Dysheme me resinë epoksi - Një mbulim që ia vlen të njihet

23 Gusht 2022

Në vitet e fundit ka pasur një tendencë rritjeje në botën e rikonstruksioneve dhe dekorimit drejt veshjes së dyshemeve me resinë epoksi. Kjo përhapje lind nga shumësia e përfitimeve që sjell për profesionistët e sektorit, duke bërë këtë produkt, së bashku me mikrocementin, një nga veshjet dekorative më të kërkuara në këtë kohë të fundit.

Një fenomen që nuk e habit askënd sepse rezultatet flasin vetë për veten. Ky material garanton cilësinë në të gjitha versionet e tij, duke na dhënë përfundime me estetikë të dalluar, rezistencë të madhe dhe në kohë rekord.

Depo i madh me dysheme resinë epoksi

Versatiliteti i saj ka promovuar përdorimin e dyshemeve të resinës epoksi në mjedise të ndryshme, të jashtme dhe të brendshme, duke sjellë rezultate të denjë për dekorimin më të lartë. Shumëllojshmëria e përfundimeve si dhe e ngjyrave, e bën këtë një material unik i aftë për të ofruar çdo projekt dekorativ një përfundim të veçantë dhe ekskluziv.

E mahnitshme, e vërtetë? Por kjo është vetëm fillimi, vazhdo të lexosh për të zbuluar më shumë rreth njërit nga materialet më të apasionuara të dekorimit.

Dysh resine epoksi, çfarë është?

Ju prezantojmë një nga materialet dekorative të momentit, resinën epoksi, një mbulim vetë-niveli i përbërë nga një polimer termo-stabil që pëson një proces forcimi kur kombinohet me një katalizator. Materia nga e cila është formuar ky produkt, i jep atij rezistenca të mëdha kimike dhe mekanike, si dhe një shkëlqim të bukur dhe durim të madh.

Për shkak të trashësisë së saj të reduktuar, na jep rezultate të buta dhe të sheshta, duke u vendosur si një shtresë e hollë drejtpërdrejt mbi mbështetjen ekzistuese. Një mbulim i lehtë për t'u aplikuar, por është e këshillueshme që të kryhet nga një profesionist, i cili njeh produktin në detaje dhe di të nxjerrë në pah të gjitha përfitimet e tij.

Midis avantazhet e pafundme, shquhet për versatilitetin e tij të jashtëzakonshëm. Bëhet fjalë për një material që mund të aplikohet mbi një sërë të madhe të materialeve si: mermer, pllaka, beton, alumini, terrazo ... Dhe që na ofron një pafundësi të përfundimeve dekorative. Kjo është për shkak të personalizimit të lartë, që na lejon të formojmë me çdo lloj dizajni të dëshiruar.

Karakteristikat për t'u marrë parasysh të dyshemesë së epoksidit të rëshqitshëm

Popullariteti i një materiali nuk i vjen në mënyrë të rastësishme, nëse është njohur si një nga mbështjellëset më të dobishme është sepse e meriton. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se përdorimi i tij nuk ka disa të metat. Më poshtë do t'ju tregojmë avantazhet më të rëndësishme, si dhe disa aspekte jo aq të fatlumë që duhet të njihni:

Nuk kërkon punë

Lehtësia e instalimit është një nga avantazhet kryesore të dyshemesë së epoksidit. Duke qenë një mbulim që aplikohet drejtpërdrejt mbi materialin ekzistues, nuk është e nevojshme të kryhen punime të mëdha që gjenerojnë gërmadha dhe mbeturina. Kjo jo vetëm që është më praktike, por gjithashtu redukton kohën dhe koston e renovimit. Përveç kësaj, duke mos pasur nevojë të hiqet mbështetja e vjetër, ndikimi mjedisor reduktohet dhe minimizohet gjenerimi i mbeturinave.

Sipërfaqet e lira nga bashkimet

Mungesa e bashkëve në sipërfaqet e epoksidit të rëshqitjes jo vetëm që ofron një estetikë më të lartë, por gjithashtu prezanton avantazhe në lidhje me higjienën dhe pastrimin. Duke mos pasur gërvishta ose çarje, evitohet grumbullimi i pluhurit, ndotjes dhe mikroorganizmave që mund të shumohen në këto zona. Kjo bën që dyshemet e rëshqitjes së epoksidit të jenë një opsion ideal për hapësira që kërkojnë nivele të larta të pastrimit, si spitalet, laboratorët ose kuzhinat.

Shquhet për rezistencat e larta të saj

Resina epoksi është një material shumë i qëndrueshëm që ofron durim të madh dhe mbrojtje për sipërfaqet ku aplikohet. Rezistenca e saj e lartë ndaj lagështisë, abrazionit, korrozionit dhe shkatërrimit nga trafiku e bëjnë atë një opsion ideal për hapësira me trafik të lartë, si dyqanet, aeroportet ose hapësirat publike. Përveç kësaj, rezistenca e saj ndaj temperaturave të larta e bën atë një mbulim të përshtatshëm për hapësira industriale.

Garanton një tharje të shpejtë

Një tjetër avantazh i dyshemesë së epoksidit është koha e shpejtë e tharjes, e cila lejon kalimin mbi të vetëm në 24 orë. Kjo është e mundur falë polimerizimit të shpejtë të epoksidit, i cili ndodh në rreth 8 orë. Ky kohë mund të ndryshojë në varësi të kushteve ambientale, lagështisë dhe temperaturës së sipërfaqes ku aplikohet. Megjithatë, bëhet fjalë për një kohë tharjeje shumë më të shpejtë se mbulimet e tjera konvencionale, që lejon reduktimin e kohës së rikonstruksionit dhe rifillimin e përdorimit të hapësirës sa më shpejt.

Shmang lagështinë me çdo kusht

Eliminimi i çdo defekti para instalimit të rësinës epoksi është esencial për të garantuar një aderim të saktë dhe një përfundim të qëndrueshëm dhe të zgjatur. Një nga problemet kryesore që mund të lindin është prania e lagështisë në mbështetjen e vjetër, e cila mund të gjenerojë vështirësi në bashkimin me veshjen e re. Prandaj është e rëndësishme të sigurohemi që mbështetja të jetë plotësisht e thatë dhe e lirë nga pluhuri dhe ndotja para aplikimit të rësinës epoksi.

Zgjidhni primerin e duhur për të shmangur problemet

Zgjedhja e duhur e primerit është thelbësore për të siguruar ngjitjen e duhur të dyshemesë së epoksidit në sipërfaqe. Primeri i duhur do të varet nga lloji i mbështetjes në të cilën do të aplikohet epoksi. Për shembull, për sipërfaqe betoni, rekomandohet një primer epoksi që përmban pigmente të cilësisë së lartë për të rritur ngjitjen dhe durimin e tij.

Është e rëndësishme që profesionisti që merret me instalimin e rësinës epoksi të ketë njohuri të forta mbi llojet e ndryshme të imprimacioneve dhe të dijë të zgjedhë atë që përshtatet më mirë me nevojat e projektit. Nëse nuk përdoret imprimacioni i duhur, mund të paraqiten probleme si aderimi i keq i materialit në sipërfaqe, çka mund të çojë në degradimin e shpejtë të dyshemesë dhe, rrjedhimisht, në nevojën për të kryer një instalim të ri.

Vjelja në të jashtme

Edhe pse resina epoksi është një material shumë i rezistent, një nga disavantazhet kryesore të saj është se është shumë e ndjeshme ndaj rrezeve ultravjollcë (UV). Ekspozimi i gjatë ndaj dritës së diellit të drejtpërdrejtë mund të shkaktojë një përkeqësim në pamjen e dyshemesë, duke prodhuar një efekt të verdhë në resinën epoksi. Kjo jo vetëm që ndikon në estetikën e dyshemesë, por edhe në durimin e saj.

Për të shmangur këtë problem, është thelbësore të trajtohet dyshi i resinës epoksi me një sigurues poliuretani i rezistent ndaj rrezatimeve UV. Ky sigurues vepron si një pengesë mbrojtëse që parandalon rrezet e diellit të arrijnë direkt në resinën epoksi, duke e mbrojtur atë nga shkatërrimi. Në disa raste, mund të jetë e nevojshme të aplikohen dy shtresa të siguruesit për të siguruar një mbrojtje të plotë.

Përmbledhje, dyshi i resinës epoksi është një opsion i shkëlqyer për ata njerëz që kërkojnë një zgjidhje të qëndrueshme, rezistente dhe estetike për dyshemet e tyre. Megjithatë, është e rëndësishme të merren parasysh disa aspekte si përgatitja e duhur e sipërfaqes, zgjedhja e duhur e imprimacionit, përzierja rigorozë e materialit dhe mbrojtja ndaj rrezeve UV për të shmangur problemet gjatë instalimit dhe për të garantuar një qëndrueshmëri më të madhe të dyshit.

Është e këshillueshme të keni një profesionist të specializuar në instalimin e dyshemeve të resinës epoksi, pasi kjo garanton një punë të mirë dhe cilësore. Për më tepër, profesionisti do të jetë në gjendje të këshillojë në zgjedhjen e materialeve të duhura dhe në marrjen e vendimeve për të arritur rezultatet më të mira. Në çdo rast, ndjekja e udhëzimeve të prodhuesit dhe rekomandimet e instaluesit janë kyçe për të arritur një rezultat përfundimtar të kënaqshëm.

Vend për zyra me dysheme resinë epoksi

Çfarë llojesh dyshemeje resinë epoksi ka?

Nga resina epoksi vijnë variacione të ndryshme që na ofrojnë një gamë të gjerë të përfundimeve. Zakonisht bie në gabim duke i quajtur të gjitha këto variante si dysheme resine epoksi, megjithatë, nuk duhet të ngatërrohemi, pasi disa prej tyre janë produkte tërësisht të ndryshme, por që vijnë ose janë të kombinuara me resinën. Pa më shumë vonesë, do t'ju tregojmë këto materiale dhe karakteristikat e tyre:

Sistemi i dyshemesë me resinë epoksi me shtresa të shumta

Dysheme e rezinës epoksi karakterizohet nga një trashësi mesatare prej 2 deri në 5 mm, e cila i jep një rezistencë mekanike të shkëlqyer. Kjo është një nga sistemet më të njohura të instalimit sepse i ofron aplikuesit mundësinë për të punuar me trashësi të ndryshme dhe përfundime, të cilat ndryshojnë në bazë të sasisë së rezinës dhe agregatit të silikës së përdorur.

Ky trotuar është përgatitur nga shtresa të ndryshme të resinës dhe hedhjeve të agregatit dhe është i njohur për të paraqitur një pamje të ashpër, e cila do të ndryshojë në varësi të granulometrisë, shmirës së fundit dhe sasisë së shtresës së mbyllëses. Një produkt që mund të realizohet si në një ngjyrë ashtu edhe në shumë ngjyra.

Sistemi i dyshemesë me resinë epoksi autoniveluese

Ju prezantojmë llojin më të popullarizuar të dyshemesë me resinë epoksi. Funksioni i saj është kryesisht si trotuar për zonat industriale për shkak të rezistencave të saj të shkëlqyera mekanike dhe kimike. Kjo resinë monokromatike, garanton përfundime të buta, të sheshta dhe të ndritshme, me dy lloje të ndryshme trashësie prej 1 dhe 2 mm.

Mbulesat me 2 mm trashësi, i dedikohen sipërfaqeve që përfaqësojnë llojin e ndonjë papërshtatshmërie ose ku kërkohet një durim më i madh.

Sistemi i mikrocementit epoksi

Nëse po flasim për cilësi, mikrocementi nuk mund të mungonte si një nga opsionet më të mira për mbulimin e dyshemeve.

Mikrocementi paraqet disa ngjashmëri me resinën epoksi, megjithatë, janë dy materiale shumë të ndryshme. Ekspertët e njohin si një nga mbulimet më të mira të momentit, pasi ofron përfundime të buta pa bashkëlidhje dhe me performanca të papara.

Kjo është një material me rezistencë të madhe ndaj lagështisë, pothuajse i papërshkueshëm, që garanton sipërfaqe të sigurta kundër rrëshqitjes, me durim të madh për shkak të natyrës së tij të fortë, i aplikueshëm mbi të gjitha llojet e sipërfaqeve dhe me një shumëllojshmëri të madhe të përfundimeve.

Me Concrete Pox, linja jonë e mikrocementi epoksi, do të gjeni një produkt në të cilin bashkëjetojnë të gjitha avantazhet e resinës epoksi me ato të mikrocementit. Një mbulim me të cilin suksesi është i garantuar.

Dysh resine epoksi 3D efekt kristali

Një klasë e dyshemesë së resinës epoksi që përfshin zbehjen e epoksi autonivelante transparente në një vinil, duke marrë një përfundim të ngjashëm me efektin e një qelqi në të cilin mbyll një imazh të fiksuar brenda trotuarit dhe të mbrojtur nga qelqi epoksi.

Përdorimet e ndryshme të dyshemeve të resinës epoksi

Resina epoksi është një material që përdoret gjithnjë e më shumë në ndërtim dhe dekorim të brendshëm, veçanërisht për dysheme, për shkak të cilësive të saj të rezistencës, durabilitetit dhe bukurisë. Ekzistojnë lloje të ndryshme të dyshemeve të resina epoksi, të përshtatura për përdorime dhe aplikime të ndryshme. Më poshtë, ju prezantojmë më të dalluarit:

Dysheme e rezinës epoksi për garazhe dhe punishte

Dyshemet e rezinës epoksi janë një opsion veçanërisht interesant për përdorimin në garazhe dhe punishte, për shkak të avantazheve të shumta. Së pari, është një material shumë i rezistent ndaj produkteve kimike, që e bën atë ideal për këto mjedise ku përdoren substancat korrozive. Përveç kësaj, rezistenca e lartë ndaj abrazionit lejon të përballojë trafikun e vazhdueshëm të automjeteve dhe makinave të rënda pa u shkatërruar me lehtësi.

Një tjetër përparësi e dyshemeve të epoksidit në garazhe dhe punishte është pastrimi dhe mirëmbajtja e lehtë, falë sipërfaqes së tyre të butë dhe jo të porozës, që pengon grumbullimin e ndotjes dhe njollave mbi sipërfaqe. Gjithashtu, duke qenë i papërshueshëm, nuk lejon që lëngjet të filtrohen dhe të penetrojnë në material, duke lehtësuar edhe më shumë pastrimin e tij.

Sa i përket estetikës së tyre, dyshemet e resinës epoksi lejojnë një gamë të gjerë të opsioneve, nga përfundimet e ndritshme dhe të errëta për një stil modern dhe industrial, deri te teksturat antislip për të përmirësuar sigurinë.

Dysheme e rezinës epoksi për spitale dhe laboratorë

Dyshemet e rezinës epoksi gjithashtu përdoren shumë në spitale dhe laboratorë për shkak të karakteristikave të tyre unike. Rezistenca e tyre e lartë ndaj produkteve kimike dhe sipërfaqja e tyre e lëmuar dhe jo poroze e bëjnë atë veçanërisht të përshtatshme për këto mjedise ku higjiena është prioritet. Përveç kësaj, rezistenca e tyre ndaj njollave dhe mikroorganizmave lejon një pastrim të thellë dhe të vazhdueshëm, pa rrezik kontaminimi.

Nga ana tjetër, opsioni për të shtuar shtesë për t'i bërë ato të parrezikshme, i bën ato një opsion më të sigurt. Rezistenca e tyre ndaj abrazionit dhe goditjeve i bën ato ideale për të përballuar trafikun e vazhdueshëm të makinave dhe pajisjeve mjekësore.

Dysheme e rezinës epoksi për supermarkete dhe dyqane

Dyshet e rezinës epoksi janë një opsion ideal për supermarketet dhe dyqanet për shkak të rezistencës dhe durimit të tyre. Sipërfaqja e këtyre vendeve duhet të përballojë një trafik intensiv, të njerëzve dhe mallrave, prandaj rezistenca ndaj abrazionit është veçanërisht e rëndësishme.

Përveç kësaj, sipërfaqja e saj e lëmuar dhe uniforme ofron një pamje elegante dhe moderne, duke përmirësuar imazhin e dyqanit. Ata janë gjithashtu rezistentë ndaj njollave, që lehtëson pastrimin e tyre përpara ndonjë derdhjeje të mundshme që mund të ndodhë.

Dysheme e rezinës epoksi në industrinë e ushqimit

Industria e ushqimit është një sektor që kërkon standarde të larta të higjienës dhe sigurisë. Kjo është arsyeja pse dyshemet e resinës epoksi janë një opsion i shkëlqyer për këto kompani, pasi janë rezistente, të qëndrueshme dhe të lehta për t'u pastruar. Përveç kësaj, këto dysheme janë të pandjeshme, që do të thotë se nuk thithin lëngje as erëra dhe parandalojnë përhapjen e baktereve dhe mikroorganizmave.

Dyshet e rezinës epoksi gjithashtu janë një opsion i shkëlqyer për lloje të tjera të industrive, si farmaceutike apo kimike, pasi janë rezistentë ndaj produkteve kimike dhe acideve. Për më tepër, sipërfaqja e tyre antishqimëse ul rrezikun e aksidenteve në punë, e cila i bën ato një opsion të sigurt dhe të besueshëm.

Në përfundim, dyshemet e resinës epoksi janë një opsion i shkëlqyer për industrinë, sidomos atë ushqimore, pasi përmbushin standardet më të larta të higjienës dhe sigurisë, janë rezistente dhe të qëndrueshme, të lehta për t'u pastruar dhe ofrojnë një sipërfaqe kundër rrëshqitjes.

Dysheme e rezinës epoksi në objekte sportive

Dyshemet e rezinës epoksi janë një opsion i shkëlqyer për instalimet sportive për shkak të rezistencës dhe durimit të tyre. Në instalimet sportive, si palestrat ose fushat e basketbollit, dyshimi është i nënshtruar trafikut të lartë dhe një sasi të madhe të ndikimit, që e bën atë të shkatërrohet me lehtësi.

Epoksidja është shumë rezistente ndaj abrazionit, që e bën atë ideale për këto mjedise. Për më tepër, epoksidja mund të personalizohet në terma të ngjyrës dhe dizajnit, që lejon që të përshtatet me nevojat specifike të instalimit sportiv.

Një tjetër përparësi e dyshemeve të resinës epoksi në instalimet sportive është aftësia e tyre për të ofruar një sipërfaqe jo rrëshqitëse. Shtesat kundër rrëshqitjes mund të shtohen në resinën epoksi për të ofruar një sipërfaqe të sigurt dhe rezistente ndaj rrëshqitjes, e cila redukton rrezikun e lëndimeve.

Dysheme e rezinës epoksi në shtëpi

Dyshet e resinës epoksi janë një opsion shumë interesant për shtëpitë dhe hapësirat rezidenciale për shkak të versatilitetit dhe estetikës së tyre tërheqëse. Resina epoksi mund të personalizohet në terma të ngjyrës, teksturës dhe përfundimit, që lejon krijimin e një estetike unike dhe koherente në të gjithë hapësirën. Përveç kësaj, dyshet e resinës epoksi janë shumë të qëndrueshme dhe rezistente, që i bën ato të përsosura për shtëpitë me trafik intensiv.

Një tjetër përfitim i dyshemeve të resinës epoksi në shtëpi është lehtësia e pastrimit dhe mirëmbajtjes. Sipërfaqja është plotësisht e sheshtë dhe nuk ka bashkime apo pore, që pengon grumbullimin e ndotjes dhe parandalon formimin e baktereve dhe mikroorganizmave të dëmshëm. Për më tepër, sipërfaqja është e pandjeshme ndaj ujit dhe rezistente ndaj njollave, që e bën atë ideale për shtëpi me kafshë shtëpiake ose fëmijë të vegjël.

Pse përdorim dysheme resinë epoksi në dru?

Një nga përfundimet dekorative më të impresionueshme dhe tërheqëse që na ofron resinë epoksi është kur e aplikojmë mbi dru, qoftë për dekorim ose riparim të tyre. Ky procedurë origjinale na lejon të marrim rezultate unike të cilësisë së lartë. Më poshtë, ju tregojmë disa nga pronat që na jep aplikimi i resinës epoksi në dysheme druri:

  1. I jep rezistencë më të madhe drurit duke e mbrojtur dhe e impermeabilizon atë ndaj faktorëve si carcoma dhe lagështia e tepruar.
  2. Lejon të krijosh variacione të ndryshme përmes laminimit, barnizimit dhe kapsulimit.
  3. Aspekti fiton gjithashtu duke i dhënë sipërfaqeve një efekt të mahnitshëm kristali me më shumë ndriçim.

Resinë epoksi e rekomanduar

Nëse bëhet fjalë për të kryer një barnizim, shumica e resinave epoksi do të jenë shumë të dobishme dhe do të të garantojnë rezultate të shkëlqyera, nga ana tjetër, në rastin e kapsulimeve, rekomandohet të kryhen me një resinë që ka një viskozitet të ulët në mënyrë që të marrë një rezultat të pastër dhe plotësisht transparent.

Si të aplikosh një dysheme resinë epoksi? Hapat për t'u ndjekur

Aplikimi i resinës epoksi duhet të kryhet nga një profesionist, i cili njeh në detaje produktin me të cilin po punon dhe di të veprojë në varësi të mjedisit dhe ndryshimeve të ndryshme që mund të ndodhin gjatë procedurës.

Depo me dysh resine epoksi

Ne do të tregojmë se si është procesi i instalimit në linja të përgjithshme, me qëllim të dhënies së më shumë informacioni mbi produktin, si dhe kërkesat që duhet të plotësohen në çdo rast.

Rregullimi i mbështetjes

Para të vazhduar me aplikimin e rezinës epoksi, është e nevojshme të përgatisni si duhet mbështetjen ku do të aplikohet. Mbështetja duhet të jetë në kushte të përsosura për të siguruar një ngjitje të duhur të rezinës dhe për të shmangur problemet në të ardhmen. Prandaj, duhet të kontrollohet që të mos ketë çarje apo papërshtatshmëri, që të mos ketë prani pluhuri, yndyrna, lagështi apo elemente të tjera që mund të pengojnë një ngjitje të mirë.

Përveç kësaj, është e rëndësishme që mbështetja të jetë plotësisht e thatë para se të vazhdohet me aplikimin e rrezinës. Pasi të jetë konfirmuar se mbështetja është në kushte optimale, duhet të vazhdohet me pastrimin e saj me një letër rëre me thek 400 për ta zbehur, e ndjekur nga një pastrim i butë me një agjent çlirim yçkili.

Përzierje e komponentëve

Pasi kur mbështetja është e përgatitur, vazhdon me përzierjen e komponentëve të resinës epoksi. Është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e prodhuesit në lidhje me proporcionet e përzierjes, pasi një proporcion i keq mund të ndikojë në cilësinë dhe durimin e dyshemesë. Gjithashtu, duhet të përziehet me kujdes dhe të homogjenizohen shumë mirë komponentët. Është e këshillueshme të përdorni një enë të pastër dhe një spatulë për të përzier.

Pas ndërzierjes, është e rëndësishme të lini përzierjen të pushojë për të paktën 10 minuta që komponentët të vendosen. Është e rëndësishme të kihet parasysh se koha maksimale e përdorimit të përzierjes është 45 minuta, pasi pas kësaj kohe, rezina do të fillojë të fortësohet.

Aplikim

Pasi që të keni gati përzierjen, vazhdoni me aplikimin e resinës epoksi. Për këtë, rekomandohet të aplikohet një shtresë prej rreth 3-4 mm trashësi me një valë. Është e rëndësishme të aplikohet resina në sasi të vogla për të shmangur flluska në sipërfaqe. Gjithashtu, duhet të aplikohet në pjesën më të largët të kabinës dhe të shpërndahet në mënyrë uniforme për të garantuar një përfundim uniform.

Është e rëndësishme të kryejmë këtë detyrë me shpejtësi për të shmangur që përzierja të fortësohet para kohe dhe të lërë shenja në tokë. Për të shmangur flluskat në sipërfaqe, është e rëndësishme të përdoret një rrotë e shkurtër floku dhe një ajrosje.

Lëreni të thahet

Pasiqë është aplikuar rezina, duhet të lihet të thahet. Koha e tharjes mund të ndryshojë në varësi të temperaturës dhe lagështisë së ambientit, por zakonisht merr rreth 36 orë. Rekomandohet të mos ecalni në tokë gjatë kësaj kohe për të shmangur dëmtimin e sipërfaqes.

Pasi dyshi është i thatë, rekomandohet të pritet të paktën një javë para se t'i nënshtrohet një përdorimi intensiv për të siguruar se rezina është plotësisht e fortësuar. Gjatë kësaj periudhe kohe, duhet të mbahet dyshi në një temperaturë konstante dhe të shmangen kontaktet me ujin dhe lëngjet e tjera.

Është e rëndësishme të theksohet se rezina epoksi është shumë e rezistueshme ndaj produkteve kimike, por është e brishtë ndaj ekspozimit të gjatë ndaj rrezeve UV të diellit. Prandaj, nëse dyshemeja e rezinës epoksi ndodhet në një zonë me shumë dritë diellore të drejtpërdrejtë, rekomandohet përdorimi i një shtrese mbrojtëse me filtrin UV për të zgjatur jetën e saj.

Mirëmbajtje

Pas instalimit të një dyshi me resinë epoksi, është e rëndësishme të kryhet mirëmbajtje e duhur për të siguruar durimin dhe pamjen e saj. Për pastrimin e përditshëm, rekomandohet të përdoret furça dhe të lahet me një zgjidhje uji dhe detergjenti neutral.

Është e rëndësishme të shmangni përdorimin e produkteve kimike agresive, siç janë llumi ose amoniaku, pasi mund të dëmtojnë sipërfaqen e dyshemesë. Nëse ndodh një njollë e vështirë për t'u hequr, mund të përdoret një pastrues specifik për dysheme të resinës epoksi.

Gjithashtu është e rëndësishme të kushtohet vëmendje objekteve të mprehta ose të pikta, pasi ato mund të dëmtojnë sipërfaqen e dyshemesë. Nëse ndodh një gërvishtje ose një çarje, është e rëndësishme ta riparojmë menjëherë për të shmangur rëndimin e dëmit.

Në përfundim, instalimi i një dyshi prej resinës epoksi kërkon përvojë dhe njohuri teknike për të siguruar një përfundim të përsosur. Është e rëndësishme të ndiqen hapat e duhur nga përgatitja e mbështetjes deri te mirëmbajtja e mëtejshme për të garantuar durimin maksimal dhe rezistencën e dyshit. Nëse ndiqen këto udhëzime, mund të shijohet një dysh prej resinës epoksi të lartë cilësore dhe me pamje moderne për shumë vjet.

Çmimi i dyshemesë së resinës epoksi: gjithçka që duhet të dini

Siç ndodh zakonisht me shumicën e mbulimeve, çmimi nuk është i fiksuar, ky do të ndikohet në varësi të variablave të ndryshme, si për shembull sistemi i rezinës epoksi që është zgjedhur për dyshemenë. Më poshtë do t'ju shpjegojmë në mënyrë më të qartë dhe të skematizuar faktorët e ndryshëm që mund të ndikojnë drejtpërdrejt mbi buxhetin e një instalimi të dyshemesë me rezinë epoksi:

Gjendja e sipërfaqes: sa më e dëmtuar, aq më e shtrenjtë

Nëse mbështetja ku do të kryhet instalimi paraqet jo rregullsi ose është e dëmtuar, kjo duhet të riparohet, e cila do të sjellë një kosto më të lartë për instalimin. Çarje, nivele të ndryshme, një material i vjetër në kushte të këqija ... Janë faktorë të ndryshëm që duhet të merren parasysh dhe që do të shtojnë çmimin në fund.

Dimensionet e instalimit, faktor i rëndësishëm

Mund të duket si një evidencë, por nuk do të jetë e njëjta të veshësh një zyrë të vogël se një magazinë të madhe. Sa më shumë m2, kostoja do të jetë më e lartë pasi do të duhet të përdoret një sasi më e madhe e produktit.

Mjetet e përdorura llogariten

Pajisjet dhe mjetet që duhet të përdoren në procedurë do të rrisin gjithashtu çmimin.

Luaj për një produkt cilësor, kosto më e lartë

Cilësia paguhet dhe nëse vendos të kesh një produkt që të garantojë në mënyrë më të besueshme disa rezultate të kategorisë, çmimi do të ndikohet në rritje.

Tarifa ndryshon në varësi të aplikuesit

Në fund të fundit është aplikuesi ai që vendos tarifën që do të ngarkojë për instalimin. Çdo profesionist menaxhon disa çmime dhe edhe pse është një nga faktorët që më pak merren parasysh, zakonisht është një nga më të rëndësishmit mbi koston përfundimtare.

Udhëzimet që duhet të ndiqen në mirëmbajtjen e dyshemesë së epoksidit të rëshqitshëm

Lehtësia në pastrim si dhe në mirëmbajtje e bën atë një material shumë falënderues. Me përpjekje minimale, dyshemet e resinës epoksi do të duken të pastër dhe të ndritshme, por, vetëm nëse merren parasysh disa udhëzime:

Shmangni përdorimin e produkteve abrazive

Përdorimi i detergjentëve abrazivë, tretësve ose produkteve të ngjashme, do të ndikonin drejtpërdrejt në gjendjen e dyshemesë. Pastrimi i saj është më i thjeshtë se sa të gjitha këto, thjesht me përdorimin e sapunit neutral arrin një mirëmbajtje efikase që nuk dëmton as decoloron sipërfaqen.

Një aspekt që duhet të merret parasysh është procesi i tharjes. Duhet të shpëlahet trotuari me ujë të bollshëm dhe më pas të thahet me anë të një thithësi, sepse nëse lihet të thahet në ajër të hapur, do të gjenerohen rrethe të bardha mbi material.

Nuk duhet të përdoret makineri e rëndë

Pastrimi i saj duhet të jetë i intensitetit të ulët, pasi nëse ushtrohet presion i tepruar, mbështetja mund të dëmtohet. Një nga opsionet më të mira është përdorimi i thithëseve të ujit ose fshesave për mjedise industriale, duke garantuar rezultate të mira përfundimtare.

Nëse pastrimi juaj do të kryhet në një banesë, mjafton përdorimi i mopës klasike manuale.

Procesi i polimit

Përkohësisht do të keni nevojë që t'i aplikohet një llak industriale akrilike për të ruajtur ndriçimin e materialit, si dhe për të mbrojtur atë nga gërvishtjet dhe njollat.