Pishina e mikrocementit për të zhytur në luks

27 Shtator 2021

Kërkesat për të krijuar dhe rinovuar pishina kanë ndryshuar dhe profesionistët janë të detyruar të njohin se si të arrijnë përfundime luksoze në një hapësirë kaq të veçantë. Laspishina e mikrocementitjan bërë trend sepse sjellin një zgjidhje funksionale dhe vizualisht tërheqëse. Është një material i qëndrueshëm që gjithashtu aplikohet pa nevojën për të hequr sipërfaqen ekzistuese.

Në këtë postim do të gjeni gjithçka që duhet të dini për një material, që nëse nuk e keni parë, ka shumë për t'ju ofruar për të shijuar një pishinë të ëndrrave. Pronat e tij, që do të njohim më vonë, do t'ju lejojnë të vendosni nëse do të bëni bast për këtë mbështjellëse, edhe pse për t'i zbuluar ato ... do të duhet të zhyteni në këtë lexim!.

Pishinat e mikrocementit: një plus personaliteti

Rinovimi o ndërtimi i një pishine nga zero është një projekt emocionues, por para se të aplikoni mikrocementin në pishinë duhet të merren parasysh një sërë aspektet kyçe.

Zgjidhni finisimin për pishinën e mikrocementit

Ai mikrocement pranon një larmi teksturash dhe ngjyrash, prandaj duhet të jemi shumë të qartë se cili është përfundimi më i përshtatshëm për jashtë, në këtë rast në një pishinë. Në rastin e një pishine, e cila është në kontakt të vazhdueshëm me ujin, është e nevojshme një teksturë e ashpër.

Ky lloj i përfundimit është i përsosur për skajet e jashtme, muret anësore ose fundin e pishinës. Për arsye sigurie është e domosdoshme të kesh një sipërfaqe me ngjitje të mirë dhe jo të rrëshqitshme.

Në përgjithësi, pishinat e mikrocementit ofrojnë përfundime shumë tërheqëse dhe me një rezistencë të lartë. Është një zgjedhje që siguron që pishina të ketë një pamje spektakolare për një kohë të gjatë.

Pishinë e mikrocementit të mbuluar ose në ajër të hapur?

Mikrocementi përshtatet pa probleme në çdo hapësirë, nuk ka rëndësi nëse dëshirojmë të veshim një pishinë që është e mbuluar, gjysmë e mbuluar ose në ajër të hapur. Me procesin e mbylljes së mikrocementit, veshja i jepet veti antishqyerëse dhe të pandjeshme ndaj ujit të rrjedhshëm. Kjo funksionalitet lejon shmangien e problemeve të filtrimeve, megjithëse garancia më e mirë kalon në zgjedhjen e punës së kualifikuar dhe materialeve të cilësisë.

Arrit një integrim të plotë me mikrocementin në pishinë

Mikrocementi është një material aq i përshtatshëm që u përshtatet të gjitha sipërfaqeve duke ofruar një integracion të plotë midis brendësisë së pishinës dhe kurorës së saj. Lejon të bëhet një reformë e thjeshtë pa punime. Nëse zgjidhet ngjyra e jashtme, vazhdimësia është më e madhe dhe efekti vizual shumëzohet. Dizajni dhe harmonia estetike shkojnë dorë për dorë për të arritur përfundime elegante.

Çështje stili

Pishinat e mikrocementit kombinojnë në mënyrë të përsosur me çdo stil që dëshirojmë t'i japim shtëpisë ose hapësirave të jashtme. Me vetëm 3 milimetra trashësi krijohet një mbulim që rrit hapësirën dhe do të krijojë një ndikim vizual të cilin askush nuk do të mund të rezistojë.

Nëse zgjedhim një pishinë me mikrocement që të kujtojë një hapësirë natyrore, gjithmonë mund ta rrethojmë atë me gurë dhe shkëmbinj për të arritur një dizajn të personalizuar.

Bashko për profesionistë me përvojë në pishinat e mikrocementit

Rivestimi i pishinave me mikrocement është një detyrë komplekse që kërkon profesionistë me përvojë në këto lloj aplikacionesh. Ndal ndryshe nga llojet e tjera të mbështetësve, pishina nëse është vendosur në ambiente të hapura varet shumë nga situata klimatike dhe, për më tepër, mund të aplikohet vetëm një shtresë në ditë.

Njohja e produktit dhe e proporcionit të përzierjes të treguara janë aspekte themelore për të krijuar përfundime cilësore dhe për të shmangur problemet në të ardhmen. Nga ana tjetër, nuk mund të kombinohen ngjyrat e ndryshme. Të gjithë këto faktorë bëjnë të domosdoshme dispozimin e një materiali të kontrastuar dhe të profesionistëve që njohin në detaje aplikimin e mikrocementit në pishina.

Si do të veshim pishinat me mikrocement?

Nëse jeni të bindur për gjithçka që ofrojnë pishinat e mikrocementit, por ende keni dyshime se si të aplikoni këtë mbulim, jeni në seksionin e duhur. Më poshtë, ju prezantojmë disa këshilla dhe një udhëzues për të mësuar se si të mbulojë një pishinë me mikrocement.

1- Aplikimi me valixh të një shtrese të Concrete Resin Pool, resinës akrilike dhe pjesës B të mikrocementit për pishina nga Luxury Concrete®. Me këtë produkt lehtësohet ngjitja e mikrocementit në mbështetje. Lëreni të thahet midis 30 dhe 45 minutash.

2- Aplikoni një shtresë të Concrete Pool Extra, microcement dykomponent i përgatitur për pishina. Kjo shtresë aplikohet pa pigment. Ka një kohë tharje prej 4-8 orësh.

3- Shtresa e dytë e Concrete Pool Extra me pigment. Koha e tharjes është e njëjtë si dora e mëparshme.

4- Aplikoni dy shtresa të Concrete Pool Medium, microcemento dykomponent i përfundimit për pishina. Po ashtu, do të duhet të respektohet një periudhë prej 4-8h midis shtresave. Shtresa e dytë mund të aplikohet me teknikën "e freskët mbi të freskët".

5- Procesi përfundon me vulosjen e veshjes së mikrocementit. Për këtë, 24 orë më vonë aplikohet me rrotë dy shtresa të varurit të mikrocementit për pishina Concrete Finish WT Pool. Midis dorës dhe dorës, duhet të kalohen 4-8 orë.

6- Shtatë ditë më vonë, koha në të cilën barniza do të ketë arritur performancat e saj maksimale, pishina mund të mbushet.

Këshillë aplikuese! Nëse dëshiron një përfundim edhe më të butë për pishinën tënde të mikrocementit luksoz, të rekomandojmë të shkurtoni midis shtresave të mikrocementit tonë Concrete Pool me letër gërryes me grurë 24 ose 40. Gjithashtu mund të aplikoni sistemin me teknikën e freskët mbi të freskët, të shpërndani me ujë dorën e fundit dhe të përmirësoni më pas me lopatë metalike.

Këshilla për aplikimin e mikrocementit në pishina

Përveç që duhet të keni të qartë procesin e aplikimit të përcaktuar, duhet të merren parasysh një sërë detajesh për të arritur një pishinë me mikrocement me një përfundim të qëndrueshëm.

  • Duhet të aplikohet një dorë e mikrocementit në ditë, e cila duhet të kryhet mbi morter të gunituar ose të projektuar.
  • Punoj në orët e hershme të ditës për të pasur një punueshmëri të mirë të materialit.
  • Respekto për sasinë e rrezinës të treguar në fletën teknike të çdo produkti.
  • Aplikoni siguruesin për të parandaluar që mikrocementi të mos mbetet i paprotektuar dhe të ketë një pastrim më të mirë.
  • Lëreni aplikacionin të thahet për 5 ditë para se të mbushni pishinën me ujë. Nëse nuk respektohet kjo kohë tharjeje, mund të shfaqen njolla dhe të dëmtohet veshja e mikrocementit.

Llojet e pishinave të mikrocementit

Shtimi i detajeve në gjithçka që rrethon pishinat e mikrocementit është një mënyrë e shkëlqyer për të rritur edhe më shumë veshjen dekorative. Dizajni, shpërndarja dhe dekorimi i hapësirave janë elemente që duhet të kujdesen për t'i dhënë një vlerë të shtuar çdo projekti.

Të gjitha këto aspekte ndryshojnë në varësi të llojit të pishinës që dëshirojmë për shtëpinë tonë. Në Luxury Concrete jemi të vetëdijshëm se forma dhe stili që i japim pishinës janë detaje shumë të rëndësishme. Më poshtë, prezantojmë lloje të ndryshme të pishinave të mikrocementit.

Pishina e mikrocementit klasik

Pishinat e mikrocementit të stilit më klasik joshin për butësinë që transmetojnë. Më të zakonshmet janë ato që kanë forma të rrumbullakta dhe ovale. Është një lloj pishine që jeton në harmoni me jashtëqitjet e çdo shtëpie luksoze.

Microcement në pishinë dhe minimalizëm

Bashkimi i lukzit dhe minimalizmit është një zgjedhje e shkëlqyer për pishinat e mikrocementit. Forma drejtkëndore, mungesa e shkallëve dhe madhësia e reduktuar përbëjnë elementet e këtij lloji të pishinave. Është një mënyrë e mirë për të shijuar vazhdimësinë dhe për të integruar kopshtin me banesën.

Nuk kërkohet shumë hapësirë për të krijuar një vend spektakolar me një pishinë mikrocementi në stil minimaliste. Dhe ende mund të shtojmë dritë nën ujë për të projektuar bukurinë e përfundimeve. Është një mënyrë e shkëlqyer për të krijuar një ambient idilik dhe për të theksuar zonat e gjelbëruara të shtëpisë.

Pishina e mikrocementit natyror

Arritja që pishinat e mikrocementit të lidhen me hapësirat natyrore është një sfidë kur bëhet fjalë për rinovimin ose transformimin e hapësirave të jashtme të një banese. Lidhja e veshjes me mjedisin përkthehet në skena të mahnitshme ku mikrocementi merr të gjithë rolin kryesor në mes të atmosferave që frymëzojnë paqe.

Microcement në pishina në nivelin e tokës

Rektangulare, me vija të thjeshta dhe duke krijuar ndjenjën e qenies në një hapësirë pa ndarje. Pishinat e mikrocementit në nivelin e tokës plotësojnë në mënyrë të përsosur këto karakteristika. Kjo opsion është perfekte nëse nuk disponojmë shumë tokë ose nuk do ta shfrytëzojmë shumë. Është mënyra më e mirë për të përzier luksin, thjeshtësinë dhe praktikalitetin.

Pishina të mikrocementit transparente

Pishinat e ëndrrave dallohen për përdorimin e bardhë dhe minimalizmit, por veçanërisht për transparencën. Një propozim i mirë është të veshësh pishinën me mikrocement të bardhë, duke krijuar një efekt tërheqës. Ky bast estetik përkthehet në një ton që fton për të notuar, me një ndjenjë qetësie.

Nëse kërkoni një pishinë me dizajn që sjell elegancë dhe ndihmon në bashkëjetesë me mjedisin, pishinat e mikrocementit janë zgjedhja e përkryer. Do të krijoni një atmosferë ideale për të shijuar natën e verës si dhe pjesën tjetër të vitit.