8 mbështjellje muri për të impregnuar dhomat me stil

9 Dhjetor 2022

Edhe pse shpesh jemi më të kujdesshëm në zgjedhjen e materialeve për të mbuluar trotuaret tona dhe këto të jenë ato që marrin protagonizmin e madh për të pasur një përdorim më të vazhdueshëm dhe të vazhdueshëm, mbulimet e murit janë një nga burimet më të fuqishme estetikisht.

Komponenti i tyre dallues jep një personalitet dhe sofistikim të lartë për çdo ambient që dëshiron të rinovohet.

Dhe është se, larg idesë së përgjithshme që kemi se dekorimi i një muri do të thotë thjesht ta mbushim atë me ngjyrë, sipërfaqet tona vertikale ofrojnë një gamë të mundësive estetike dhe dekorative praktikisht të pakufizuara dhe, pothuajse gjithmonë, të panjohura.

Zbuloni nga dora e Luxury Concrete® 8 mbulesat dekorative që funksionojnë më mirë kur krijohen dhoma të paharrueshme. Merrni shënim karakteristikat, avantazhet dhe këshillat e ekspertëve dhe zgjidhni atë që kombinon më mirë me stilin, shijen, qëllimin dhe personalitetin tuaj. Përgatitu për të hapur dyert për një botë të mundësive të pakufizuara të dominuara nga rafinimi më absolut, eleganca dhe sofistikimi.

1. Kallëp dhe gres porcelan: klasikë të mëdhenj të djeshëm dhe të sotëm

Pllakat dhe gresi porcelanik janë dy mbulime muri shumë tradicionale. Një bast i sigurt që është një sukses i plotë në dhoma të shtëpisë si kuzhinat ose banjot, ku popullariteti i tyre është i lartë për shkak të rezistencës së shkëlqyer që ata ofrojnë kundër njollave ose lagështisë.

Kuzhinë me mur të mbuluar me pllaka të bardha

Këto mbulesa muri kanë evoluar me kalimin e kohës, sidomos në lidhje me format, teksturat dhe ngjyrat e tyre. Një inovacion që ka lejuar të dekorohet në mënyrë shumë krijuese çdo lloj ambienti, duke e ngjitur secilën prej tyre me atmosferën më të shijshme dhe të rafinuar.

Megjithatë, prezanton një pengesë për t'u marrë parasysh: prania e bashkërendave në sipërfaqet e të dyve, ndikon në grumbullimin e ndotjes midis vijave të ndarjes dhe, për shkak të kësaj, pastrimi dhe mirëmbajtja e tyre mund të rezultojnë të mërzitshme.

2. Tapet i piktur: shpejtësi pa hequr dorë nga estetika

Letra e hartuar është mbulimi i duar ideal në kërkim të shpejtësisë, efikasitetit dhe estetikës moderne. Një nga opsionet më popullore për të qenë, gjithashtu, relativisht i lirë dhe i lehtë për t'u aplikuar në krahasim me alternativat e tjera në treg.

Një nga përfitimet kryesore të letër murale është se ofron një shumëllojshmëri të madhe të dizajneve dhe stileve. Nuk ka rëndësi nëse preferon një dizajn të përmbajtur ose të ndezur, letër murale e ëndrrave të tua ekziston. Gjithashtu është e mundur të personalizosh pamjen e saj, kështu që nëse ke një ide në mendje, me siguri do të gjesh një letër murale që i përshtatet shijes tënde dhe që pasqyron saktësisht personalitetin dhe qëllimin tënd. Dhe në momentin që të lodhesh, aq e lehtë dhe e rehatshme sa ta hiqësh dhe ta zëvendësosh me një tjetër të re.

Disavantazha kryesore e letres së pikturuar si mbulim i murit është se ajo ka tendencë të absorbojë lagështinë dhe, për më tepër, në rast se ndotet është e vështirë ta rregullosh. Megjithatë, ekzistojnë disa lloje të letres së pikturuar, si lavable o el vinílico, të cilat e bëjnë atë rezistente ndaj lagështisë ambientale, fërkimeve ose njollave.

3. Guri: mbulimi i murit me personalitetin e vet

Guri është një mbulim muri me një çarm dhe aure të veçantë. Arsyeja? Aftësia që ka për të u përshtatur dhe bëhet pjesë e çdo stili dekorativ, duke u kombinuar në mënyrë të përsosur me çdo atmosferë dhe konotacion të saj.

Kuzhinë moderne me mbulim të mureve me gur në gri

Dhe kjo mbulim i murit është i shumëllojshëm për shkak të diversitetit të përfundimeve që ofron. Ai evokon stilet dekorative më klasike, duke qenë një teksturë që e njohim gjithmonë dhe që është e besueshme për ne dhe, prandaj, na jep ngrohtësi dhe afërsi, por në të njëjtën kohë, instalimi i tij në përputhje me një stil më modern, si ai industrial, sjell personalitet, karakter dhe stil.

Një material që, përveç tjerash, parandalon lagështinë dhe përhapjen e baktereve. Me durim të madh dhe plotësisht zjarrfikës, që i lejon të dallojë ndaj veshjeve të tjera të murit, duke përgjigjur kështu në koncepte që na lejojnë të shijojmë plotësisht çdo dhomë të tonë.

Ekspertët rekomandojnë përdorimin e këtij mbulimi të murit në mënyrë të përqendruar , sepse në të kundërt, mund të gjenerojë një ambient të ngarkuar dhe ky është armiku më i madh i dekorimit bashkëkohor.

4. Tulla: esenca e loftit autentik neoyorkez

Kur New Yorku i viteve 40 filloi të përjetojë një rritje të tepërt të çmimit të qirave, qytetarët e tij u detyruan të kthejnë vendet tregtare në banesa. Një optimizim i burimeve me të cilin kurrë nuk do të kishin menduar të arrinin krijimin e një trendi që po shkatërron në dekorimin e tanishëm.

Zyra në stil industrial me mur të veshur me tulla

Dhe është se, kjo ndikim i New Yorkut vazhdon të jetë i pranishëm edhe sot falë instalimit të tullave si mbështjellës muri. Një opsion i cili vlera dekorative është e papërshkueshme, duke krijuar hapësira të hapura dhe autentike. Një material që jep karakter dhe personalitet unik, duke e mbushur çdo dhomë me shprehje të vërtetë dhe stil.

Avantazhet e tyre estetike janë të dukshme dhe janë në gjendje të bëjnë çdo ambient një vend të prekshëm dhe shumë tërheqës. Disa karakteristika që nuk e lënë pas dore mirëmbajtjen e ulët, fortësinë, durimin, izolimin akustik, rezistencën ndaj nxehtësisë dhe gamën e madhe të ngjyrave me të cilat disponon.

Porro, edhe pse në pamje të parë mund të duket si mbështjellja e murit të ëndrrave tona, duhet të konsiderohet kostoja e lartë e riparimit të saj në rast se dëmtohet, si dhe grumbullimi i lagështisë mbi sipërfaqet e saj që mund të shkaktojë që tulla të thyhet me kalimin e kohës.

Mbështjellja e murit të stilit industrial par excellence

Të mendosh për tullë si një mbulim të murit, është të mendosh automatikisht në stilin industrial. Një stil dekorativ i karakterizuar nga ndjenja e tij e veçantë e hapësirës, ndriçimit dhe lartësisë.

Krijimi i hapësirave të hapura ku metali, dritaret e mëdha dhe tonalitetet gri, janë protagonistët e mëdhenj. Një stil që përzie lojën e vjetër me elegancën e më modernes.

Dominuar nga tonalitetet neutrale që ofrojnë një ndjenjë aq të ngrohtë sa edhe mikpritëse, ku i shtohen larmi gri dhe kafe, stili industrial është një nga opsionet e preferuara të dizajnerëve të brendshëm kur ajo që kërkohet është një rezultat i papritur, përmes teksturave që kontrastojnë me njëri-tjetrin, por që përshtaten për ngjashmërinë kromatike.

5. Mikrocementi: mbulimi i inteligjent i murit

Shumë arsye e bëjnë atë mikrocement në veshjen e murit të preferuar përparësisht. Dhe larg nga të qenit frut i rastësisë, e vërteta është se kjo zgjidhje dekorative pa bashkime është opsioni më i zoti kur bëhet fjalë për të kryer transformimin ose krijimin e një muri të ri.

Sallon i ngrohtë me veshje muri me mikrocement

Arsyet janë të qarta: rezistenca e saj e pakrahasueshme është garanci suksesi për shumë, shumë kohë. Një mbulim muri që nuk çahet as nuk thyhet pavarësisht se përballët me shumë faktorë të mjedisit dhe të përditshmërisë. Kaq i fortë, i vështirë dhe i rezistent që, në fakt, është aleati i përkryer për ato mure që, si ato të hoteleve, restoranteve ose qendrave tregtare midis shumë të tjerëve, kanë nevojë të jenë të pajisura me një mbrojtje superiore.

Mikrocimenti në mure ka një esencë industriale por, në të njëjtën kohë, ruajnë një estetikë tërësisht të shijshme. Aq i fortë brenda sa i bukur jashtë. Një material që ofron një shumëllojshmëri të madhe të teksturave, ngjyrave dhe përfundimeve për të evokuar stilet dekorative më të ndryshme. Kamaleonik dhe i aftë për të u përshtatur me mjedisin në varësi të qëllimit të ndjekur, duke bërë kështu dizajnin e tij diçka unike, dalluese dhe tërësisht ekskluzive.

Zgjedhur në mënyrë të veçantë në sipërfaqet e banjove dhe kuzhinave për mbrojtjen nga uji që është në gjendje të japë, mikrocementi si veshje muri është një super material, në të gjitha rregullat.

Fuqizoje gjerësinë dhe ndriçimin e çdo dhomë

Vetëm mbulimi i murit i aftë për të krijuar sipërfaqe tërësisht të sheshta, falë aplikimit të tij në formën e një mortaji të vazhdueshëm. Sipërfaqe që vërehen në një kalim të vetëm, pa që bashkimet ose linjat e ndërprerjes të ndërhyjnë në estetikën e tyre. Ambientet ku dominojnë një vazhdimësi hapësinore që e bën bukurinë e tyre të shpërthejë deri në infinit. Dhe shumë më tej.

Bukuria pa kufi që arrihet për shkak të vazhdimësisë, ajo që lejon që dhomat të perceptohen si më të mëdha dhe, në të njëjtën kohë, edhe më të ndritshme. Dhomat që përmirësohen në mënyrë automatike, që të përqafon, që të mbushin me rehati dhe mirëqenie. Harmoni hapësinore, dhe në një mënyrë shumë të veçantë. Dhe të gjitha, me mikrocementin.

6. Piktura efekti i ndryshkut: kur vintage është gjithashtu më e tanishme

Edhe pse mund të duket i çmendur, dekorimi i brendshëm aktual ndjek trendin për të bërë që gjëja më e vjetër të bëhet diçka krejtësisht në modë. Siç ndodh me bojën efektin e ndryshkut.

Mbështjellje e murit me bojë efekti ndryshku

Një mbulim muri në trendin e plotë, i cili ka veçorinë e bashkimit të më të riut me të vjetrin. Një burim dekorativ i cili kontrasti tërheq të gjitha sytë, duke u bërë kështu një nga opsionet më të kërkuara në biznese të mëdha, por edhe në shtëpi private. Dhe jo vetëm në hapësira të brendshme: edhe në hapësira të jashtme me fasadat më të imponueshme.

Lehtë, shpejt dhe me një dizajn ekskluziv, natyral dhe veçanërisht i qëndrueshëm. Ashtu siç është edhe koleksioni ynë Oxid Metal. Një linjë e bojë dhe mbështjellës metalike me tekstura të veçanta që përshpejtojnë procesin e oksidimit për krijimin e dhomave të karakterit avangard dhe industrial. Përfundimet e pajisura me një personalitet të rritur në katror, elementi dallues i të cilit është shkatërrimi i materialit..

7. Stuko venecian: një mbulim i murit me shumë histori

Stuko venecian është bërë një mbulim i murit shumë i popullarizuar në vitet e fundit. Një teknikë dekorative që u origjinua në Venecia më shumë se 500 vjet më parë e karakterizuar nga pamja e saj e lëmuar dhe e ndritshme, e cila e bën atë ideale për të krijuar një larmi të gjerë të dizajneve dhe teksturave.

Hyrës në stil rustik me stuko veneciane si mbulim të murit

Një mbulim muri më origjinal, që ngjyros me elegancë dhe sofistikim të skajshëm ambientin ku aplikohet, duke krijuar kështu hapësira të vërteta të denjë për çdo galeri arti.

Por, përtej estetikës së saj, elementi i saj dallues si mbulim i murit është durueshmëria e saj e skajshme, fortësia dhe rezistenca ndaj lagështisë, duke qenë kështu një opsion i shkëlqyer në sallone ose dhoma gjumi, por edhe në banja dhe kuzhina, ku muret e saj të mbuluara arrijnë kulmin e bukurisë.

8. Druri: mbulimi i murit që sjell ngrohtësi, harmoni dhe ekuilibër

Të flasësh për dru është të flasësh për një nga mbulimet më të kërkuara të murit. Materiali që na lidh drejtpërsëdrejti me natyrën, duke na bërë të ndjehemi në një përqafim të ngrohtë që na jep besim. Qetësia e të qenit të rrethuar nga ajo që njohim mirë, nga ajo që është afër.

Gatim me veshje muri në detaj të vogël prej druri

Shtëpi e mrekullueshme me çdo lloj materiali tjetër dhe është perfekt me çdo lloj dizajni, elementi dhe stile dekorative, duke funksionuar, në çdo rast, si veshja e murit që, për shkëlqim, bën më të ngrohta dhomat që vesh.

Një material që ofron alternativa të shumta sa i përket llojeve të tij, duke lejuar kështu kombinime të pafundme të dizajneve që përgjigjen për shumë shije, stile dhe qëllime.

Druri natyral si mbulim i murit ka vetëm një por. Dhe është se kërkon kujdes të veçantë përmes produkteve specifike për të zgjatur shkëlqimin dhe rezistencën e tij. Megjithatë, sot, ekzistojnë alternativa në treg me materiale që imitojnë drurin natyral, më të lira dhe të cilat mirëmbajtja nuk është aq e kërkuar.

Luxury Concrete®: prodhim dhe shitje e mbulimeve të luksit të murit

Në Luxury Concrete® jemi ekspertë në prodhimin dhe shpërndarjen e mbulesave dekorative të luksit të murit. Materiale që frymëzojnë në personalizimin e dhomave, duke i dhënë sipërfaqeve të tyre dallim dhe sofistikim.

Mbështjellës të cilësisë së jashtëzakonshme ku mungesa e bashkëlidhjeve dhe krijimi i vazhdimësisë rrisin në infinit largësinë dhe ndriçimin e çdo hapësire. Me produktet tona, çdo sipërfaqe është unike dhe krijon një stil dekorativ më ekskluziv.

Veprim absolut dhe total që reziston ndaj temperaturave të larta, abrazionit dhe shkatërrimit të prodhuar nga kalimi i kohës, pa një çarje minimale ose fisurë, në hapësira të brendshme dhe të jashtme.

Delikatesa që përputh gjithçka praktike, të dobishme dhe funksionale të materialeve më industriale me një bukuri me vlerë të pallogaritshme.