi të shkëlqejë edhe më shumë. Falë dritës natyrore, dekorimi ynë i sofistikuar do të arrijë një bukuri të papërsëritshme. Është mënyra më e mirë që si ne, ashtu edhe mysafirët tanë, të gëzojnë me detajet dhe përfundimet e dhomës së luksit që kemi dekoruar.

8-Rendi dhe thjeshtësia si aleatë

Në dekorim, luksi lidhet me të vërtetën, emocionet dhe mbi të gjitha me thjeshtësinë. Mënyra më e mirë për të krijuar dhoma luksoze është nga një vendosje e rregullt dhe e thjeshtë. Renditja, çfarëdo që të jetë stili i dekorimit, është thelbësore për të projektuar një ambient sofistikuar, elegant dhe të rehatshëm.

Dhomë luksoze me mikrocement në dysheme për të rritur dritën e ambientit
Dhomë luksoze me mikrocement në dysheme për të rritur dritën e ambientit

Dhomat luksoze me mikrocement

Zgjedhja e materialeve, si në shumicën e rasteve, është ajo që bën ndryshimin për të arritur mjedise me personalitet dhe stil. Përveç kësaj, kur zgjedhim cilësinë, ndjenja e luksit është edhe më e madhe. Në marrëdhënien e cilësisë dhe luksit, është e detyrueshme të flasim për mikrocement. Është materiali ideal për të krijuar dhoma luksoze me një plus cilësie.

Mundësitë që ofron mikrocementi përkthehen në dysheme dhe mure ekskluzive që sjellin një linjë vizuale elegante ku zhduken bashkimet. Ky mbulim dekorativ është një aleat i përsosur për të rritur gjerësinë dhe ndriçimin e dhomave luksoze.

Dekorimi i një dhomë, ku kombinohet me sukses funksionaliteti dhe estetika, është një punë komplekse. Mikrocementi në dhomat e luksozme është aleanca e përkryer për të arritur një plus cilësie në çdo mbështetje. Përveç drurit, mund të aplikohet mbi sipërfaqe të qeramikës, betonit, mermerit, çimentos, gipsit, pllakave, gres ose terrazo.

Shembull imagjinatën tënde dhe shijo një dhomë luksoze me përfundime unike dhe të personalizuara. Zbuloni më shumë përfundime në uebfaqen tonë.