Dekorimi i apartamenteve të vogla - Si të krijoni pallate të vërtetë luksoze

8 Nëntor 2022

Nëse jeni një pasionant i dekorimit të kombinuar me luksozitetin dhe shijen e hollë, është një fakt që gjithmonë do të kërkoni që dhomat tuaja të jenë të pajisura me një prekje më të veçantë dhe dalluese. Të arrish këtë nuk është gjithmonë e lehtë, sepse në fund një dekorim i stilit kërkon idetë më të mira në dizajnin, kombinimin dhe shpërndarjen e tij. Ato ide që nuk i kemi gjithmonë.

Dekorim me stil në apartament të vogël me mur prej mikrocementoje

Në hapësira të kufizuara, kjo qëllim bëhet edhe më e komplikuar. Dekorimi i apartamenteve të vogla në mënyrë sofistike, duke e bërë atë një vend të mrekullueshëm dhe me qëllim që vizualisht të duket më i madh, mund të na rezultojë një sfidë e vërtetë. Ose të paktën, mund të ishte kështu para se të lexonit këtë lajm.

Në Luxury Concrete®, kemi idetë dhe këshillat më të shijshme të dizajnit për të bërë mini apartamentin tënd një pallat luksoz. Teksturat, materialet, shpërndarja dhe mobiljet që, strategjikisht, bëhen aleatë besnikë për të rritur ndjenjën hapësinore në mënyrë të lehtë dhe të thjeshtë. Këshilla e brendshme që do të të ndihmojnë në krijimin e një stili sofistikuar dhe elegant, ndërsa nxjerrin funksionalitetin maksimal për të shfrytëzuar çdo cep, për ta shijuar dhe që, për më tepër, arrin të të kapë.

5 ide të pashkëputura për dekorimin e apartamenteve të vogla (dhe të shijshme)

Trendi minimaliste është protagoniste e madhe e momentit në dekorimin e interierit, sidomos kur qëllimi kryesor është bërja e një banese një shtëpi të vërtetë. Një stil plot nuancat që arrin, me shumë pak, të krijojë një atmosferë krejtësisht unike, distinktive dhe të ngrohtë, e mbushur me konotacione që na çojnë menjëherë në hapësira ku dominon komoditeti dhe eleganca. Një bashkim shumë i veçantë.

Një koncept që mban flamurin "më pak është më shumë", duke reduktuar elementët dekorativë në bazën, në atë që është vërtet i dobishëm, i nevojshëm dhe funksional dhe duke marrë si referencë idenë se është e mundur të luajë me lloje të tjera të komponentëve për të arritur suksesin absolut në dekorimin e apartamenteve të vogla, pa qenë domosdoshmërisht shumëllojshmëria e elementëve pikërisht ajo që krijon dizajnin. Kështu, ne arrijmë hapësira të vogla por shumë të mirë të shfrytëzuara, sepse nuk janë të mbushura me elementë dekorativë të tepërt dhe, megjithatë, stili i tyre është i mahnitshëm.

Sepse e thjeshta është gjithmonë më elegante. Dhe minimalizmi e konfirmon këtë. Perceptimi i një atmosfere të qartë, të pastër dhe të liruar. Ideja e dekorimit duke përdorur detajet e vogla që lidhen jo domosdoshmërisht me elemente, por me tekstura ose lojëra ngjyrash. Kështu, sipërfaqja ose hapësira nuk është më një kufizim ndërsa karakteri i saj ndryshon, dallon dhe dashuron.

Dhe është se, larg nga mendimi se vendet e vogla mund të përbëjnë një handicap kur dekorohen, në të vërtetë nuk janë. Ata janë një avantazh i vërtetë. Hapësirat e kufizuara kanë pikën e fortë të krijimit të një hapësire shumë më të ngrohtë, nëse është e mundur. Kështu, mundësitë e shumëzimit të shtëpisë përfshijnë një karakter shumë më të shijshëm, shumë më ekskluziv, ku personaliteti është protagonisti kryesor.

Mbështjellje totale e mikrocementit në dekorimin e një apartamenti të vogël

1. Njësi për të lejuar hapësirën të rrjedhë

Edhe pse sot ndiqet trendi estetik ose ai që është në gjendje të kombinojë disa stile për të krijuar një të vetën dhe personale, e vërteta është se kjo merr një kuptim të veçantë kur elementet që kombinohen me njëri-tjetrin përkasin të njëjtës gamë kromatike.

Lyjë muret e çdo dhomë me një ngjyrë të ndryshme është një modë që u la pas shumë kohë më parë. Ajo që është vërtetë trend dhe do të jetë një zgjedhje thelbësore kur të vijë puna për të zbatuar dekorimin e një apartamenti të vogël, do të jetë kombinimi uniform i tonaliteteve. Kjo përzierje është ajo që do të krijojë një harmoni të shijshme midis thjeshtësisë dhe ekskluzivitetit, me sipërfaqe jo të ngarkuara, por shumë stilore.

Një shembull i një seti midis materialeve dhe ngjyrave dhe që përputhet perfektisht në dekorimin e apartamenteve të vogla është përdorimi i tonaliteteve neutrale si e bardha, beixhi ose gri. Ngjyrat që, të kombinuara me njëra-tjetrën, i kthejnë hapësirat mini në vende me një karakter shumë të veçantë.

Një karakter që dominohej nga amplituda dhe ndriçimi më i madh. Dhe është se, ngjyrat neutrale kanë këtë dhuratë për të krijuar dhoma të qarta dhe gjithashtu për t'i bërë ato më të mëdha dhe më të ndritshme në tonin e tyre.

Një stil i veçantë i arritur në bazë të kombinimit të gamës së ngjyrave për të arritur një bashkim. Dhe ky bashkim është ajo që jep një stil dekorativ të vetin, unik dhe ekskluziv. Një uniformitet për krijimin e dhomave që, edhe pse kanë përmasa të reduktuara, formojnë një njësi dhe prandaj, perceptohen si një tërësi.

Dhe është kështu si hapësira rrjedh.

2. Përcjellje ngjyrash për të tërhequr vështrimet

Fakti i përdorimit të një game të njëjtë ngjyrash për krijimin e një stili shumë personal dhe ekskluziv, nuk do të thotë se përdorimi i goditjeve të vogla të ngjyrës janë të ndaluara. Përkundrazi: do të shërbejnë si pikë tërheqjeje për të tërhequr vëmendjen.

Dhe është se, këtë sezon, kombinimi i gamave kromatike në dekorimin e interierit është protagonisti kryesor për të bërë që dhomat të kenë një stil të vetin. Por gjithashtu është e rëndësishme të bësh bast për ngjyrën në detajet.

Një opsion i pakohshëm dhe që, është më shumë, çdo ditë merr një rol më të madh, është përdorimi i bimëve për të sjellë ngjyrë. Gjelbërimet e tyre, në tonalitete të ndryshme, janë një zgjedhje e sigurt për të krijuar kontrast me pjesën tjetër të ngjyrave të zgjedhura, si dhe për të dhënë një shtesë të jetës dhe gëzimit në dekorimin e apartamenteve të vogla. Përveç kësaj, e gjelbra, është një nga ngjyrat e preferuara kur bëhet fjalë për dekorimin e dhomave sepse është një opsion që konoton freski, siguri dhe relaksim.

Ndikimi i natyrës është një nga opsionet që ndiqen më shumë kur fillon dekorimi i çdo lloj hapesire. Dhe është se, ashtu si ngjyrat neutrale dhe tendenca e tyre minimaliste, zgjerojnë vizualisht dimensionet e banesave dhe lejojnë krijimin e një drite shumë të veçantë, bimët krijojnë një kontrast të lehtë me këto tonalitete, duke krijuar pika të thirrjes së vëmendjes që, të kombinuara me tekstura të tjera me karakter natyror si vimini ose fibrat bimore, janë opsioni më i mirë për krijimin e vendeve të ngrohta, stilore dhe të ngrohta.

Një kontrast unik ku më pak është më shumë dhe ku ndryshimi është i përcaktuar nga detajet e vogla. Por, gjithmonë në mënyrë të dozuar.

3. Çelësi: materialet pa bashkëlidhje në dysheme dhe mure

Edhe pse ekzistojnë shumë materiale me të cilat mund të veshin dysheme dhe mure, një nga opsionet më kompetente dhe në të njëjtën kohë më stilore në dekorimin e apartamenteve të vogla është mikrocement.

Ky veshje dekorative ka veçorinë e veçantë për të arritur sipërfaqe pa bashkëlidhje në të cilat, mungesa e linjave të ndërprerjes, lejon krijimin e hapësirave të vazhdueshme, falë të cilave dhomat duket shumë më të mëdha se sa janë në të vërtetë.

Një tundim i matur nga amplituda më e madhe, funksionaliteti dhe ndriçimi të cilët i shtohen përfundimeve të luksit të vërtetë. Vazhdimësia transmeton dallim, sofistikim dhe elegancë në çdo hapësirë të banesës, duke rritur në maksimum amplitudën dhe lehtësuar mirëmbajtjen e pakrahasueshme.

Një material i menduar posaçërisht për personalizimin e sipërfaqeve, në atë mënyrë që çdo mur dhe dysheme është në gjendje të krijojë një stil dekorativ ekskluziv dhe shumë tërheqës.

Një opsion që jo vetëm ndryshon në krijimin e atmosferave të vërteta të lukzit dhe shijes, por gjithashtu ka disa veti unike. Një rezistencë e lartë ndaj ndryshimeve të papritura të temperaturës, ndaj abrazionit dhe shkatërrimit të shkaktuar nga kalimi i kohës. Sipërfaqe që, në brendësi ose jashtë, janë të pandjeshme dhe kundër rrëshqitjes dhe që nuk ndryshojnë në cilësinë e çarjeve ose fisurave pavarësisht se janë instaluar mbi sipërfaqe të veçanërisht të dënuara ose të ekspozuara, si pultet e kuzhinave, pjatat e dushit dhe pjesa tjetër e sipërfaqeve që përdoren shpesh në ditën e përditshme.

Cilësi supreme që, e aplikuar direkt mbi mbështetjen për të veshur, i jep atyre një fortësi të veçantë, rezistencë, funksionalitet dhe bukuri. Ekskluziviteti që, pa nevojën për të bërë ndryshime, përfshin përfundimet e karakterizuara nga një vlerë e lartë dekorative. Një shtresë aq e lehtë sa një pëllëmbë, maksimumi 3 mm, që shmang reduktimin e përmasave të dhomave, duke qenë protagonist në zona të mbrojtura shumë, të bukura dhe me një estetikë që zgjat gjatë viteve, dhe madje edhe dekadave.

Bukuri estetike e aftë të bashkëpunojë me çdo stil dekorativ. Materiali që përgjigjet si një zgjidhje kompetente për dekorimin e apartamenteve të vogla, ndërsa i mbron dhe nxjerr gjithçka më të mirë prej tyre.

Dekorimi i apartamentit të vogël në kuzhinë e mbuluar me mikrocement

4. Dekorim në vertikal

Një nga idetë më të mira në dekorimin e apartamenteve të vogla është të dekorosh në mënyrë vertikale.

Dekorimi në mënyrë horizontale, shpesh, mund të reduktojë veçanërisht dimensionet e dhomave. Megjithatë, shtimi i raftëve të varura në mure, pa qenë tepër të mbushura, lejon të fitosh një plus magazinimi ndërsa krijohet ndjenja e vertikalitetit dhe lëvizjes vizuale. Kështu dhomatat perceptohen si më të mëdha. Dhe sigurisht, me atë prekje ekskluzive ndryshuese.

Kjo opsion është shumë e dobishme, për shembull, për dekorimin e banjës. Dhe është se, planifikimi i saj është esencial. Raftet, varëset, raftet, rafte të veshjeve ose organizatat janë elemente me karakter të detyrueshëm për të organizuar të gjithë elementët që përbëjnë banjën.

Sanitarët e varur, për shembull, janë një burim që është bërë shumë i modë për aftësinë për të shfrytëzuar hapësirën e banjove, për të zënë më pak hapësirë dhe, për më tepër, për të arritur një ajër shumë modern dhe dallues.

5. Koncepti i hapur: hapësira të hapura që janë trend

Koncepti që po merr përpara në dekorimin e apartamenteve të vogla, dhe madje edhe në ato jo aq të vogla, është koncepti i hapur, i përkthyer saktësisht si "koncepti i hapur".

Kjo opsion karakterizohet kryesisht në heqjen e ndarjeve, duke eliminuar ndarjet dhe muret dhe duke krijuar një plan të hapur dhe të përbashkët midis sallonit, kuzhinës dhe madje ndonjëherë, terracës.

Një burim që është kthyer në të preferuarin e profesionistëve të dizajnit të brendshëm dhe dizajnit të interierit. Pse? Aftësia për të nxjerrë më të mirën nga dhomat.

Heqja e dyerve, mureve ose ndarësve është një teknikë e përsosur për të rritur hapësirën dhe ndriçimin, duke krijuar kështu hapësira të hapura. Hapësira ku ndjenjat janë plotësisht pozitive. Sipërfaqet vertikale marrin vetëm hapësirë, heqja e tyre lejon fitimin e hapësirës dhe qetësisë. Kështu, fitohen metra të dobishëm dhe shijohet një hapësirë më e shumëllojshme, duke e bërë bashkimin e kuzhinës dhe sallonit, një pikë takimi ku të përgatisni degustimet më të shijshme kulinarë, ndërsa shijoni shoqërinë e të dashurve tanë.

Përzierja ideale midis dy zonave që bashkojnë funksionalitetin me një ndjenjë të shijshme të rehatit dhe kënaqësisë. Një gjithçka në një shumë të veçantë.

Nga ana tjetër, ekziston opsioni për të zëvendësuar muret ose ndarësit me panele xhami. Një nga mënyrat më kompetente për të krijuar vazhdimësi hapësinore, për të arritur një efekt dekorativ shumë i veçantë dhe, në të njëjtën kohë, për të vendosur kur dhe në çfarë momenti dhomat ndahen ose bashkohen me njëri-tjetrin me rezultate më të larta luksoze.

Gabime të zakonshme për t'u shmangur në dekorimin e apartamenteve të vogla

Të nxjerrësh versionin më të mirë në dekorimin e apartamenteve të vogla është më e thjeshtë se sa kurrë mendove pasi lexove këshillat tona ekskluzive të brendshme. Të arrish luksozin më supremo ndërsa shpërthen çdo cep të qëndrimit tënd, ndërsa arrin që stili i tij të përfshijë vështrimet e të gjithë atyre që i frekuentojnë, është një fantazi reale.

Një mini apartament mund të ketë më shumë çarm se një tjetër me përmasa më të mëdha dhe të arrijë të jetë më tërheqës, i ngrohtë dhe funksional. Pa dyshim. Dhe tani që tashmë e di si të bësh që banesa jote e vogël të jetë më e dëshiruara në mjedisin tënd, të tregojmë gjithashtu gabimet më të zakonshme në dekorimin e një apartamenti të vogël. Detaje shumë të lehta për t'u shmangur për të shfrytëzuar të gjithë potencialin e tij, sepse beso na, e ka.

Kënd i mrekullueshëm i dekorimit të një apartamenti të vogël i mbuluar me mikrocement.

Ngjyrat e errëta: gabim i madh në dekorimin e apartamenteve të vogla

Zgjedhja e një ngjyre të errët për të dhënë protagonizëm një sipërfaqeje shumë konkrete, është diçka që bëhet me shumë rregullsi. Megjithatë, larg nga bërja që një mur ose dysheme të dominojë në tërësi nga një ton i errët, mund të përdoret në detajet e vogla ose, thjesht të mos përdoret.

Ngjyrat e errëta, si rregull i përgjithshëm, i zvogëlojnë hapësirat. Arsyeja është se i zvogëlon ndriçimin dhe ky, në të njëjtën kohë, transmeton një gjerësi më të vogël. Koncepte që shkojnë dorë për dore dhe që janë të rëndësishme për krijimin e shtëpive të vërteta të ëndrrave.

Ideali është gjithmonë të kesh ngjyra neutrale dhe kombinimet e tyre në gamën e ngjyrave. Është mënyra më e zgjuar për të qenë i saktë në dekorimin e apartamenteve të vogla dhe për të shfrytëzuar maksimalisht të gjitha burimet e tyre, funksionalitetin dhe estetikën.

Banese ku madhësia nuk ka rëndësi. Të ngrohta dhe me një pamje tërësisht tërheqëse, pa qenë dimensionet e tyre të reduktuara një pengesë për të shfrytëzuar maksimalisht të gjitha çarmat e tyre.

"Jo" për mobiljet që pengojnë dritën natyrore

Drita natyrore është një nga elementet e domosdoshme që mund të përmirësojnë atmosferën tuaj dhe t'i japin atij një luks të pamatshëm ose, nga ana tjetër, të përkeqësojnë ndjeshëm ambientin tuaj.

Zgjedhja e një drite të duhur është aq e rëndësishme sepse sjell ngrohtësi në hapësirë, duke i dhënë atij një karakter shumë të veçantë që, shpesh, është ai që ndryshon perceptimin total të dhomave. E ideale është të përqendrohesh në dritat e ngrohta dhe të shmangësh ato të bardha, për të krijuar kështu një atmosferë shumë më të ngrohtë, të ngrohtë dhe të afërt. Një atmosferë e aftë për të kapur.

Dhe, edhe pse është një fakt që drita mund të ndikojë pozitivisht ose negativisht në konotacionet e një banese, mënyra se si vendosen mobiljet do të ketë shumë për të thënë, sidomos nëse shpërndarja e tyre mund të ndikojë në burimin e dritës.

Më pak është më shumë dhe e kemi thënë që nga fillimi. Prandaj, shmang tentimin për të ngarkuar tepër me mobilje depozitimi në dekorimin e apartamenteve të vogla. Shpesh, ato mund të jenë një pengesë që pengon kalimin e dritës dhe që, për më tepër, ngarkojnë tërësisht atmosferën.

Evito të mbishkruaj në dekorimin e apartamenteve të vogla

Më e bukura është, gjithmonë, më e thjeshta. Dhe më shumë kur flasim për dekorimin e interierit.

Arsyet janë të thjeshta: mbipopullimi i objekteve dhe elementeve dekorative pengon lëvizjen e njerëzve, rrjedhën e energjive dhe jep një ndjenjë të pakët lirie vizuale, të ndërprerjes së plotë.

Kur vjen puna për të zbatuar dekorimin në apartamente të vogla, ashtu si në hapësirat më të mëdha, është thelbësore të kesh elementët themelorë, të drejtët dhe të nevojshëm. Ata që arrijnë të dekorojnë me karakterin e tyre, teksturën dhe gamën e ngjyrave. Sepse kujtojmë se një nga mënyrat më të mira për të dekoruar pa ngarkuar është të bësh atë me lojën e ngjyrave dhe teksturave të elementeve ekzistuese. Dekoroni dhe, për më tepër, jepni një karakter të veçantë, të shijshëm dhe dallues. Origjinalitet dhe krijimtari që flasin vetë.

Për këtë arsye, kur ideja për të përfshirë apo jo një objekt të ri dekorativ në apartamentin tënd të vogël, të rekomandojmë që të mos e bësh. Pothuajse gjithmonë do të jetë një objekt i panevojshëm dhe përdorimi i të cilit është i kufizuar. Kujto se minimalizmi dhe thjeshtësia janë pasqyrimi më i sinqertë i elegancës.