Limecrete
Microcement tadelakt me fortësi të madhe dhe përfundime artizanale

Shkarko katalogun e produkteve
Me Limecrete, mikrocementi ynë i bazuar në tadelakt, tregojmë përsëri se në Luxury Concrete nuk kemi kufij kur vjen puna për të projektuar dhe prodhuar veshje të vazhdueshme me performanca të mëdha. Kështu, Limecrete përbën një hap përpara për shkak të karakteristikave të saj teknike, por gjithashtu tregojmë respektin tonë për traditën dhe përfundimet artizanale. Në këtë mënyrë, e kemi bërë përsëri. Kemi arritur të përgatisim një produkt që ka një fortësi të jashtëzakonshme dhe një rezistencë mekanike jashtë zakonisht dhe i kombinon ato me aftësinë për të arritur përfundime të jashtëzakonshme tadelakt dhe beton i dukshëm, në dysheme dhe mure, që do të rezistojnë ndaj kalimit të kohës duke u mbajtur në kushtet e tyre origjinale.
Muri e banesës e veshur me mikrocement tadelakt
Zbuloni një gamë të re të mikrocementeve me performancë të lartë ku teknologjia përziehet me artizanatinë.

Limecrete EXTRA: mikrocement tadelakt i përgatitjes dhe përfundimit

Limecrete EXTRA është mikrocementi i madh i shumëllojshëm që ofron opsionin për t'u përdorur si në përgatitje ashtu edhe në përfundim të procesit të aplikimit. Ky veshje dykomponente bazë gëlqere, e projektuar për të mbuluar dysheme dhe mure, mund të përdoret si brenda ashtu edhe jashtë, pasi kur aplikohet mbi sipërfaqe, zonat e saj bëhen më të forta dhe të qëndrueshme. Estetikisht, lejon të marrë përfundime betoni të dukshëm, në varësi nëse rishikohet apo jo, duke hapur apo mbyllur poret. Granulometria e saj është e trashë dhe lejon të marrë përfundime rustike kur përdoret në fazën e përfundimit.

Limecrete BASIC: mikrocement tadelakt i bazës dhe përfundimit

Microcement dy komponentësh bazë gëlqere që ka një granulometri më të hollë se Limecrete EXTRA, lejon të arrini finishe më natyrale me të njëjtat rezistenca, si brenda ashtu edhe jashtë. Mund të përdoret si në përgatitjen ashtu edhe në përfundimin e procesit aplikativ, kur veshin trotuaret ose muret duke rritur stabilitetin dhe durimin e sipërfaqeve në çdo rast. Kur përdoret si veshje përfundimtare, ky microcement tadelakt merr finishe rustike dhe gurësh.

Limecrete MEDIUM: mikrocement tadelakt për përfundimin e dyshemeve dhe mureve

Ky mikrocement tadelakt përfundimtar përdoret në sipërfaqe horizontale dhe vertikale të brendshme dhe të jashtme në mënyrë të barabartë, falë fortësisë së tij. I formuar nga dy komponentë dhe i formuar në bazë të varfrit, ai përballon kalimin e kohës dhe nuk fisuron as nuk çahet në asnjë mënyrë. Jep zonave ku aplikohet një rezistencë të madhe që i bën të ruhen më mirë për shumë më shumë kohë. Falë përbërjes së tij, madhësisë së drithërave dhe punueshmërisë së tij, me Limecrete MEDIUM mund të arrihen shumë efekte dhe tekstura të ndryshme të mbarimit tërheqës dhe tërheqës dhe, mbi të gjitha, shumë natyrale.

Limecrete THIN: mikrocement tadelakt për përfundimin e mureve

Është mbulimi me gurëz më të hollë të gamës Limecrete, por, pavarësisht se është formuar nga gurëza të hollë, tregon një rezistencë të madhe në mure dhe në siperfaqe të tjera jo të kalueshme. Ky mikrocement tadelakt është elegancë dhe sofistikim i pastër. Me 0,1 mm e mjafton dhe mjafton për të krijuar tekstura unike dhe përfundime të stukos në mënyrë të thjeshtë që do të zgjasin për kohë të pakufizuar.

Pse të zgjidhni mikrocementin tadelakt Limecrete?


Limecrete është një mbulim dekorativ i përgatitur në mënyrën më të qëndrueshme të mundshme që është në gjendje, përmes aplikimit të tij, të arrijë sipërfaqe të mbushura me tekstura dhe nuance ekskluzive. Ai sjell natyrshmëri dhe delikatesë në çdo ambient por, megjithatë, sillet si një nga mikrocementet më të rezistueshme në treg dhe ka një sërë avantazhesh që detajojmë më poshtë.

Vazhdimësi kurrë e ndërprerë

Paqë nuk ka nevojë për nyje zgjerimi, Limecrete bëhet një mbulim i aftë për të gjeneruar sipërfaqe të pafundme, më të gjerë dhe të ndritshme, me një bukuri të pafundme pasi ky është një material në të cilin nuk shfaqen çarje apo grire.

Adherencë e shkëlqyer

Si përfundim dekorativ, Limecrete tregon një aftësi adaptimi jashtë zakonisht. Kështu, mund të aplikohet dhe përshtatet perfektisht me mbështetësit ekzistues pa marrë parasysh nëse materiali që e formon është beton, çimento, qeramikë, karton, gips ose karton-gips.

Maksimalisht i punueshëm

Kjo përfaqëson një avantazh të madh në krahasim me mbulimet e tjera sepse me një manovrabilitet të tillë mund të merren përfundimet që dëshirohen.

Përfundimet plot natyrshmëri dhe ngjyrë

Duke mundur të rishikohet, Limecrete ofron një gamë të madhe efektesh dhe teksturash. Kështu, efektet tadelakt ose betoni i dukshëm që mund të merren mund të jenë në përfundime të ndryshme: të zbehtë, saten dhe ndriçim.

Aplikues me teknikën "fresk mbi fresk"

Ky mbulim është dekorativ sepse pranon të aplikohet me teknika që në materiale të tjera do të ishin të pamendueshme. Kështu, mund të përpunohet me teknikën "fresk mbi fresk" për të arritur ato efekte të çmuara.

Fortësi dhe durim në çdo hapësirë

Limecrete është një mikrocement tadelakt me cilësi të mëdha dekorative për shkak pjesërisht të rezistencave që ai ruaj dhe që i japin një fortësi shtesë që i lejon të zgjasë shumë më gjatë kur aplikohet në ambiente të brendshme ose të jashtme ose në sipërfaqe të kalueshme ose jo të kalueshme.

Mbanë një higjienë të vazhdueshme

Duke qenë bazë kalker, Limecrete ka veti antibakteriale të mëdha që mbajnë çdo sipërfaqe në kushte higjienike të përsosura. Për më tepër, është shumë e lehtë për t'u pastruar pasi nuk ngjiten njollat ose ndotja.

Veshja e vazhdueshme me mundësi estetike të pafundme


Limecrete është një mbulim dekorativ që është krijuar me qëllim të mundësisë së marrjes së një sasie të pafundme të përfundimeve. Kështu, marrim frymëzimin nga rrjedha dekorative marokene e përdorur në muret e riadeve luksoze dhe objekteve, si enët, që dekoronin këto ndërtime tradicionale marokene.

Dyqan i dekoruar me mikrocement tadelakt

Duke respektuar traditën, në Luxury concrete, kemi modernizuar këtë material që efektet e tij të mund të përshtaten me çdo stil dekorativ, si për ato që ishin trend kohë më parë ashtu edhe për ato që janë trend sot.

Kështu, ky mikrocement tadelakt, i karakterizuar për të arritur efekte dhe nuance që janë vetëm në dispozicionin e tij, si tadelakt ose betoni i dukshëm, është në gjendje të kombinojë këto me stile të shumta dekorative si nordike, rustike, klasike ose vintage.

Tadelakt: tradita që është në modë

Butësi, natyralitet, traditë, ngrohtësi, elegancë, pamje artizanale... Të gjitha këto atribute janë të pranishme në muret dhe dyshemetë që janë mbuluar me Limecrete sepse mbulimi ynë është bazuar në këtë material të lashtë që u shfaq në Marok 2,000 vjet më parë.

Beton i dukshëm: një prekje moderniteti

Limecrete gjithashtu lejon të arrish efekte vizuale si ato që ka një material si betoni që kur e lënë në shikim bëhet një element estetik shumë i përdorur në fushat industriale. Kështu, me këtë mbështjellëse mund të jepet dhomatave këtë pamje që kombinon shumë mirë me stilin dekorativ industrial ose minimalist.

Fresko mbi fresko: personalizim total

Për të arritur nivelin më të lartë të personalizimit në çdo sipërfaqe, Limecrete lejon të aplikohet me teknikën "freskë mbi freskë". Kështu, për të aplikuar shtresën e fundit nuk do të duhet të pritet që e mëparshmja të thahet plotësisht dhe kështu ajo mund të absorbojë të gjitha nuancat dekorative që gjithmonë jepen në shtresën përfundimtare.

Mikrocementi tadelakt me performancën më të lartë teknike


Limecrete është një mikrocement që jo vetëm garanton rezultate të jashtëzakonshme në nivel dekorativ. Me këtë mbulim nuk është e nevojshme të përdoren sasi të mëdha të materialit për të arritur rezultatet e dëshiruara.

Microcement tadelakt i aplikuar në murin e dhomës së gjumit

Sigurisht, kur të aplikohet, do të duhet të merret parasysh mbështetja që do të veshet, pasi performanca do të varet, ndër të tjera, nga kjo. Më poshtë, do të shohim se si sjellin produktet e ndryshme të gamës Limecrete në një aplikim standard:

  • LIMECRETE EXTRA – (Dy duar): 2 kg/m²
  • LIMECRETE BASIC – (Dy duar): 1,4 kg/m²
  • LIMECRETE MEDIUM – (Dy duar): 1 kg/m²
  • LIMECRETE THIN – (Dy duar): 0,5 kg/m²

Si të aplikoni mikrocementin tadelakt Limecrete në dysheme

Hapi 1. Përgatitja e mbështetjes

Së pari, dhe që aplikimi të jetë i suksesshëm, është e nevojshme të pastroni sipërfaqen nga yndyrnat ose ndotja, si dhe ta riparoni nëse prezanton çarje ose të metat e tjera.

Hapi 2. Primer i dyshemesës

Për të rritur aderencën e mikrocementit, duhet të shtypni mbështetjen, gjithmonë me shtypjen e duhur në varësi të mbështetjes.

Hapi 3. Vendosni rrjetën e fibrave fleksibël

Është e domosdoshme të përdoret një rrjetë fibra për të mos lindur çarje dhe plasaritje, para aplikimit të Limecrete.

Hapi 4. Përzierje e mikrocementit me resinë

(shiko proporcionet në fletën teknike)

Në këtë hap, së pari duhet të derdhni resinën në një enë dhe më pas të hidhni pigmentin dhe të trazojnë të dy deri sa të arrijnë një përzierje homogjene. Sa herë të arrijmë një përfundim homogjen shtohet mortari Limecrete dhe përziehet për 4 minuta në revolucione të ulëta.

Hapi 5. Aplikoni 2 shtresa të mikrocementit Limecrete EXTRA/BASIC

Aplikoni dy shtresa të Limecrete EXTRA ose BASIC me një spatulë metalike, duke lënë 4 orë tharje midis shtresës. Pastaj shmirëzoni me drithëra 40. Ky hap është i rëndësishëm sepse nga ky do të varet përfundimi final.

Hapi 6. Aplikoni 1 dorë të mikrocementit tadelakt Limecrete EXTRA/BASIC/MEDIUM

Për të arritur përfundimin e dëshiruar, duhet të aplikohet një dorë e mikrocementit tadelakt Limecrete MEDIUM, EXTRA ose BASIC. Kjo shtresë do të lëshohet të thahet 4 orë dhe në fund të tharjes së saj, do të lihet me dru 40.

Hapi 7. Mbyllja

Pasiq është aplikuar dora e fundit e Limecrete, duhet të vuloset. Vula do të aplikohet 24 deri në 48 orë më vonë. Do të veprohet në mënyrën e mëposhtme: së pari do të aplikohen 2 duar të Primacrete Finish (lëni 4 orë midis duarve) për të përfunduar duke përdorur Concrete Finish WT (me një kohë tharjeje midis duarve prej 8-24h).

Si të aplikoni mikrocementin tadelakt Limecrete në mure

Hapi 1. Përgatitja e mbështetjes

Pastruar o riparuar murin për të bërë një mbështetje të konsoliduar dhe të rregullt mbi të cilën mund të aplikohet Limecrete.

Hapi 2. Primer i murit

Përdorni promovuesin e ngjitjes që përshtatet më mirë me murin që dëshironi të veshni duke marrë parasysh karakteristikat e materialeve të kësaj.

Hapi 3. Shto rezinën në mal

Përziej resinën dhe pigmentin deri sa të arrish një përfundim homogjen. Më pas, shto mikrocementin Limecrete dhe përzie me revolucione të ulëta për 4 minuta.

Hapi 4. Aplikoni 2 shtresa të mikrocementit tadelakt Limecrete EXTRA / BASIC

Aplikoni, me lopatë metalike, dy shtresa të Limecrete EXTRA ose Limecrete BASIC, duke lënë të thahet 4 orë secila. Pas kohës së tharjes, shmirëzoni me drithëra 40.

Hapi 5. Aplikoni 1 shtresë të mikrocementit tadelakt Limecret EXTRA / BASIC / MEDIUM / THIN

Për të përfunduar dekorimin dhe për të arritur përfundimin e dëshiruar, aplikoni 1 shtresë mikrocementi tadelakt EXTRA, BASIC, MEDIUM ose THIN. Koha e tharjes midis shtresave: 4 orë. Pas tharjes, shmirëzoni me dru 40 çdo shtresë.

Hapi 6. Mbyllja

Sigillo me 2 shtresa të Primacrete Finish 24-48 orë pas aplikimit të shtresës së përfundimit. Lini 4 orë midis dy duarve. Më pas, përdorni 2 shtresa të barnizit, ne rekomandojmë Concrete Finish WT, duke lënë midis shtresave një kohë tharjeje midis 8 dhe 24 orësh.

Kuzhinë e hapur me mikrocement tadelakt

Pyetje të shpeshta rreth mikrocementit tadelakt

1. Çfarë është tadelakt?

Përbërë nga lloje të ndryshme të varrave, tadelakt është një mbulim me efekt gipsi që siguron përfundime plot natyralitet dhe nivele shumë të larta të pandërprerësisë. Është një teknikë dekorative artizanale që përdoret kur synohet të merren zona të mbushura me butësi dhe hapësira të mbushura me ngrohtësi.

2. Çfarë përfshin tadelakt?

Tadelakt është një teknikë dekorative që u lind para rreth 2,000 vjetësh dhe që merret nga ngjyrosja e gëlqeres me pigmente natyrale. Megjithëse është një burim kryesisht tradicional, që aplikohet manualisht me lopatë, formula e tij ka evoluar duke arritur të përziejë pluhur gëlqere dhe mermeri. Ky merret nga ngjyrosja e gëlqeres me pigmente natyrale për të qenë më pas i polur me gurëza.

3. Cili është origjina e tadelaktit?

Tadelakti lind në Marok, dy mijë vjet më parë, si teknikë dekorative dhe që përdorej për të mbrojtur muret e hammameve nga lagështia, duke u dhënë atyre një prekje të veçantë. Po ashtu, për shkak të cilësive të saj estetike, ajo përdorej gjithashtu në riadet ose për të krijuar elementë dekorativë si enët ose vazonet.

Si si termë, vjen nga verbi arab "dakala" dhe do të thotë "të polosh, të masazhosh".

4. Avantazhet kryesore të tadelaktit

Mikrocementi tadelakt ka një sërë virtytesh, si teknike ashtu edhe estetike, që e bëjnë atë një nga stukot më të përdorura në sektor kur krijohen sipërfaqe të rezistueshme dhe me efekte estetike të caktuara. Më poshtë, do të detajojmë ato që dalin më shumë në pah:

100% i qëndrueshëm

Tadelakti përgatitet me materiale natyrore dhe përmes proceseve që respektojnë mjedisin për të mos lënë gjurmë në planet. Ky mbulim i mijëvjeçar vazhdon të prodhohet në mënyrë tradicionale për të reduktuar gjurmën e tij ekologjike.

Impermeabilitet i Madh

Ky mbulim është më i përshtatshëm për të aplikuar në hapësira ku mund të shfaqet lagështia e lartë e mjedisit. Rekomandohet të aplikohet në banja dhe dhoma të tjera ku avulli i ujit është i zakonshëm pasi parandalon që myku ose problemet e tjera të rrjedhura nga lagështia të shfaqen.

Shumë përfundime

Për efektet dhe nuancat e tij, tadelakti shton një shumëllojshmëri të madhe të ngjyrave me të cilat arrin të përfundojë më personalisht dhe të krijojë hapësira që përshtaten maksimalisht me shijet e klientëve.

Durabiliteti i lartë

Ky veshje lejon krijimin e sipërfaqeve që mbeten në kushte të përsosura, rezistojnë ndaj goditjeve dhe kërcënimeve të tjera falë përmbajtjes së saj në gëlqere.

Aplikativitet i larmishëm

Mikrocementi tadelakt, për shkak të vetive të tij të mëdha ndërtimore, mund të përdoret në çdo sipërfaqe ose vendndodhje. Kështu, mund të aplikohet mbi mure dhe dysheme që ndodhen si brenda ashtu edhe jashtë. I aplikueshëm nga fasadat deri te mobiljet, ky mbulim ka treguar versatilitetin e tij të madh prej 2.000 vitesh.

5. A është e zbatueshme Limecrete në ambiente të jashtme?

Duke pasur rezistencë kimike dhe mekanike të shquara, Limecrete është një mikrocement tadelakt që mund të aplikohet në sipërfaqe që gjenden në ajër të hapur me garanci totale.

6. A kërkon rrjetë kur aplikohet mikrocementi tadelakt?

Duke qenë bazë kalker, Limecrete nuk ka thuajse asnjë kontraktim, që e bën atë një mikrocement shumë i qëndrueshëm ku është e rrallë të shfaqen çarje. Megjithatë, për të marrë rezultatet më të mira, rekomandohet përdorimi i rrjetës, sidomos kur sipërfaqet që duhen mbuluar janë trotuare.

7. Cila është imprimatura më e përshtatshme?

Në Luxury Concrete kemi një gamë të promovuesve të ngjitjes që mund të aplikohen me Limecrete. Ne rekomandojmë të përdorni Primacrete ABS ose Primacrete Plus dhe, në rast të dhomave të lagura, primerin Impoxy, sistemin tonë epoksidik dykomponent.

8. A mund të krijohen ngjyra të reja të mikrocementit tadelakt Limecrete?

Letera e ngjyrave e Limecrete ka 34 ngjyra por, si shembull i adaptimit të madh ndaj shijes së klientit, mund të krijohen tonalitete të tjera pa asnjë lloj problemi.

9. A janë të përshtatshme të gjitha granulometritë e Limecrete për dysheme dhe mure?

Jo. Megjithëse granulometritë EXTRA, BASIC dhe MEDIUM mund të përdoren si në trotuare ashtu edhe në sipërfaqe vertikale, madhësia e drithërave THIN, mund të aplikohet vetëm në mure.

10. A mund të shtohet ujë ose resinë në mikrocementin tadelakt Limecrete?

Po, por duhet të bëhet me kujdes. Kështu, në rast se dëshironi të jepni më shumë lëvizshmëri, mund t'i shtoni resinë pa kaluar 2%. Megjithatë, rekomandohet të shikoni fletën teknike.

Dua të jem përhapës