Mobilje nga mikrocementi: pjesë që flasin vetë

24 Nëntor 2022

Arritur një dekorim reviste në shtëpinë tonë është një punë aq e kompleksuar sa edhe e kënaqshme. Është mundësia për të treguar shijet tona estetike, personalitetin tonë dhe karakterin tonë.

Kuzhina e tërë me mobilje të mikrocementit

Mund të jetë, shpesh, që ne nuk e dimë se cilin stil dekorativ të zgjedhim ose cilat elemente do të kombinojnë më mirë me synimet tona. Ajo që, në çdo rast, është e domosdoshme kur dekorohet ambientet tona është të luajmë me komponentë dhe materiale që reagojnë duke rritur funksionalitetin dhe duke shfrytëzuar maksimalisht pasurinë vizuale dhe estetike të hapësirave. Dhe, në këtë kuptim, ai mikrocementështë veshja që për shkëlqim nxjerr më të mirën e sipërfaqeve, ndërsa i jep atyre shijen e plotë, tërheqjen dhe dallimin.

Materiali i materialeve, si na pëlqen ta quajmë. Dhe është një opsion i projektuar për të personalizuar të gjitha sipërfaqet dhe për t'i dhënë atyre përfundime të vërtetë luksoze. Një luksozitet që, tashmë jo vetëm reflektohet në pamjen e tij estetike, por edhe në pronat e tij të lartë. Disa pronësi që përgjigjen në sipërfaqe të ndryshme natyrore dhe karakteristika me fortësi, rezistencë, përparësi dhe durim. Një veshje që mbush ambientet me elegancë dhe sofistikim për të krijuar atmosfera që mund të të dashurojnë menjëherë.

Edhe pse përdorimi më i popullarizuar është ai si mbulim për dysheme dhe mure në hapësira të brendshme dhe të jashtme, mobili i mikrocementit është një opsion që, sot, merr një popullaritet të madh. Arsyeja nuk është tjetër veçse mënyra e aftë me të cilën vepron mbi çdo sipërfaqe dhe hapësirë ku aplikohet, duke mundur të modelohet në mënyrë ekskluzive dhe të krijojë vërtet vepra me pasuri vizuale spektakolare, që përgjigjen sipas asaj që çdo përdorues mund të kishte ëndërruar ndonjëherë.

Në Luxury Concrete® ne punojmë duke ofruar vërtetë mbulime të vazhdueshme luksoze dhe, për më tepër, jemi frymëzimi i projekteve të ndërtimit të profesionistëve, si dhe në dekorimin e hapësirave të individëve. Gjithmonë me garancinë dhe mbështetjen se materialet tona janë bazuar në një cilësi të pamohueshme dhe të arrijnë rezultatet më të mrekullueshme që janë arritur ndonjëherë.

Zbuloni mobiljet e mikrocementit që po pushtojnë, gjithnjë e më shumë, dekorimin e shumë shtëpive dhe përgatitu për të përhapur luksin më të pastër, stilin dhe shijen në çdo cep të banesës tuaj.

Përfitimet e mobiljeve të mikrocementit që do t'ju pëlqejnë menjëherë

Imagjino të jesh në gjendje të ndjesh të gjithë funksionalitetin, aplikimin dhe estetikën e mikrocementit tashmë jo vetëm në trotuare dhe mure të brendshme dhe të jashtme, por edhe në shumë nga sipërfaqet më të përdorura dhe të vizituara në ditën e përditshme, duke garantuar rezistencën dhe mbrojtjen e tyre në të njëjtën kohë që i jep atyre një vlerë të papërllogaritshme dekorative.

Këtu qëndron arsyeja pse mobiljet e mikrocementit janë transformuar në një të domosdoshme kur bëhet fjalë për të arritur një stil të paimitueshëm ndërsa merren shumë përparësi funksionale. Një utilitet i madh dekorativ që i bën ato opsionin më kompetent përballë materialeve dhe mbulesave të tjera dekorative.

Loft i bukur me mobilje të betonit mikro.

Rezistenca që ia vlen të dëshmojë

Mobiljet e mikrocementit paraqesin një rezistencë jashtë zakonisht ndaj humbjes së ngjyrës për shkak të ekspozimit të vazhdueshëm ndaj dritës së diellit, gërvishtjes nga abrazioni ose njollat që prodhohen për shkak të përdorimit të tyre të përditshëm dhe të vazhdueshëm. Ata janë plotësisht të përgatitur për t'u ekspozuar ndaj shumë faktorëve duke ruajtur veti të pastër industriale. Për më tepër, ata pastrohen shumë thjeshtë dhe shpejt me një përzierje të sapunit pH neutro dhe ujit, duke përgjigjur kështu lutjeve të përdoruesve.

Adherenca mbi (pothuajse) çdo material

Mermer, gips, gips dhe një listë e pafund e sipërfaqeve, përveç drurit. Rinovimi i një mobiljeje të plotësisht të vjetëruar, të skaduar ose të dëmtuar, transformimi dhe pamja e re e të cilës merr të gjitha shikimet dhe tërheq vëmendjen e çdo njeriu që i shikon.

Dhe më e mira: pa ngritur asnjë grimcë pluhuri. Një aplikim i vazhdueshëm mbi mbështetjen ekzistuese pa nevojë për ta hequr atë që shmang ekzistencën e punimeve dhe gjenerimin e rrënojave. Luksi i rinovimit pa komplikime, në mënyrë të shpejtë dhe të pastër ndërsa, në të njëjtën kohë, rezultatet e arritura karakterizohen si të shkëlqyera.

Mobilje të mikrocementit: të lehta dhe të pajisura me karakter

Elemente që përfundojnë me problemet e trashësisë ose ngarkesës strukturore. Një mbulim i hollë si përpëlë që aplikimi i tij ka trashësinë minimale prej 2 mm deri në 3 mm dhe që, prandaj, nuk shton peshë shtesë në mobiljen origjinale. Ngarkesa strukturore nuk është më një pengesë për krijimin e mobiljeve aq të lehta sa një përpëlë dhe që, në të njëjtën kohë, shfaqin një personalitet shumë të veçantë.

Pigmentim i personalizuar për të tërhequr të gjitha shikimet

Një nga pikat e forta të mobiljeve të mikrocementit është se ato mund të pigmentohen me një gamë të gjerë ngjyrash, duke i bërë ato një opsion shumë i përshtatshëm për të u përshtatur dhe bërë pjesë në çdo stil dekorativ.

Të aftë për të përgjigjur dhe për të kombinuar në mënyrë të përsosur me mjediset më minimaliste dhe rustike, si dhe në hapësira retrospektive ose moderne, dhe madje edhe në ato dhoma të pajisura me mobilje dhe elemente më klasike. Mundësitë estetike janë vërtetë të pafundme dhe janë të përgatitura për të vepruar në varësi të çdo shije, stili dhe personaliteti.

5 mobilje të mikrocementit për t'ju frymëzuar dhe për të mbushur me lukso dhomat tuaja

Do të ju habisë të dini se si mobiljet e mikrocementit janë në gjendje të transformojnë, jo vetëm sipërfaqet e atyre mobiljeve më të vjetra, por edhe të krijojnë atmosfera të vërteta magjike në dhomat tuaja. Vende të dominuara nga vazhdimësia hapësinore dhe mungesa e bashkëlidhjeve ku çdo hapësirë perceptohet si e qartë, e gjerë dhe e ndritshme. Një bukuri e papërllogaritur që përgjigjet me të mirën e materialeve industriale.

1. Tavolinë e mikrocementit për dhomën e ngrënies, dhomën e gjumit ose terracën

Një tavolinë është elementi dekorativ qendror i çdo dhomë. Pika e takimit dhe e mbledhjes ku të investosh shumë kohë në sallon ose kuzhinë, si dhe të kryesh vaktet kryesore të ditës, por gjithashtu një element i rëndësishëm në dhomën e gjumit, ku është sipërfaqja që mban objektet tona më të domosdoshme.

Nëse tashmë është, në mënyrë të zakonshme, komponenti që përfshin shikimet dhe që vepron si aksi kryesor i çdo hapësire, imagjino si do të ishte t'i jepje një vazhdimësi të plotë dhe absolute. Një vazhdimësi falë së cilës ato bëhen (edhe më shumë nëse është e mundur) protagonistet e padiskutueshme të sallonit, sallës së ngrënies, dhomës së gjumit ose terracës.

Tavolina të mikrocementit që dallohen për të shkrirë me sipërfaqet pa bashkime, duke krijuar vërtetë hapësira të dominuara nga gjerësia, ndriçimi dhe bukuria. Një karakter tërheqës dhe tërheqës i dominuar nga komoditeti që përbën një pastrim të lehtë, të thjeshtë dhe në një kalim të vetëm. Për konotacionet e këndshme që transmetojnë sipërfaqet e qarta, të vazhdueshme dhe të sheshta.

Një tavolinë e mikrocementit mund të jetë e mbuluar në tërësi me këtë mbulim të fisnik, si dhe të kombinohet me materiale të tjera, sepse ato përshtaten në mënyrë të përsosur me çdo element dhe stil dekorativ. Kështu, mund të përfshihen detaje në hekur, për të simuluar një trend industrial, ose në dru, për të arritur një ndikim nordik.

Në çdo rast, ato janë të përsosura për çdo ambient, pavarësisht stilit dhe dizajnit të tyre, dhe janë plotësisht të shumëllojshme brenda dhe jashtë një banese, si terraca dhe kopshte, falë rezistencës së tyre ndaj ujit të rrjedhshëm, rezistencës ndaj dritës së diellit dhe durimit ndaj kalimit të kohës ose faktorëve që ndikojnë në shkatërrimin e tyre të vazhdueshëm.

Pultë e mikrocementit në stilin retro

2. Pultë e mikrocementit

Një "must" për kuzhinën tënde sepse bëhet fjalë për blloqet me të cilat gjithmonë kishe ëndërruar: rezistente, të qëndrueshme dhe të bukura.

Pultat janë mobiljet e kuzhinës që përdorim më shumë. Në to, përgatisim degëtimet më të shijshme kulinarë dhe, gjithnjë e më shumë, na shërbejnë gjithashtu si sipërfaqe ku të mëngjesojmë, të hajmë ose të darkojmë duke shtuar taburetë të përshtatur në lartësinë e tyre. Një nga elementet më të domosdoshme në shtëpinë tonë dhe, në të njëjtën kohë, më të ekspozuar, të dëmtuar dhe të frekuentuar. Prandaj është vërtet e rëndësishme që ato të jenë të kujdesura, të përkëdhelura dhe të mbrojtura.

Një pult i mikrocementit ka një përfundim të hollë dhe të butë, i karakterizuar nga eleganca dhe dallimi. Sipërfaqe të vazhdueshme me tendencë drejt pafundësisë që kurrë më parë nuk ishin të pajisura me një vlerë dekorative kaq të lartë.

I përparueshëm ndaj ujit të rrjedhshëm dhe pa bashkime ose linja ndërprerjeje, që lejon të kryhet një pastrim i lehtë dhe i shpejtë, në të cilin mos grumbullimi i ndotjes, rrit higjienën në sipërfaqet e saj dhe mbaron me përhapjen e baktereve.

Ata pjesë e linjës së mobiljeve të mikrocementit të përgatitur për ta duruar krejtësisht gjithçka. Perfektisht rezistent ndaj fërkimit dhe goditjeve dhe janë projektuar në mënyrë që pamja e tyre të mos ndryshojë, pavarësisht nëse përdorimi dhe ekspozimi ndaj shkatërrimit është i shpeshtë dhe i vazhdueshëm.

Një referencë në dizajnin e kuzhinave që e çojnë dekorimin në një nivel tjetër për shkak të aftësisë së tyre për të u kombinuar lehtësisht me elemente të tjera si betoni, dru ose metale, në varësi të stilit që synohet të arrihet.

3. Lavamanë nga mikrocementi

Edhe pse ky veshje i vazhdueshëm ka fituar më shumë popullaritet me kalimin e viteve në veshjen e trotuareve dhe mureve, aplikimi i tij në lavamanë nuk mbetet pas.

Lavamanët e mikrocementit janë 100% të pandjeshëm ndaj ujit të rrjedhshëm dhe kontaktit të drejtpërdrejtë, si dhe shumë të lehtë për t'u pastruar. Mungesa e bashkëveprimit dhe krijimi i sipërfaqeve të vërtetë të vazhdueshme, lejon që mikrobet të ndalojnë grumbullimin midis linjave të ndërprerjes për krijimin e sipërfaqeve shumë më higjienike të dominuara nga luksi më autentik.

Një luksoz që reflektohet në ngjitjen e saj fantastike në çdo lloj sipërfaqeje. Dhe është se, rinovimi i lavamanëve të vjetër ose të dëmtuar, kurrë nuk kishte qenë aq i suksesshëm sa me aplikimin e mikrocementit. Plaqa, mermer ose gips, midis shumë të tjerëve, që janë të veshura, duke garantuar lëshimin maksimal dhe rezistencën me të cilat maksimizohet hapësira.

Banja në të cilat lavamanet kurrë më parë nuk kishin pasur kaq shumë protagonizëm. Të bukur, higjienikë dhe të mbrojtur plotësisht, estetika e të cilave është e pandryshueshme dhe me një pamje të mbrojtur dhe të kujdesshme që habit çdo person që e sheh.

4. Rafti i mikrocementit

Kulmi i minimalizmit në mobiljet e mikrocementit. Dizajni i madh dhe minimalist i përfundimit, lejon të kryhet një dekorim pa kufizime.

Një opsion ideal për mbajtjen e rendit në çdo dhomë, si dhe për të ndarë ambientet e saj. Raftet e mikrocementit lejojnë të dizajnohen sipas masave për të shfrytëzuar me saktësi çdo milimetër me të cilin është e pajisur një instalim i caktuar.

Janë veçanërisht tërheqëse sepse evokojnë stilin minimalist kur bëhet fjalë për mobilje shumë të veçanta që nuk kanë bashkime ose linja ndërprerjeje. Elemente që shkrihen dhe bashkohen, duke u kombinuar me mure dhe dysheme për të dhënë më shumë gjerësi dhe ndriçim çdo ambienti, ndërsa shfrytëzohet çdo cep i tyre dhe, mbi të gjitha, rendi i tyre mbahet.

Rafte janë mobilje të mikrocementit që arrijnë një nivel të lartë dekorativ sepse, për më tepër, mund të kombinohen me elemente të tjera që rrisin ngrohtësinë, komoditetin dhe mirëqenien në ambientet e tyre. Atmosfera plotësisht e shijshme dhe e këndshme falë stilit të këtij materiali fisnik dhe lojës së tij me shporta prej vimë, rafia ose fibra natyrore në magazinimin e tij, që ndjekin trendin natyralist në dekorimin e interierit dhe që arrijnë, pikërisht, krijimin e atij vendi të përqafimit aq të rëndësishëm në krijimin e një shtëpie.

Mobilje të mikrocementit që, me sukses, mbajnë peshën e objekteve të ruajtura ose dekorative dhe që përshtaten perfektisht me stilin e atij që dominojnë në një dhomë të caktuar.

Dush luksoze me mikrocement

5. Vaske o dush me mikrocement

Edhe banjat dhe dushet e mikrocementit posedojnë këtë pronë të pandjeshme dhe lehtësinë në pastrim me të cilën janë të pajisura edhe pjesët e tjera të mobiljeve të mikrocementit. Një material që pengon filtrimin e ujit në brendësi, parandalon grumbullimin e baktereve për shkak të mungesës së bashkëve dhe që, për më tepër, është plotësisht i rezistent. Një zgjidhje dekorative e vazhdueshme me tërheqje të lartë për të dhënë vazhdimësi çdo sipërfaqeje dhe, për rrjedhojë, për të rritur magjinë dhe bukurinë natyrore.

Vaskat dhe dushet e mikrocementit rezultojnë një nga opsionet më të interesuara për të veshur këto lloj sipërfaqesh për një vlerë të shtuar të rëndësishme në trotuaret të lagura: pronën e tyre kundër rrëshqitjes.

Dhe është se, midis shumë dhe përfitimeve të shijshme për të cilat është karakterizuar ky material i mrekullueshëm, theksohet mundësia e luajtjes me teksturat e tij për të arritur një karakter jo rrëshqitës që redukton ndjeshëm rrëshqitjet dhe rëniet e tyre të pasojshme.

Kështu, një granulometri më e trashë, lejon të krijohen sipërfaqe antishqimtuese të rëndësishme në banjera dhe pjatat e dushit që ndikojnë në një qetësi më të madhe dhe siguri totale për sipërfaqet e luksit të përgatitura për përdorimin e tyre të plotë dhe të vërtetë dhe të gëzojnë.