Microcementi në detaje: avantazhet dhe problemet esenciale
20 Korrik 2022

Toka e ndërtimit ka përparuar dhe me këtë, materialet kanë evoluar deri në ofrimin e zgjidhjeve dhe përfundimeve më të mira për klientët. Në këtë aspekt, fiton popullaritet të madh mikrocement për aftësinë e tij për të ofruar shumë avantazhe për konsumatorin. Falë karakteristikave dhe pronave të tij, lejon që reforma të mëdha të arrihen me gjeste të vogla.

Sallon me mur të mikrocementit me ngjyrë të errët

Mikrocementi ka më shumë se dy dekada në treg, por, megjithëse është i gjatë dhe i popullarizuar, mund të rezultojë shpesh një i panjohur i madh për konsumatorët, duke arritur madje të krijojë një pasiguri të lehtë mbi përfitimet, aplikimin dhe rezultatet e tij.

Zbuloni në këtë lajm të gjitha avantazhet dhe problemet e lidhura me këtë material. Pengesa të vogla shumë të lehta për t'u shmangur falë një serie rekomandimesh dhe këshillash që do t'ju tregojmë më poshtë. Ne ndihmojmë të zgjidhim të gjitha dyshimet tuaja rreth evolucionit të madh në rikonstruksionet që nuk kemi asnjë dyshim se pak nga pak dhe gjithnjë e më shumë, do të gjejë një vend në jetën e konsumatorëve.

Cilat janë avantazhet e mikrocementit?

Mikrocimenti është trend në rinovimin e hapësirave. Ka arritur të bëjë një vend në zemër jo vetëm të dekoruesve dhe arkitektëve, por edhe në atë të individëve. Dhe jo pa arsye. Përbërja e tij bazuar në çimento, shtesë, agregate, resinë dhe pigment, e bën një material të shkëlqyer për çdo lloj reforme për të paraqitur karakteristika unike që variojnë nga aplikimi i thjeshtë dhe i lehtë deri te origjinaliteti dhe delikatesa e rezultateve të tij.

Më poshtë, ne thellojmë avantazhet kryesore të mikrocementit dhe ju përditësojmë mbi karakteristikat dhe cilësitë e një mbulimi dekorativ unik për të transformuar dysheme dhe mure.

Bukuri bashkëkohore: sipërfaqe uniforme dhe pa bashkëlidhje

Një nga veçoritë e mikrocementit është mundësia e krijimit të hapësirave të hapura. Kjo përkthehet në një ndjenjë të mëdha të plotësisë dhe ndriçimit. Transformon katër muret tona në një vend minimalist dhe modern ku më nuk ekzistojnë bashkimet dhe linjat e ndërprerjes.

Aplikohet si në dysheme ashtu edhe në mure, arrin të krijojë në hapësirën tonë një efekt lehtësie dhe gjërësie tërësisht kohëzgjatëse që kombinon me çdo lloj stili.

Ka aqë sa bëhet i papërballueshëm

E madhësia e madhe që e karakterizon, e vendos atë si një material ideal për të aplikuar në zona shumë të kaluara, të ekspozuara ndaj faktorëve të përditshëm dhe që janë të dënuara veçanërisht, siç mund të jetë hyrja në një garazh ose konturi i një frigoriferi.

Me një shtresë të reduktuar prej dy ose tre milimetra mjafton për të arritur një mbulim total dhe një aplikim rezistent ndaj faktorëve me karakter kimik ose mekanik.

Është i rezistent ndaj gërvishtjeve, goditjeve dhe abrazionit. Nuk çarët dhe nuk thyhet dhe, nëse bëhet mirëmbajtje e mirë, është në gjendje të zgjasë edhe për dekada.

Është e domosdoshme të aplikohet një shtresë e hollë e barnizit për mbrojtjen dhe mbylljen e saj. Kështu, përveç mbrojtjes, do të arrijmë ta transformojmë edhe në një material të papërshkueshëm dhe të papërshkueshëm, duke shmangur kështu rrëshqitjet e përditshme dhe lagështirat e pakëndshme. Kush ofron më shumë?

Një riformë e pabesueshme

Një nga atraksionet më të mëdha të mikrocementit në krahasim me përdorimin e materialeve të tjera është, pa dyshim, aftësia e tij për të rinovuar hapësira pa nevojë për të gjeneruar një grimcë pluhuri. Falë instalimit të lehtë mbi mbështetjen tashmë ekzistuese, lejon një reformë të pastër, pa punime dhe pa zhurmët që e karakterizojnë dhe që dëshirojmë aq shumë të mbajmë larg.

Kuzhinë e hapur me dysheme mikrocementoje në ngjyrë bezhë

Hapësira e rinovuar: shije në një hap dhe mbyllje sysh

Shumë herë, të mendosh për të bërë një reformë dhe gjithë kohën që kjo do të përfshijë, na bën të rishikojmë nëse të hapim apo jo hapin përpara. Shpesh, na pushton më shumë mendimi për sa i komplikuar, i gjatë dhe i mërzitshëm do të jetë procesi se sa dëshira për të rinovuar dhe ndryshuar pamjen e katër mureve tona (dhe jo se nuk kanë nevojë për një prekje të vogël të aktualitetit).

Mikrocementi ka avantazhin e arritjes së një rinovimi në një periudhë të shkurtër kohe, krahasuar me përdorimin ose aplikimin e llojeve të tjera të materialeve.

Duke marrë parasysh llojin e mbështetjes dhe varësisht nga kohëzgjatja e tharjes, rinovimi i një hapësire me mikrocement mund të reduktohet në tre ose katër ditë në mure dhe deri në një javë në dysheme. Sigurisht që është shumë më pak se sa kurrë do të kishe imagjinuar krahasuar me rikonstruksionet konvencionale. Por patjetër, gjithmonë kujto të llogarisësh me dorën e kualifikuar të një profesionisti për të kryer rikonstruksionin e hapësirave të tua me këtë mbulim privilegjues.

I përputhshëm me (pothuajse) të gjitha mbështetësit

Midis avantazhet e shumta, theksohet gjithashtu aderimi i mirë në një shumëllojshmëri të madhe të mbështetësve dhe materialeve siç janë qeramika, porcelani, mermeri, mozaiku, pllakat dhe betoni. Është e rëndësishme të merret parasysh për aplikimin e tij që, çfarëdo që të jetë materiali nga i cili është formuar, mbështetja duhet të jetë e fortë dhe e nivelizuar.

Një nga opsionet për të shmangur çarjet do të ishte të vendosni një rrjetë prej fibra qelqi. Megjithatë, gjithmonë është e këshillueshme të konsultoheni me një ekspert në këtë fushë për të arritur zgjidhjen më të mirë, pasi kjo nuk zbatohet gjithmonë për të gjitha mbështetjet dhe një personel i kualifikuar do të jetë në gjendje të japë orientimin më të mirë.

Kontrollimi i gjendjes së mirë të mbështetjes është një hap paraprak thelbësor dhe i domosdoshëm për të arritur një rezultat të shkëlqyer. Përndryshe, mund të mos arrijmë atë uniformitet dhe stabilitet për të cilat mikrocementi është aq i karakterizuar.

Edhe pse është e vërtetë se është i përshtatshëm për t'u përshtatur me pothuajse çdo material, duhet të evitojmë instalimin e tij mbi materiale të tjera si druri. Duke qenë një material me pllaka të lëvizshme, nuk na mund të na sigurojë kushtet e domosdoshme të qëndrueshmërisë që na duhen për të filluar mbulimin.

A është mikrocementi në brendësi dhe jashtë? Përgjigja është "Po"

Përveç se është i përshtatshëm dhe më i stilit në dysheme dhe mure të hapësirave të brendshme, si kuzhinat ose banjot, ky mbulim dekorativ prezanton një tjetër përfitim që i jep karakter diferencimi: i shumëllojshëm.

Dhe është e zbatueshme edhe në zonat e jashtme. Për shembull, në tarraca, kopshte dhe madje edhe pishina. Është e lehtë, e shpejtë dhe e thjeshtë të arrish përfundimin e përsosur edhe në ato zona të shtëpisë ose tregtisë tënde që janë të prekshme ndaj lagështisë, kontaktit me ujin ose agjentëve meteorologjikë.

Çfarë mund të jetë më e mirë se të bësh realitet atë hapësirë të ëndërruar, ku të investosh shumë kohë tënde ndërsa shijon vitaminën e diellit dhe ajrit të lirë? Me mikrocementin e Luxury Concrete® për jashtë tashmë është një fakt: shfrytëzo çdo cep të shtëpisë për ta bërë tëndin dhe plotësisht sipas shijes tënde, duke krijuar një atmosferë evadimi tani edhe jashtë.

Banese me ballkon të jashtëm të mikrocementit

Hidhini një sy gamës sonë Luxury Concrete® Stone. Ky mikrocement dykomponentësh është ideal për jashtë falë pronësisë së tij kundër rrëshqitjes që i jep robustësia dhe homogjeniteti i tij. Qetësia e një dyshi të fortë dhe të sigurt për të gëzuar në qetësi ditët më të mira të verës në hapësirën tuaj të preferuar.

Mund të kujtoni gjithmonë të aplikoni një shtresë të barnizit tonë Primacrete Finish për të arritur një mirëmbajtje më të mirë dhe një mbyllje dhe mbrojtje më të madhe.

Mundësi estetike pa kufi

Një tjetër veçori e këtij mbulimi është vlera e tij e lartë dekorative. Lejon krijimin e kombinimeve estetike të pafundme falë gamës së gjerë të ngjyrave, efekteve dhe teksturave.

Rezultati? Dizajne ekskluzive dhe të personalizuara që përshtaten me të gjitha shijet dhe stilet dekorative: minimaliste, rustike, industriale, vintage ose klasike. Një lukso i personalizuar dhe plotësisht i përshtatshëm për dëshirat dhe cilësitë e çdo personi, që e bëjnë mikrocementin një material unik, origjinal dhe krijues që lejon një përfundim të ndryshëm në çdo hapësirë.

Bukuria, luksoja dhe personaliteti bashkohen për të krijuar një kombinim unik: veshje me Luxury Concrete®.

Pastrimi kurrë nuk ishte kaq i lehtë

Siç komentonim, mikrocementi eliminon plotësisht nyjet, duke arritur kështu një hapësirë të hapur dhe minimaliste. Dhe jo vetëm për pamjen moderne dhe të rinovuar që krijon dhe që përmendnim në paragrafët e mëparshëm, por sepse gjithashtu përkthehet në një lehtësi më të madhe për pastrimin, pasi shmang grumbullimin e ndotjes në hapsirat e vogla që ekzistonin para aplikimit të tij.

Një material pa dyshim "Easy to Clean" falë atributet e tij të lehtësisë së pastrimit dhe mirëmbajtjes. Kjo përkthehet gjithashtu në kursimin e kohës që i kushtohet pastrimit. E cila supozon, jo një avantazh, por një "avantazhë e madhe".

Për pastrimin e saj, mjafton një përzierje klasike e ujit dhe sapunit pH neutro. Megjithatë, në Luxury Concrete® ne kemi produkte të specializuara për të nxjerrë performancën maksimale teknike dhe estetike. Kështu, do të arrijmë një pastrim të plotë, eliminimin total të mikrobeve dhe baktereve dhe një rezultat dhe mirëmbajtje të përsosur.

Problemet e mikrocementit të lehtë për t'u shmangur

Lajmi i mirë është se problemet e vogla të tuaja janë shumë të lehta për t'u shmangur. Dhe kjo sepse shumica e tyre zakonisht shfaqen për shkak të praktikave të këqija, përdorimit të materialeve të cilësisë së ulët ose mungesës së informacionit në këtë fushë.

Më poshtë, ju tregojmë problemet kryesore të mikrocementit dhe disa këshilla për t'i shmangur ato në një mënyrë shumë të lehtë.

Gjendje e keqe e mbështetësit

Edhe pse është e vërtetë, gjendja e keqe e mbështetëses do të jetë faktori i parë i madh që duhet të merret parasysh që do të na vështirësojë instalimin e duhur të mikrocementit. Mund të thonim se problemi kryesor do të ishte të arrinim që ky mbështetës ose materiali mbi të cilin do të aplikojmë veshjen tonë të jetë në kushte të përsosura: plotësisht i fortë dhe i qëndrueshëm.

Për ta arritur këtë, së pari, duhet të sigurohemi se mbështetja është në gjendje të mirë, pra, pa thyerje, çarje ose çdo lloj tjetër të defektit që mund të rrezikojë një aplikim të keq. Nëse jo, para së gjithash, do të duhet të kryhet një riparim i tij.

Më pas, është e domosdoshme të sigurohet stabiliteti dhe forca në mbështetje. Sidoqoftë sa e komplikuar që mund të duket, kjo është më e lehtë se sa duket. Në disa zona të aplikimit, si për shembull në tokë, është e këshillueshme gjithmonë të përfshihet një rrjetë fibra qelqi për të arritur këtë forcë.

Përmbledhje, është absolutisht e nevojshme para aplikimit të mikrocementit të sigurohesh që mbështetja është e përgatitur plotësisht për instalimin e saj: kjo mund të jetë hapi i parë për të garantuar (ose vështirësuar) suksesin e renovimit tënd. Mos harroni gjithmonë të mbështeteni në përvojën dhe njohuritë e një eksperti në fushë.

Shfaqja e defekteve

Shfaqja e defekteve mund të ndodhë veçanërisht pas aplikimit të saj.

Arsyet janë të lehta për t'u zbuluar dhe do të jetë e lehtë të shmangim falë përdorimit të materialeve dhe teknikave të duhura.

Çarje

Në përgjithësi, zakonisht është defekti më i zakonshëm që shfaqet. Kjo ndodh sepse mbështetja ku do të bëhet veshja mund të prirë të lëvizë. Një shembull do të ishin pllakat, pasi, duke qenë të aplikuar mbi një shtresë tjetër betoni akoma më të ulët, kjo mund të lëvizë për shkak të faktorëve që nuk janë në duart tona, si ndryshimet e temperaturës ose ndryshimet në vendosjen e ndërtesës.

Për t'i shmangur ato, sidomos në zonat më problematike ose me tendencë për të shfaqur, është e këshillueshme përdorimi i një materiali me elasticitet për amortizimin e këtyre lëvizjeve.

Lagështi

Siç komentuam, një shtresë e hollë e varur pas aplikimit të mbështjellës është e domosdoshme për një mbyllje të saktë, një mbrojtje optimale dhe një mirëmbajtje të qëndrueshme.

Përveç kësaj, do të na shërbejë për të krijuar një hapësirë të pandjeshme dhe për të shmangur lagështirat e bezdisshme, kaq të vështira për t'u kontrolluar dhe në të njëjtën kohë, kaq antiestetike.

Në rast të zonave të prekshme nga filtrimi ose në kontakt të vazhdueshëm me ujin, gjithmonë duhet të aplikojmë një gamë të veçantë të mikrocementit të dedikuar për këtë qëllim.

Mbani parasysh se shfaqja e defekteve, jep një pamje të neglizhencës në muret ose dyshemet tuaja mund të krijojë një efekt të kundërt nga ai i dëshiruar. Kujto: është gjithmonë më mirë të parandalosh se sa të shërosh.

Dorë e papjekur

Të kesh personel të kualifikuar në sektor është të afrohesh në garancinë e suksesit. Gjithmonë për instalimin e mbështjellës së tuaj, rrethohu me profesionistët më të mirë, ndiq këshillat e tyre dhe konsulto të gjitha ato dyshime që mund të të lindin para se të marrësh një veprim nga vetja. Askush nuk do të të këshillojë dhe të të udhëzojë drejt një rezultati luksoz më mirë se ata.

Tani që tashmë jeni në dijeni të përparësive dhe problemeve që karakterizojnë mikrocementin, a vazhdoni të mendoni të mos kryeni ndryshimin tuaj? Avantazhet janë të shumta përballë pengesave të vogla shumë të lehta për t'u shmangur.

Je vetëm një hap larg luksit absolut. Nëse ke ndonjë dyshim ose ke nevojë për më shumë informacion në lidhje me këtë, mund të kontaktoni me ekipin e profesionistëve të Luxury Concrete® duke klikuarkëtudhe duke plotësuar formularin tonë të kontaktit. Do t'ju përgjigjemi pyetjeve tuaja sa më shpejt të jetë e mundur.