Çfarë është mikrocementi?
Njihuni me të gjithë këtë mbulim

Mikrocementi është veshja dekorative që është projektuar për të personalizuar çdo lloj sipërfaqe me përfundime luksoze. Ai ofron një sipërfaqe të vazhdueshme që transmeton dallim dhe sofistikim në çdo hapësirë të banesës. Mungesa e bashkëveprimit rrit në maksimum gjerësinë e hapësirës dhe lehtëson mirëmbajtjen e veshjes. Me këtë material, çdo sipërfaqe është unike. Vesh dysheme dhe mure për të krijuar një stil dekorativ ekskluziv. Rezistenca e tij ndaj temperaturave të larta, abrazionit dhe shkatërrimit të shkaktuar nga kalimi i kohës e bën atë veshjen ideale për të aplikuar si në sipërfaqet e brendshme ashtu edhe ato të jashtme. Gjithashtu nuk çahet, as nuk thyhet.

Çfarë përbëhet nga mikrocementi?

Mikrocimenti është formuluar në bazë të betonit, resinave, agregateve, shtesave dhe pigmentëve. Nga përzierja e këtyre elementëve, merret një pastë uniforme prej vetëm 3 milimetra e ideale për të mbuluar muret, dyshemet dhe tavanet. Rezultati i aplikimit të këtij mbulimi përkthehet në krijimin e një sipërfaqeje të bukur, të konsistentë, pa bashkëlidhje dhe që nuk fisuron. Si një mbulim dekorativ, është një material i lehtë, që nuk ka nevojë për pajisje të mëdha për aplikimin e tij. Materialet e nevojshme transportohen në një mënyrë më të rehatshme, në krahasim me materialet e tjera dekorative.

Përparësitë e mikrocementit: një material i cilësisë së lartë

Nëse avantazhet e deritanishme të mikrocementit lënë të kuptohet se çfarë është në gjendje, ende ka më shumë virtyte për të zbuluar nga një mbulim ekskluziv që bashkon estetikën dhe funksionalitetin.

Sinonim i cilësisë së jetës

Me mikrocementin zhduken shqetësimet rreth pastrimit dhe mirëmbajtjes së hapësirave. Falë teknologjisë së lartë dhe pronësisë së tij "Easy to clean", higjiena e mureve dhe dyshemeve është një lojë fëmijësh. Mungesa e bashkëvepronjësve lehtëson kujdesin e mbulimit, që lejon që, madje, të mund të aplikohet në pjatat e dushit dhe të arrihet sipërfaqe antishqyrtuese dhe antibakteriale. Është një mbulim i lehtë për t'u pastruar dhe për t'u mirëmbajtur.

Përfundimet me vlerë të lartë dekorative

Rezulton shumë tërheqës për dizajnerët dhe dekoruesit, pasi gjejnë në këtë mbulim dekorativ një material të përsosur për të arritur përfundime me vlerë të lartë dekorative. Ofron mundësi estetike pa kufij. Bukuria dhe luksi bashkohen për të krijuar mbulime unike. Shumëllojshmëria e efekteve dhe teksturave rrisin dekorimin e çdo hapësire.

Ekskluzivitet pa nevojën për të bërë ndryshime

Rinovimi dhe dekorimi i hapësirave me mikrocement përkthehet në një mbulim prej 3 mm trashësie, që lejon krijimin e atmosferave luksoze pa nevojën për punime ndërtimi apo grumbullime. Ky angazhim për luksin pa grumbullime përkthehet në mjedise të dalluara.

Rezultate ekskluzive dhe të personalizuara

Shemb imazhin tënd për të gëzuar një mbështjellëse dekorative ideale për të pasur përfundime ekskluzive dhe të personalizuara. Aplikimi i saj kaq artizanal favorizon një rezultat të ndryshëm në çdo hapësirë, duke u përshtatur plotësisht me shijet më të kërkuara dhe lejon të shprehësh intencionet dekorative në çdo sipërfaqe. Me Luxury Concrete mund të krijosh dhoma sipas imazhit dhe ngjashmërisë sënde dhe, prandaj, të bësh realitet hapësirat e ëndrrave të tua.

Adhesion e madhe mbi çdo lloj mbështetjeje

Nëse kjo nuk është e mjaftueshme, përbërja dhe trashësia milimetrike e mikrocementit bëjnë që të mund të aplikohet mbi siperfaqet e tjera që dëshirojmë të mbulojmë, siç mund të jenë qeramika, mermer, beton, çimento, gips, pllaka, gres ose terrazo. Duke shmangur kështu punët e rënda të shembjes dhe punimet e gjata dhe të mërzitshme. Një material i përshtatshëm me të gjitha llojet e mbështetësve, përveç drurit.

Riveste dysheme, mure, tavan dhe pishina

Asnjë hapësirë nuk reziston ndaj mikrocementit, që lejon rindekorimin e dyshemeve, tavanit dhe mureve me një sipërfaqe të vazhdueshme të papërballueshme dhe të rezistueshme. Është një material i projektuar për të veshur hapësira të brendshme dhe të jashtme me elegancën maksimale.

Krijo një bukuri estetike që reziston ndaj goditjeve dhe shkratimeve

Mikrocimenti është një mbulim dekorativ i përsosur për të krijuar sipërfaqe të bukura pa krahasim për kohë të pakufizuar. Kjo është e mundur falë rezistencës ndaj goditjeve dhe gërvishtjeve të cilat ky mbulim i bën gala. Tjetra nga karakteristikat e mëdha të tij është se produktet tona as nuk çarjen duke treguar cilësinë e tyre të madhe dhe një durim të lartë që nuk mund të vihet në dyshim dhe që lejon të shijosh këtë ndjenjë vazhdimësie që ajo sjell për më shumë kohë.

Ofrojn përfundime jo të rrëshqitshme

Përfundimet me teksturë më të ashpër që ofron mikrocementi përkthehen në sipërfaqe kundër rrëshqitjes. Kombinimi i estetikës, lukzit dhe sigurisë, e bën mikrocementin në opsionin ideal për të veshur banjot ose dyshemet pranë pishinave.

Shumëllojshmëri ngjyrash

Një nga karakteristikat më të rëndësishme është fakti që mund të përziejë mikrocementin me pigmentë ngjyrash. Kjo funksionalitet lejon të bëjë dy gjëra në të njëjtën kohë: të veshë dhe t'i japë ngjyrë sipërfaqes. Falë shumëllojshmërisë së tonaliteteve që pranon, është një material që garanton një bukuri të papërsëritshme.

Aleanca e stileve dekorative

Mikrocementi është një aleat i përsosur për çdo stil dekorativ. Vazhdimësia dhe eleganca është argumenti më i mirë për të luajtur për këtë mbulim në mjedise minimaliste, rustike, nordike, industriale, vintage ose klasike.

Lloj të mikrocementit Luxury Concrete® për të krijuar hapësira me vlerë të pallogaritshme

Zgjedhja e mikrocementit nuk është e rastësishme. Çdo vend ka karakteristikat e tij që e përcaktojnë, ka nevoja që duhet të mbulohen dhe është i ekspozuar ndaj kushteve të hapësirës. Jo vetëm që duhet të përqendrohemi në arritjen e një estetike të rrëmbyeshme që të tërheq të gjitha vështrimet. Është thelbësore të jemi në gjendje të gjejmë një material me garanci të plotë që i përshtatet çdo situate.

Një hapësirë e brendshme nuk është e nënshtruar faktorëve klimatikë të jashtëm, as një qëndrim si salloni ndaj lagështisë së mjedisit dhe ujit si po bëjnë banjën dhe kuzhinën në një shkallë më të vogël. Në të njëjtën mënyrë që për të mbuluar zonën rreth një pishine është thelbësore të mund të sigurojë një përfundim antislipant.

Prandaj, në Luxury Concrete® kemi zhvilluar sisteme të mikrocementit specifike sipas sipërfaqes dhe hapësirës. Për të qenë gjithmonë i saktë në vendimin tënd.

Microcement dy komponentë

Është një mbulim që përbëhet nga çimento dhe resinë. Ofron një ngjitje të lartë dhe shumëllojshmëri teksturash për të arritur përfundime unike në çdo ambient. Gama jonë e dykomponentëve përbëhet nga një i përgatitjes (Concrete Base) dhe tre të përfundimit për të arritur përfundime luksoze në mure (Concrete Wall), në dysheme (Concrete Floor), gurësh (Concrete Stone) dhe në pishina (Concrete Pool).

Microcement gati për përdorim

Është mbushja që ofron një aplikim më të shpejtë. Është ideal për të bërë ndryshime të thjeshta në kohë rekord. Kjo koleksion ka produkte me granulometri të ndryshme që ofrojnë përfundime të ndryshme në varësi të vendosjes, vertikale ose horizontale, të sipërfaqes. Për mure me drithëra të holla Easycret Thin dhe me drithëra të trasha Easycret Basic. Ndërkohë, për dysheme me përfundime të vazhdueshme dhe homogjene Easycret Medium, dhe për dysheme me përfundime më shkëmbore, Easycret Extra.

Microcement monokomponent

Është mikrocementi që përmban rësinën në pluhur dhe thjesht duhet të përziehet me ujë. Është produkti i menduar për të lehtësuar magazinimin dhe përgatitjen. Serinë tonë të mikrocementeve monokomponente e përbëjnë veshja e përgatitjes Monocrete Base, veshja e përfundimit për muret Monocrete Wall dhe veshja e përfundimit për dyshemet Monocrete Floor.

Mikrocementi epoksi

Mikrocimenti që kombinon agregatet dhe rësinën e epoksidit për të ofruar një përfundim estetik të përsosur dhe performanca superiore në hapësira të brendshme të kërkuara. Concrete Pox është zgjidhja ideale për të veshur muret dhe dyshemet e fabrikave, anijesh, ndërtesave tregtare, zyrave, restoranteve dhe banjove. Më rezistent ndaj abrazionit, trafikut të lartë dhe ujit. Concrete Pox Extra, Concrete Pox Basic, Concrete Pox Medium dhe Concrete Pox Thin janë katër granulometritë e disponueshme.

Baza e mikrocementit të varur

Me karakter dykomponentësh dhe bazë gëlqere, Limecrete ka gjithçka që dikush synon kur dekoron një hapësirë. Një përbërje më e qëndrueshme për planetin, një përfundim artizanal që lejon të luajë me estetikën deri në nivele të papritura dhe një fortësi më të madhe për të krijuar sipërfaqe të lira nga çarjet. Tradita dhe e ardhmja japin dorën në katër granulometritë e tyre të larta dekorative: Limecrete Extra, Limecrete Basic, Limecrete Medium dhe Limecrete Thin.

Ku të aplikohet mikrocementi?

Çdo hapësirë mund të jetë vendi i përsosur për të treguar personalitetin dhe statusin. Mikrocementi si veshje luksoze është materiali i ëndërruar për të krijuar këndellë të privilegjuar dhe për të transmetuar esencën e banesave ose lokaleve tregtare duke kujdesur deri në detaje të gjitha detajet dhe duke bashkuar sipërfaqet e ndryshme me të njëjtin material.

Versatiliteti i tij si veshje dekorative rrit mundësitë e dizajnit eksponencialisht. Përtej metrave, çdo vend në të cilin merr frymë luksi përmbush tre parime: shpërndarje të mirë, përfundime cilësore dhe ndriçim. Mikrocementi është lidhja e përbashkët e të trejave dhe vendos bazat për të krijuar hapësira me stil, qoftë në dysheme, mure, kuzhinë, banjë ose jashtë, ku nuk ekzistojnë kufijtë vizualë.

Dysheme mikrocimenti

Mikrocimenti në dysheme është një nga aplikacionet më të zakonshme për shkak të rezistencës së lartë ndaj trafikut të njerëzve. Të veshur trotuarin në këtë mënyrë do të thotë të krijosh një sipërfaqe të lehtë për pastrim, pasi mungesa e bashkëve parandalon që ndotja të mbetet e futur në zona të vështira për t'u arritur.

Si një mbulim dekorativ luksoz, mund të aplikohet brenda dhe jashtë mbi çdo lloj mbështetjeje, përveç parketit, pasi ai kontraktet dhe zgjatet, çka mund të shkaktojë çarje. Është aleati më i mirë për të rritur ndriçimin e çdo dhomë.

Microcement në mure

Të bësh bast për këtë mbulim në sipërfaqe vertikale do të thotë të bësh bast për një përfundim i butë që rrit stilin dekorativ. Është shprehja më e lartë e bukurisë që mund të arrihet me mikrocementin. Ky mbulim jep më shumë durim, elasticitet dhe rezistencë ndaj mureve vertikale ku vendoset dhe arrin përfundime me vlerë të lartë estetike pa hequr sipërfaqen ekzistuese. Eleganca e pastër në një sipërfaqe jo e kalueshme.

Me aplikimin e barnizit të mbylljes, përfundimi final bukurizohet dhe arrin një mbulim të pandjeshëm ndaj ujit të rrjedhshëm. Është zgjidhja e përsosur për ta aplikuar në hapësira të lagura. Përfundimi i cementit në muret jep edhe më shumë hapësirë për çdo dhomë dhe transmeton një elegancë të shkëlqyer.

Microcement në kuzhina

Mikrocimenti në kuzhinat transformon dhe vesh këtë pjesë të shtëpisë aq të ekspozuar ndaj shkatërrimit pa nevojë për të hequr pllakat e vjetra. Adhurimi i jashtëzakonshëm në çdo lloj mbështetjeje dhe rezistenca e lartë janë letrat më të mira të prezantimit për të rinovuar kuzhinën me këtë veshje dekorative luksoze. Është një material i prodhuar për të rezistuar ndaj njollave.

Kuzhinat në të cilat është përdorur ky material për të veshur dyshemenë ose murin janë rezistente ndaj goditjeve të objekteve të përditshme. Ato pushtojnë dritën dhe japin një ndjenjë të gjerësisë më të madhe se çdo veshje tjetër. Kombinon në mënyrë të përsosur me përfundimet metalike ose gurësh.

Banjo të mikrocementit

Banjot e mikrocementit kanë pushtuar interieret dhe janë bërë një burim frymëzimi. Vjen koha për të veshur muret, dyshemenë, lavamanin, dushin ose banjën me të njëjtin material. Barna izoluese përfundon një aplikim ëndrrash për të arritur një banjë që është rezistente ndaj lagështisë. Është veshja dekorative ideale për të arritur një përfundim antislip, një funksionalitet shumë i rëndësishëm në një dhomë ku rëshqitjet për shkak të rëshqitjeve janë të shpeshta

Shkëlqimi në banjën e rinovuar me këtë mbulim vjen me ngjyrat. Nëse gri duket si një ton i ftohtë, gjithmonë mund të zgjidhet një përfundim i ndritshëm ose në ngjyrë të bardhë për të marrë një ndjenjë më të madhe të ngrohtësisë. Opsionet për këtë material janë shumë dhe të bësh një banjë me stilin e vet, është një prej tyre. Dizajne të personalizuara të banjës.

Pishina e mikrocementit

Pishinat e mikrocementit janë një nga trendet e fundit në përdorimin dekorativ të këtij mbulimi. Rinovimi ose krijimi i një pishine nga zero është një sfidë për të cilën nevojiten materiale cilësore nëse dëshironi të arrini rezultate unike. Rezistenca ndaj goditjeve dhe gërvishtjeve është e garantuar. Ofron vazhdimësi në dizajn dhe një integrim të plotë me mjedisin që rrethon pishinën.

Mikrocementi në pishinë as zgjerohet as kontraktohet përballë ndryshimeve të temperaturës. Aplikimi i tij lejon të bëni një ndryshim të plotë të pishinës me vetëm disa milimetra trashësi. Krijoni një pishinë të ëndrrave për të zhytur në elegancë dhe luksozitet.

Shkallët e mikrocementit

Ka vende ku do të donim të kalonim gjithmonë. Dhe shkallët e mikrocementit janë një prej tyre. Ata ofrojnë pamje të mahnitshme dhe lejojnë të marrim frymë ekskluzivitet në çdo hap. Ata krijojnë përfundime unike me një ndjenjë të papërballueshme të gjerësisë për të arritur një ambient të dekorimit të lartë.

Shkallët e modernizuara me këtë material na lejojnë të transportohemi në ambiente të ndryshme. Mundësitë e tyre kromatike janë të pafundme. Ata janë një arkitekturë brenda vetë shtëpisë dhe opsioni ideal për të thyer me dekorimin më klasik. Ata fuqizojnë çdo stil dekorativ për të krijuar një vend të pabashkueshëm dhe të plotë me bukuri. Lidhni katet e ndryshme me një dizajn artizanal.

Microcement në të jashtme

A ka diçka që fton më shumë për pushim se një kënd i bërë sipas masave tuaja? Hapësirat si tarracat janë skenat e përsosura për të rritur mikrocementin në të jashtme. Durueshmëria e tyre e shkëlqyer dhe përfundimet dekorative krijojnë hapësira unike për të qetësuar.

Pezazhet, mjedisi dhe ngjyrat natyrore që përfshijnë mikrocementin në të jashtme e bëjnë atë të pabashkueshëm. Nëse i shtojmë atë elegancën që sjell një zgjedhje e mirë e ngjyrave, tashmë nuk ka krahasim me veshjet e tjera dekorative.

Hapësirat në ajër të hapur na pëlqejnë gjithmonë, pavarësisht nga stina e vitit. Dhe edhe më shumë nëse bëhet fjalë për një tarracë të gjerë, e rrethuar nga një kopsht dhe me një sipërfaqe të vazhdueshme të papërlyer.

Si aplikohet mikrocementi?

Ekskluziviteti është një pronë që bën diçka unike dhe të veçantë. Krejtësisht ndryshe nga pjesa tjetër. Veshjet e mikrocementit janë të tilla, pjesërisht, për shkak të aplikimit artizanal. Një instalim që nuk mund të delegohet te kushdo, por vetëm te ekspertët në këtë fushë që kontrollojnë nga a në z të këtij arti.

Të besosh vetëm në ekspertë për të rindërtuar një banesë ose biznes është e vetmja rrugë për rezultate të suksesshme dhe të garantuara, dhe për të plotësuar kështu pritjet e klientëve më të kërkuar.

Sa i përket procesit të aplikimit të mikrocementit vetë, i rezervuar vetëm për punëtorët ekspertë, duhet të theksohet se metoda mund të përjetojë variacione në varësi të sistemit të mikrocementit. Por edhe për shkak të trajtimit të veçantë që mund të kërkojë mbështetja mbi të cilën do të vendoset materiali. Si për shembull ata që prezantojnë probleme të mëparshme të lagështisë nga kapilariteti.

Megjithatë, dhe për të përmbledhur, ne prezantojmë më poshtë në një mënyrë të përgjithshme se si aplikohet mikrocementi në gjashtë hapa të shpejtë dhe të thjeshtë.

  1. Pastrimi i mbështetësit: Përgatitja e mbështetësit është thelbësore dhe është e domosdoshme të sigurohet se është i lirë nga pluhuri, lagështia dhe yndyra. Baza e mbështetësit duhet të jetë e konsoliduar dhe në kushte të përsosura të planimetrisë.
  2. Aplikimi i primer ose urës së bashkimit dhe vendosja e një rrjetë fibra qelqi: Primeri lehtëson ngjitjen e mikrocementit bazë me sipërfaqen.
  3. Microcement bazë ose përgatitore: Do të aplikohen dy shtresa microcement bazë që ofron një dru më të trashë. Ofron një rezistencë mekanike të madhe dhe ngjitje të fortë mbi çdo lloj mbështetjeje.
  4. Microçimento i përfundimit: Do të aplikohen në sipërfaqe dy shtresa microçimento të përfundimit, tekstura e të cilit do të varet nga përfundimi i dëshiruar. Në varësi të lëvizjeve të lopatës, gjithashtu do të arrihen efekte estetike të ndryshme.
  5. Një herë sipërfaqja është e thatë dhe, pas 24-48 orësh nga aplikimi i shtresës së dytë të mikrocementit të përfundimit, do të lihet sipërfaqja.
  6. Aplikimi i lakut sigurues: Këshillohet të aplikohen dy shtresa të lakut sigurues të zgjedhur për të mbrojtur mbështetjen.

Ngjyrat e mikrocementit: gama Luxury Concrete® për çdo stil dekorativ

Kur mendojmë për mikrocement, shumica e asocion këtë mbulim dekorativ me ngjyrën gri. Por e vërteta është se pranon një gamë të gjerë të ngjyrave, teksturave dhe përfundimit. Sistemi i tij i pigmentimit lejon të merren ngjyra të personalizuara. Ngjyrat e Luxury Concrete përfshijnë tonet e ndritshme dhe minimaliste të tonave të qarta, ambientet më të mbyllura të pigmenteve të ngrohta dhe guximin e kromatizmave më të gjalla.
Një gamë ngjyrash që përshtatet me çdo ambient dhe stil dekorativ.

Koleksioni Basic

Gama Basic karakterizohet nga ngjyrat e saj të ndritshme dhe elegante që i japin rol kryesor mobiljeve dhe dekorimit. Ata janë ngjyra në të cilat dominojnë të bardhat dhe kremet që projektojnë një ndjenjë të pastërtisë, paqes dhe qetësisë.

Koleksioni Warm

Pigmente të ngrohta ku dominojnë okret, mustarda, terrakota dhe tonet e argjilës, të menduara për të krijuar ndjenja të mendimit dhe reflektimit. Kjo gamë është ideale për të krijuar efekte kontrasti me tonet e ftohta, qoftë të bardha, gri ose krem, për të mos zvogëluar hyrjen e dritës natyrore dhe për të marrë një ambient tërheqës dhe intens.

Koleksioni Nordic

Ngjyrat që dolën nga ftohti. Nuancat e qarta në të cilat dominojnë përpjekjet për të kapur ndriçimin dhe për ta forcuar atë me çdo mënyrë. Gama jonë Nordic përfshinë tonet e bukurisë së butë dhe të brishtë si Lino dhe ato më pastel si Siena ose Xhenxhefil që veprojnë duke reflektuar dritën natyrore dhe duke e rritur atë vizualisht. Këto ngjyra të mikrocementeve tona janë të përsosura për t'i kombinuar me mobilje ose trarë druri dhe tekstile të gjelbërta ose të verdha.

Koleksioni Live

Guashtimi dhe joie de vivre reflektohen në gamën tonë të ngjyrave Live. Ata janë krijuar për të mbushur me forcë ambientet tona dhe për të na lejuar të përfshihemi nga energia jetësore që shpërndajnë mbështjellëset tona dekorative. Po ashtu, ngjyrat Live janë ngjyra tërheqëse që mund të na sjellin në mendje kujtime në një mënyrë të gjallë, nga pushimet parajse në Seychelles në një ecje alpine në Piemonte, këto pigmente sjellin mbrapsht romantizmin e momenteve tona më të veçanta.

A është mikrocementi i pandjeshëm ndaj ujit? Po, është

Në Luxury Concrete® ne e dimë se ka disa elemente që mund të kërcënojnë cilësinë e jetës së njerëzve. Prandaj, ne prodhojmë produkte që mund të jenë përfundimtare kur vjen puna për të krijuar hapësira ku të merrni frymë mirëqenie.

Kështu, mikrocementet tona rezistojnë në mënyrë origjinale ndaj ujit të rrjedhshëm dhe derivatëve të tij, si lagështia. Kjo e bën atë opsionin më të mirë për të mbuluar zona si kuzhinat ose banjot ku variacionet e temperaturës dhe kontakti me ujin mund të jetë i vazhdueshëm.

Megjithatë, kjo rezistencë mund të rritet shumë duke aplikuar barnizën tonë Primacrete Finish, e cila krijon një film mbrojtës që ndihmon në ruajtjen dhe mirëmbajtjen e këtyre zonave në kushte të mëdha duke i bërë ato të pandjeshme ndaj ujit.

A është mikrocementi antishqyrtues? Po

Në kërkim të përparimit, Luxury Concrete® nuk ndalem së risi për të përmirësuar produktet tona. Prandaj, në listën e cilësive të mikrocementeve tona shtojmë një tjetër: është antishqitëse.

Kështu, midis gamës së sistemeve tona gjejmë disa si Concrete Stone, që rezultojnë të mos rrëshqasë në mënyrë natyrale. Përveç kësaj, ne krijojmë barna me të cilat çdo mbështetje e mikrocementit mund të bëhet e tillë.

Sepse e dimë se nëse një vend është i sigurt, është më i bukur dhe kjo rrit dëshirën për ta shijuar. Falë kësaj pronësie, kuzhinat, banjot, pishinat, rritin performancat e tyre kundër rrëshqitjes me një ashpërsi në përfundimet e tyre kurrë më parë të parë, që ndihmon në minimizimin e numrit të rrëshqitjeve që mund të ndodhin.

Vila e mahnitshme me dysheme mikrocementi

¿Sa zgjatshmëri ka mikrocementi?

Mikrocimenti ka një durim të lartë dhe, me një mirëmbajtje të duhur, veshja dekorative reziston kalimin e viteve pa shenjë të degradimit. Për ta kryer atë si duhet, mjafton një pastrim i shpeshtë me një detergjent neutral. Me përdorimin e llakut të mirëmbajtjes së Luxury Concrete®, sipërfaqja mban pamjen e saj origjinale me një përfundim të ndritshëm dhe rrit durimin dhe rezistencën e saj në afat të gjatë.

Ku të blej mikrocement?

Një mbulim i mikrocementit është luksoz, stil, elegancë dhe ekskluzivitet. Kush blen mikrocement kërkon të krijojë mjedise luksoze, kërkon të ndjehet unik dhe i veçantë. Një nga objektivat e Luxury Concrete është të afronë materialin që ka pushtuar zemrën e dizajnerëve, dekoruesve të brendshëm dhe arkitektëve. Ajo është bërë mbulimi i përsosur për të krijuar sipërfaqe të vazhdueshme me performanca të larta, fleksibile dhe me përfundime të qëndrueshme në çdo lloj mbështetje. Nëse po kërkoni të blini mikrocement, mund t'ju ndihmojmë përmes dyqanit tonë online. Disponojmë një katalog të gjerë të produkteve të menduara për aplikuesin profesional që dëshiron të ofrojë produktet më të mira. Në Luxury Concrete na shqetëson qëndrueshmëria e planetit. Prandaj, jemi një kompani prodhuese ku respekti ndaj mjedisit është pjesë e filozofisë sonë. Ne prodhojmë, shpërndajmë dhe dizajnojmë produkte që kanë gjurmë ekologjike të reduktuar dhe ndikimi i tyre në natyrë është shumë më i vogël se me materialet e tjera. Sepse kuptojmë se cilësia dhe qëndrueshmëria janë dy koncepte që duhet të shkojnë së bashku.

Këshilla për të pastruar dhe kujdesur për mikrocementin

Sipërfaqet e mikrocementit janë një pjesë kyçe në dekorimin e çdo hapësire. Prandaj, nga Luxury Concrete® ne e dimë rëndësinë që sipërfaqet e mbuluara të jenë gjithmonë në kushtet më të mira.

Kështu, përveç që kemi një gamë të vazhdueshme të mbulimeve me cilësi të jashtëzakonshme rezistence që janë shumë të lehta për t'u pastruar, thjesht me ujë dhe sapun. Megjithatë, kemi një linjë të specializuar të produkteve për të nxjerrë performancën maksimale, teknike dhe estetike, nga mbulimet tona, dhe t'i japin atyre kështu një pastrim profesional dhe më të thellë.

Për ta mbajtur atë në kushte të mira mjafton kujdesi bazë, por nëse dëshiron të ruash teksturën dhe shkëlqimin, pastruesit tanë Concrete CLEAN dhe Concrete PRO CLEAN heqin ndotjen duke garantuar rezultate profesionale. Nëse flasim për kujdes, llakat tona mbrojtëse Concrete WAX dhe Concrete PRO WAX rrisin rezistencat e veshjes dhe e mbajnë atë si në ditën e parë.

Dyqan me dy katë me dysheme mikrocementi

A mund të aplikohet mikrocement në dysheme me ngrohje? Po, është e mundur

Në Luxury Concrete® ne e kuptojmë lukset si një mënyrë jetese, atë që të lejon të shijosh të gjitha rehatitë e shtëpisë tënde. Prandaj, ne projektuam mikrocemente që janë të përshtatshme me dyshemet me ngrohje (përveç Concrete Pox).

Përveç materialit më të mirë, ne gjithashtu kemi ekipin më të mirë të aplikuesve profesionistë që kërkon aplikimin e këtij materiali mbi këto lloje trotuare me sistem ngrohjeje të integruar, për shkak të komplikimeve që mund të lindin gjatë aplikimit dhe nisjes së tij.

Çfarë çmimi ka mikrocementi për m2?

E gjithë eleganca dhe dallimi që Luxury Concrete® sjell në çdo hapësirë nuk ndikojnë në çmimin e tij. Për të përcaktuar koston e mikrocementit për metër katror duhet të merren parasysh aspekte të ndryshme të jashtme si sa metra duhen mbuluar në total, sa aplikues profesionistë janë të nevojshëm për ta realizuar, në çfarë gjendje ndodhet zona për të mbuluar dhe nëse është e nevojshme të riparohet, etj. Këto variabla janë ato që do të përcaktojnë çmimin total të një aplikimi me Luxury Concrete® në të cilin përfundimet luksoze janë të garantuara.

Microcement o porcelan likuid: çfarë është më e mirë?

Sikurse mikrocementi, edhe porcelani i lëngshëm është një material që kërkohet shumë për cilësitë që ofron, përfundimin e tij të shkëlqyer dhe çmimin e tij. Por, cilës është më mirë? Përgjigja është e thjeshtë: varet nga përfundimi që kërkoni, nga sipërfaqja për të rinovuar dhe nga procesi i zbatimit.

Nëse përqendrohemi në sipërfaqe, ndërsa mikrocementi mund të aplikohet mbi mure dhe dysheme e madje edhe mobilje, porcelanati i lëngshëm është i rekomanduar vetëm për shkak të viskozitetit të tij mbi dysheme dhe sipërfaqe të tjera horizontale. Sa i përket finisheve, gjithashtu ka dallime të dukshme. I pari është i sheshtë dhe uniformë dhe mund të ndryshojë midis mat dhe saten. I dyti, me një pamje shumë më të ndritshme dhe transparente, mund të përfshijë elemente 3D dhe të krijojë efekte vizuale shumë të fuqishme.

Dallime të dukshme gjithashtu në procesin e aplikimit. Porcelani i lëngshëm është ekskluziv për brendësi, pasi që rezina e epoksidit që përmban mund të zverdhet në ambiente të jashtme. Gjithashtu, kërkon aplikimin e një niveluesi automatik. Ndërsa mikrocementi mund të vendoset në ambiente të jashtme, dhe në fakt bëhet dhe shumë në fasada, trotuare të terasave, pishina, etj. Mbarojmë me çmimin. Kostoja e një mbulimi me porcelan të lëngshëm është shumë më e lartë se ajo e mikrocementit.

Attik me mikrocement në dysheme të kuzhinës

Çfarë është mikrocementi i polikur?

Mikrocimenti i polur si i tillë nuk ekziston. Emërtimi i saktë është çimento e polur. Dy terma që ngatërrohen shumë. Çimentoja e polur, që i referohet gjithashtu si beton i polur, nuk është një mbulim, por një përfundim dekorativ. I aplikueshëm vetëm në trotuare të brendshme, është karakteristik për pamjen e tij të ndritshme dhe të ndritshme si rezultat i përdorimit të një polizuesi rotativ që polizon sipërfaqen. Kërkon gjithashtu nyje zgjerimi.

¿Dhe mikrocementi i shtrirë? Çfarë është?

Microçimenti i shtrirë është një mënyrë tjetër për të thirrur microçimentin. Një material që përfshin teknologjinë më të avancuar për të zëvendësuar përfundimin e çimentos në një mënyrë më të shpejtë dhe ekonomike.

Një mbulim i pigmentuar dhe i formuar nga përzierja e pluhurit të çimentos, polimerëve, kuarcit dhe resinave. Nga shuma e shtresave të tyre krijohet një trashësi midis 2 dhe 3 milimetra. Vendoset pa hequr as larguar mbulimin ekzistues dhe pa bashkëlidhje.

Cilin mikrocement të zgjedh?

Nuk ka mikrocemente më të mira ose më të këqija. Ka vetëm lloje mikrocementi më të vlefshme se të tjerët në varësi të përdorimit dhe fushës së aplikimit. Beso në një ekspert dhe lëre të të këshillojë për të shmangur problemet në të ardhmen.

A duhet të përdoret rrjetë për të aplikuar mikrocementin?

Si zakonisht specialistët rekomandojmë përdorimin e një rrjeti kur aplikohet mikrocement, sidomos në rastin e trotuareve. Megjithatë, ka edhe raste të mureve, si ato të pllakave, ku është shumë e përshtatshme të përdoret rrjeti. Arsyeja? Për një stabilitet më të madh të mbështetjes së re dhe për të shmangur tensionet që mund të shkaktojnë shfaqjen e çarjeve.

Megjithatë, kjo nuk është një rregull matematik, ka përjashtime. Ka disa mikrocemente për të cilat nuk është e detyrueshme përdorimi i rrjetës. Kjo është rasti për shembull i mikrocementit tonë gati për përdorim Easycret, ai i pishinave Concrete Pool ose epoksi Concrete Pox. Konsultohu gjithmonë me ekspertin tënd.

A mund të aplikohet mikrocementi jashtë?

Sigurisht. Mikrocementi reziston ndaj rrezatimit UV, shiut, trafikut të lartë dhe shkatërrimit nga abrazioni. Concrete Stone është sistemi ynë përparës për jashtë.

sallon me mure të betonit mikro në ngjyrë bezhë

A mund të aplikohet mikrocement mbi një dysheme parketi?

Rekomandojmë të hiqni parketin e parketit si dhe drurin sepse janë materiale të cilat pllakat mund të pësojnë zgjerime dhe lëvizje që do të gjeneronin çarje në mikrocement.

Problemet më të zakonshme të mikrocementit

  • Mos e respektoj temperaturën e mjedisit dhe mbështetësit: tepërtitë kurrë nuk janë të mira, dhe aplikimi i mikrocementit nuk do të ishte përjashtim. Në temperatura shumë të ulëta, veshja mund të vonojë shumë për të arritur fortësinë dhe rezistencën mekanike të pritur. Dhe në temperatura shumë të larta, ndodh e kundërta.
  • Mos e respektojë procesin e aplikimit: metodat janë për diçka: për t'i zbatuar ato. Nëse orët e tharjes nuk respektohen, primeri i përdorur nuk është i duhuri, nuk mbyllet mirë mbështetja dhe madje nuk riparohet nëse ka përsosmëri para aplikimit të mikrocementit... do të shfaqen probleme.
  • Lira lirë del shtrenjtë: mikrocementi nuk fisuron as nuk çahet, përveç nëse përdoret një produkt i cilësisë së dobët, nuk mbushen nyjet nëse aplikohet për shembull mbi beton ose mbështetja është në kushte të këqija dhe nuk është rregulluar.