Tadelakt: trendi në përfundime që triumfon në dekorim

22 Nëntor 2022

Lojërat e teksturave në veshjen e sipërfaqeve është një nga trendet më të ndjekura nga dizajnerët e brendshëm aktualisht.

Dhe është se, midis shumë dhe përfitimeve të mëdha që ka dekorimi përmes teksturave, gjejmë si faktor kryesor aftësinë e tij për të dhënë çdo ambient një estetikë tërheqëse, vlera e së cilës dekorative fluturon drejt pafundësisë për krijimin e ambienteve në të cilat shija, rafinimi dhe ekskluziviteti janë të garantuar.

Qëndrimi në stil rustik me tadelakt në mur

Një dekorim të paktën i thjeshtë, duke ndjekur trendin aktual në dizajnin e brendshëm, që shmang ngarkimin e tepërt të elementeve në dhomat për të pasur vetëm minimumin, sepse kombinimi i tekstuave të ndryshme tashmë arrin të dekorojë vetë dhe të sjellë dallim dhe karakter në hapësira.

Në këtë kuptim, tendenca që po triumfon midis dizajnerëve më të lartë është tadelakt, një mbulim i papërballueshëm tradicional maroken, tërheqja e të cilit qëndron në posedimin e vetive plotësisht rezistente dhe të forta, ndërsa ndiqen përfundimet dekorative më të bukura që janë parë ndonjëherë.

Një teknikë që, edhe pse është e pranishme në dekorim gjatë shekujve, ka fituar një rol të veçantë sot për çështje të lidhura me qëndrueshmërinë dhe efikasitetin, si dhe për përfundimet e tekstuara më të interesuara që përgjigjen duke krijuar sipërfaqe të pajisura me magji të vërtetë dhe delikatesë.

Zbuloni së bashku me Luxury Concrete® gjithçka që duhet të dini për tadelakt dhe përgatituni të përfshiheni nga atraksionet e pafund të këtij materiali fisnik, pasi të lexoni rreshtat e këtij artikulli.

Çfar është tadelakt: një material aq i bukur sa praktik

Më e vjetra është, sot, më moderne dhe aktuale. Dhe ky është shembulli i qartë i tadelakt, një traditë që është në modë.

Një mbulim me bazë gëlqere të prodhuar artizanal në Marrakech, i lindur nga argjila, ngjyruesit dhe pigmentet natyrore. Dizajnuar në fillimet e tij me qëllim të mbrojtjes së mureve të hammameve, banjot publike arabe të destinuara për të kryer funksione higjiene, pushimi, relaksimi dhe madje edhe takime sociale midis popullsisë arabe.

Është pikërisht rezistenca e saj e skajshme ndaj lagështisë që i ka dhënë atë karakter aq të veçantë dhe dallues. Një popullaritet që rritet si shkuma, gjithashtu për shkak se është një material veçanërisht i qëndrueshëm dhe i shumëllojshëm që mund të aplikohet në shumë siperfaqe të brendshme dhe të jashtme dhe, gjithashtu, cila përfundim është i butë si mëndafshi dhe është i pajisur me një shkëlqim shumë karakteristik.

Përfundimi i veçantë i rrumbullakosur, i formuar përmes imperfeksioneve tërheqëse, prodhon valëzime me një pamje estetike dhe dekorative shumë interesante.

Për tadelaktin koha nuk kalon. Dhe është se, megjithëse ka qenë prezent në botën e dekorimit për shekuj, sot, përdorimi i tij vazhdon të bëhet si një trend më shumë, duke shërbyer si frymëzim për materialet më të avancuara të ndërtimit.

Pronat e tyre janë tërheqëse për çdo person që i zbulon. Pak përgjigjen në mënyrë kaq kompetente për një gamë kaq të gjerë sipërfaqesh. Një opsion që meriton në fund të fundit një konsideratë për fortësinë e tij të jashtëzakonshme dhe rezistencën e shkëlqyer ndaj lagështisë, por edhe për të sjellë një pasuri të lartë dekorative mbi të gjitha hapësirat që i vesh, duke i dhënë atyre elegancë, delikatesë dhe çarm.

Karakteristikat e tadelakt: një mbulim i papërballueshëm i përdorimit të përjetshëm

Edhe pse tradicionalisht përdorimi më i dalluar ka qenë ai i impermeabilizimit të banjove dhe sipërfaqeve të tyre, sot tadelakt është bërë më popullore si mbulim i mureve të çdo dhomë, në përgjithësi.

Dhe është se, pas zbulimit të funksionimit të tij optimal, duke u përgjigjur në një mënyrë shumë kompetente falë pronave të tij mbi çdo sipërfaqe të veshur dhe duke ngritur pasurinë estetike të të gjitha dhe secilës prej tyre drejt një dimensioni tjetër, është bërë një opsion shumë inteligjent kur ndiqet qëllimi i dekorimit me stil dhe me funksionalitet. Kombinimi i ëndërruar në botën e dizajnit të brendshëm.

Kuzhinë moderne me veshje tadelakt në mur

Pandehesë si një tërësi

Përbërja e tij e bën atë veshjen e pashmangshme të ujit. Përdorur në fillimet e tij për të mbuluar dhe mbrojtur sipërfaqet e lagura të banjove arabe tradicionale, tadelakt ka një rezistencë ekstreme ndaj lagështisë, prandaj është një opsion ideal në vende me tendencë të jenë në kontakt me ujin.

Komoditet termik

Ky karakter i papërshueshëm, lejon që të veprojë në mënyrë optimale ndaj ndryshimeve të temperaturës, nxehtësisë ose situatave të lagështisë. Pronat e tij fungicide kufizojnë zhvillimin e kërpudhave, prandaj është një material që merr frymë dhe që i shmang formimin e mykut ose njollave të lagështisë.

I butë si mëndafshi; i fortë si një gur

Përfundimi i tij i hollë dhe i lehtë, tekstura e të cilit është e butë si një pende dhe përfundimi i tij është i pajisur me delikatesë të lartë dhe rafinim, nuk pengon që tadelakt të paraqesë një karakter të fortë dhe rezistent të përgatitur për të duruar një shumëllojshmëri faktorësh të përditshëm të pranishëm në ditën e përditshme.

I lëvizshëm në brendësi dhe jashtë

Tadelakt është një material që mund të përdoret perfektësisht në sipërfaqe të brendshme dhe të jashtme, duke u ngjitur në mënyrë perfekte mbi shumë lloje të mbështetëseve si qeramika, betoni, çimenti, gipsi, dhe madje edhe mbi sipërfaqet më të parregullta.

Ajër bohem që përputhet me gjithçka

Tadelakt është një mbulim që ka një gamë të gjerë ngjyrash, në atë mënyrë që mund të krijohen kombinime shumë origjinale në varësi të shijes ose dëshirës së çdo personi. Një karakter i butë dhe i mëndafshtë që evokon stilin bohem, një nga trendet më chic të momentit, e karakterizuar nga ngrohtësia dhe natyraliteti i saj.

Jetë e gjatë e përdorimit

Një material që, falë rezistencës së tij të madhe, është shumë i qëndrueshëm dhe, prandaj, nuk ka nevojë të zëvendësohet aq shpesh sa alternativat e tjera në treg.

Mirëmbajtja e ëndërruar

Sipërfaqet që ekzistojnë për të bërë jetën më të lehtë për çdo person që i përdor dhe i gëzon. Mirëmbajtja e tadelakt është shumë më pak e kërkuar se ajo e mbulimeve të tjera me karakteristika të ngjashme, sepse për të arritur një pastrim optimal mjafton të përdoret një përzierje e thjeshtë e ujit dhe sapunit me pH neutër .

Pasuria estetike e palëpërligjshme

Tadelakti është i butë, elegant dhe sofistikuar. Një karakter totalisht i pavdekshëm që nuk del nga moda dhe që kombinon me çdo stil dhe element dekorativ. Ai plotëson dëshirat e çdo personi, duke sjellë atë atmosferë të ngrohtësisë dhe përqafimit që ndikojnë kaq shumë në krijimin e dhomave të ngrohta, të këndshme dhe të rehatshme. Një komoditet që tregon qetësi, mbrojtje dhe qetësi. Ndjenja vërtet pozitive, të cilat konotacionet, përveçse na mbushin me mirëqenie, arrijnë një vlerë dekorative të cilën shumë pak materiale mund të krenohen. Një rezultat që vetëm ai është në gjendje të arrijë, duke evojuar natyrën në mënyrë të thjeshtë dhe të ngrohtë.

I respektuar ndaj mjedisit

Formulimi i tadelakt bëhet duke u bazuar në materialet natyrore dhe përmes proceseve që respektojnë mjedisin, në atë mënyrë që nuk lë gjurmë në planet. Një prodhim tradicional që ndikon në uljen e gjurmës së tij ekologjike.

Limecrete®: mikrocement tadelakt me fortësi të madhe dhe estetikë artizanale të shkëlqyer

Dedikimi ynë ndryshon në prodhimin dhe shpërndarjen e mikrocement. Na pëlqen të ofrojmë zgjidhje të mëdha për përdoruesit, përmes krijimit të materialeve të pajisura me pronat më të larta.

Pronat që përmbledhen në cilësinë e lartë të asaj që ofrojmë. Sepse çdo produkt që në Luxury Concrete® i vëmë në dispozicion të profesionistëve, është projektuar me komponentin kryesor të avangardës që na karakterizon. Teknologjia më e avancuar e pranishme në të gjitha proceset tona për arritjen e një objektivi që e plotësojmë me bollëk: të jemi të shkëlqyer në atë që bëjmë. Një shkëlqim që e arrijmë falë angazhimit dhe këmbënguljes totale që kemi të brendshme, që nga momenti i parë. Një luksozitet që na përfaqëson.

Nuk kemi kufij kur vjen puna për të menduar, projektuar dhe prodhuar veshje dekorative luksoze të pajisura me performanca të mëdha. Dhe Limecrete® ynë është pasqyrimi më i saktë i kësaj deklarate.

Limecrete® është një microcement tadelakt me bazë gëlqere, i karakterizuar për të pasur karakteristika teknike të performancës së lartë ndërsa përfaqëson traditën më të pastër dhe përfundimin artizanal.

Kemi arritur të përgatisim një mbulim që ka një fortësi të shkëlqyer dhe një rezistencë mekanike të papërllogaritshme. Një bashkim që kombinon delikatesën estetike të tadelakt me betonin e përdorur për të mbuluar dysheme dhe mure që rezistojnë kalimin e kohës që mbajnë kushtet e tyre origjinale si në ditën e parë.

8 arsye për të cilat do të zgjidhni mikrocementin tonë tadelakt Limecrete®

Përgatitur përmes teknikave më të qëndrueshme, Limecrete® ynë është inovacioni në veshjet dekorative për të arritur sipërfaqe të dominuara nga teksturat dhe nuancat.

Natyralitet dhe delikatesë të bashkuar për të mbuluar çdo lloj sipërfaqeje, duke ofruar në të njëjtën kohë një rezistencë të lartë, faktorë që e bëjnë mikrocementin tonë tadelakt, një material me avantazhe të mëdha ndryshuese.

Muri tadelakt në sallën e ndenjes

1. Sipërfaqe të pafundme

Duke qenë një mbulim i vazhdueshëm, krijon sipërfaqe të plotësisht të qarta dhe të lidhura me njëra-tjetrën ku nuk ekzistojnë nyje apo linja ndërprerjeje. Limecrete® lejon krijimin e sipërfaqeve të pafundme, falë të cilave hapësirat bëhen shumë më të mëdha dhe të ndriçuara. Bukuria e pafundme e dyshemeve dhe mureve të vazhdueshëm, të hollë, të butë dhe të butë ku nuk shfaqen çarje apo fisura.

2. I përshtatshëm dhe ekstra i ngjitshëm

Tadelakti ynë prezanton një kapacitet të pamasë për adaptim. Aplikohet dhe ngjitet në përsosmëri me materialet ekzistuese, pa u ndikuar nga natyra ose karakteristikat e tyre. I punueshëm dhe i përshtatshëm për të arritur finimet e dëshiruara.

3. Sipërfaqet e impregnuar me natyralitet dhe ngjyrë

Limecrete® ofron një gamë të ndryshme efektesh dhe teksturash falë të cilave është e mundur të ndjekim stile të ndryshme dekorative që përshtaten me çdo shije dhe qëllim. Kombinime të pafundme që pasqyrojnë shijen, stilin dhe personalitetin. Krijimtaria në gjendje të pastër për krijimin e sipërfaqeve që vërtet identifikohen me çdo përdorues, me ndryshime të ndryshme si mat, saten ose ndriçim.

4. Higjiena supreme

Duke qenë një mikrocement me bazë gëlqere, Limecrete® ka veti antibakteriale të rëndësishme për të mbajtur çdo sipërfaqe në kushtet më higjienike. Shumë lehtë për t'u pastruar ku nuk ngjiten njollat ​​apo ndotja.

5. Një traditë shumë në modë

Artizanati, eleganca, ngrohtësia, natyraliteti, tradita dhe butësia, atributet më përfaqësuese të tadelakt, për mure dhe dysheme që reflektojnë respektin për atë që është rrënjësuar, ndërsa arrihen konotacionet më të ndjekura në dizajnin e interierit.

6. Aqë kaq i fortë, saqë i qëndrueshëm

Limecrete® përmban karakteristika të mëdha dekorative të lidhura gjithashtu me rezistencën e saj të jashtëzakonshme dhe fortësi, ato që lejojnë që të zgjasë më gjatë të aplikuar pa dallim në sipërfaqe të brendshme ose të jashtme, të kalueshme ose jo të kalueshme.

7. Përkëdhelja moderne e betonit

Esencia e mikrocementit e bashkuar me përfundimet dekorative më të shijshme për të cilat karakterizohet tadelakt. Një element estetik i vlefshëm për të kujtuar çdo stil dhe element dekorativ, duke u përshtatur në mënyrë të përsosur me atmosfera dhe mjedise të karaktereve të ndryshme.

8. Fresko mbi fresko: personalitet dhe karakter

Mikrocementi ynë tadelakt arrin nivelin më të lartë të personalizimit të çdo sipërfaqeje ku aplikohet. Limecrete® ka një avantazh karakteristik që lejon të aplikohet me teknikën "e freskët mbi të freskët". Kështu, për të aplikuar shtresën e fundit nuk është e nevojshme të pritet që e mëparshmja të jetë e tharë plotësisht. Kështu ajo mund të absorbojë të gjitha nuancat dekorative që sjell shtresa përfundimtare.

Rezultate dekorative të jashtëzakonshme me mikrocementin tonë efekt tadelakt Limecrete®. Një produkt me performancë maksimale teknike me të cilin nuk është e nevojshme përdorimi i sasive të mëdha për të arritur rezultatet e ëndërruara më efikase.

Estetika e papërballueshme që kombinon traditën dhe rrënjët, të aftë për të krijuar dhoma të vërtetë me stil, aktualitet dhe dallim. Një kontrast me rezultate shumë interesante në dekorimin e interierit, ndërsa njëkohësisht kemi garancinë, sigurinë dhe qetësinë e sipërfaqeve të mbrojtura, rezistente dhe ekstremisht funksionale.