Dysheme mikrocimenti: gjithçka që duhet të dini për këtë trend

1 Shtator 2021

Vendosja se cila mbulim dekorativ është më i mirë për dyshemenë varet nga shijet tona, por edhe nga dhoma dhe kushtet e mbështetjes. Dyshemetë e mikrocementit janë trendi i fundit në mbulime për shkak të avantazheve të tyre të larta estetike dhe teknike.

Ky lloj pavimentimi ka pushtuar dekorimin e sipërfaqeve të brendshme dhe të jashtme, falë performancave të larta dhe bukurisë së përfundimeve të tij. Dyshemet e këtij lloj mbulimi ofrojnë një pamje të pastër, të freskët, të ngrohtë dhe të shijshme. Ata ofrojnë një sipërfaqe shumë të rezistueshme në gjendje të përballojë goditjet e forta dhe gërvishtjet.

Dysheme mikrocimenti në ngjyrë kafe në një kuzhinë të ndritshme
Dysheme mikrocimenti në ngjyrë kafe në një kuzhinë të ndritshme

Microçimenti në dysheme është sinonim i përfundimeve të qëndrueshme dhe i mundësive estetike të pakufizuara. Ndaluar nga trotuaret normale, këto trotuare nuk kanë nyje zgjerimi, që përkthehet në një sipërfaqe që ofron një ndjenjë të gjerësie dhe një ndriçim të papërballueshëm.

Nga pikëpamja estetike dhe dekorative, mbulimet e mikrocement janë të përsosur për të krijuar mjedise sofistike dhe luksoze. Nuk ka shoqërues më të mirë për të krijuar hapësira të shijshme dhe, për këtë arsye, në Luxury Concrete të sjellim një udhëzues që të njohësh gjithçka që kontribuojnë dyshemet e mikrocementit.

Çfarë është mikrocementi

Mikrocementi është një mbulim i lartë i cilësisë që përdoret në ndërtim për të krijuar sipërfaqe pa bashkëlidhje dhe shumë rezistente. Ky material është i përbërë nga një përzierje e cementit, resinave dhe pigmenteve, dhe aplikohet në shtresa shumë të holla mbi lloje të ndryshme të sipërfaqeve, si mure, dysheme, kuzhina, mobilje, etj.

Dysheme e mikrocementit në një sallon me dy lartësi me oxhak, mure të bardha dhe nuancat e bardha në mure
Dysheme e mikrocementit në një sallon me dy lartësi me oxhak, mure të bardha dhe nuancat e bardha në mure

Një nga avantazhet kryesore të mikrocementit është aftësia e tij për të u ngjitur në pothuajse çdo lloj sipërfaqeje, si metal, dru, qeramikë, etj. Kjo karakteristikë e bën atë një opsion të shkëlqyer për të rinovuar sipërfaqet pa pasur nevojë të hiqen materialet ekzistuese.

Mikrocementi njihet si një material shumë i qëndrueshëm. Është veçanërisht i qëndrueshëm në atë që ka të bëjë me rezistencën ndaj abrazionit, pasi është në gjendje të përballojë shkatërrimin dhe fërkimin e vazhdueshëm të cilët është i ekspozuar në dysheme, shkallë, kuzhina etj. Për shkak të fortësisë së tij, mikrocementi është shumë i rezistent ndaj gërvishtjeve dhe erozionit, prandaj është ideal për zona me trafik të lartë dhe përdorim të vazhdueshëm.

Sa i përket rezistencës ndaj shtypjes, vlen të theksohet se mikrocementi është një material shumë i dendur dhe i fortë, i aftë të mbajë peshat e mëdha pa pësuar deformime apo çarje. Edhe pse trashësia e tij është shumë e hollë në krahasim me mbulesat e tjera, dendësia e lartë dhe rezistenca mekanike e bëjnë atë një opsion të shkëlqyer për sipërfaqe që duhet të mbajnë ngarkesa të rënda, si dysheme dhe kuzhina.

Përveç kësaj, mikrocementi është i disponueshëm në një gamë të gjerë ngjyrash dhe teksturash, që i lejon të përshtatet me çdo stil dekorativ. Përfundimi i tij është i pandjeshëm ndaj ujit dhe i papërshkueshëm, që e bën atë ideal për zona të lagura si banjot dhe kuzhinat.

Nëse jeni duke kërkuar një material rezistent dhe të qëndrueshëm për të rinovuar sipërfaqet, mikrocementi është një opsion i shkëlqyer. Aftësia e tij për të u ngjitur në pothuajse çdo sipërfaqe dhe rezistenca ndaj abrazionit, kompresimit dhe erozionit, e bëjnë atë një alternativë të shumëllojshme dhe të lartë cilësore.

Shumë përfitime të mikrocementit në dysheme për të krijuar mjedise luksoze

Nëse mendojmë për atë se si është dyshi i përkryer për shtëpinë tonë, me siguri do të pajtohemi se duhet të jetë i bukur, me një teksturë dhe ngjyrë që të tërheq, por në të njëjtën kohë duhet të jetë i praktik, i rezistent dhe i lehtë për t'u pastruar. Të gjitha këto karakteristika na çojnë te dyshi i mikrocementit.

Është materiali që ka një vend të shquar në dekorimin e shtëpisë nën formulën e përkryer të bukurisë dhe mirëmbajtjes së lehtë. Është aleati më i mirë për të dhënë një stil personal dhe luksoz për dyshemet. Propozon tekstuara të ndryshme, një shumëllojshmëri të madhe të ngjyrave dhe përfundimeve. Nuk ka dy aplikime të njëjta, çdo mbështjellës është unike.

Microcement në dyshemen e një salloni të pajisur me një kolltuk dhe një divan të gjatë
Microcement në dyshemen e një salloni të pajisur me një kolltuk dhe një divan të gjatë

1. Dysheme mikrocimenti për brendësi dhe jashtë: ekuilibër dhe gjerësi

Këto dysheme janë të përsosura për të lidhur dhomat dhe për të bërë pjesë të një tëreje. Është ideale për hapësirat e tipit loft, por edhe për të dhënë një stil modern në banesa të mëdha. Është mbulimi që sjell ekuilibrin dhe gjerësinë në dizajnin e interierit dhe eksterierit.

Mikrocimenti në dyshemenë e salloneve luksoze është një bast i sigurt. Në këtë shtëpi, kombinimi i ngjyrës gri dhe të bardhë rrit pamjen përfshirëse të hapësirës. Dyshemeja nuk lë askënd indiferent, duke krijuar një sallon elegant dhe madhështor. Pamjet nga jashtë kurorëzojnë një skenë luksoze.

2. Efekti i pasqyrës në një ambient të shkëlqyer

Pavimentet e reja kanë ardhur për të dominuar të gjitha hapësirat e shtëpisë dhe për të shtypur një karakter sofistikuar në çdo dhomë. Ky është rasti i dyshemeve të mikrocementit, të cilat larg nga të qëndruara në planin e dytë, ofrojnë efekte spektakolare.

Ata ofrojnë një univers të plotë me mundësi për të krijuar sipërfaqe të ndritshme dhe të ndriçuara. Në këtë imazh rrit dritën natyrore të kuzhinës në një estetikë minimaliste dhe elegante. Është ideale për të arritur mjedise moderne, që luajnë për hapësira të hapura dhe funksionale.

3. Dysheme mikrocimenti me identitetin e tyre të vet

Këto përbëjnë një zgjidhje të përsosur për të arritur mjedise të ndryshme pa nevojë për të bërë reforma të mëdha, pasi është një produkt që nuk e ngrit nivelin e tokës. Aplikimi mbi sipërfaqen ekzistuese lejon transformimin e dhomave pa gërmadha.

Ata përshtaten në mënyrë të përsosur në dhomat moderne dhe janë një zgjidhje e shkëlqyer nëse kërkojmë një trotuar me identitetin e vet. Mikrocementi në dyshemet e brendshme tërheq të gjitha vështrimet, pasi arrin hapësira unike. Ata janë imazhi i elegancës.

4. Mikrocement për dysheme me një fortësi të jashtëzakonshme

Rezistenca e një dyshi është lidhur ngushtë me pamjen e tij estetike. Sa më rezistent të jetë dyshi, aq më mirë dhe për një kohë më të gjatë do të duket në kushte më të mira.

Kështu, mikrocementi ka disa veti mbrojtëse që bëjnë që të dalë i paprekur ndaj kërcënimit që mund të përbëjnë goditjet, shkratimet ose shkatërrimi nga trafiku, duke lejuar që çdo hapësirë, të brendshme apo të jashtme, tregtare apo banimi, të mbahet dhe të ruhet harmonia estetike e çdo qëndrimi.

5. Integrimi i hapësirave të mbushura me stil

Mbështjellja e mikrocementit në dysheme hap rrugën për integrimin e hapësirave duke arritur një atmosferë plot stil. Bashkimi i sallonit dhe kuzhinës përkthehet në krijimin e një dhomë moderne dhe të ndritshme. Dyshemeja e mikrocementit bëhet protagonisti i vërtetë dhe shkëlqen me forcë përballë tavanëve të lartë.

Përfundimi i këtij materiali i jep personalitet kësaj banese, ku shfrytëzimi i hapësirave është toni dominues. Jep një plus të elegancës dhe madhështisë.

Microcement në një sipërfaqe të jashtme: sipërfaqe idilike në ajër të hapur

Dekorimi i lartë nuk kupton për interiore ose interiore. Çdo hapësirë, pa marrë parasysh vendndodhjen e saj, mund të jetë objekt krenarie për dashamirët e dekorimit. Kështu, me tëmicrocement në të jashtmemund të veshim pishina, tarraca ose mjedise për të arritur një koherencë estetike të përgjithshme dhe që kjo të mbahet për një kohë të gjatë.

Dysheme mikrocimenti në një kuzhinë minimalistike dhe e pajisur me një kapëse avulli dhe dritare të mëdha
Dysheme e mikrocementit në një kuzhinë minimalistike dhe e pajisur me një kapëse tymi dhe dritare të mëdha

Përdorimi i gjithë hapësirës që kemi në dispozicion për të krijuar vende ideale, tani është i mundur falë mikrocementit dhe një sërë cilësish të papërsëritshme në çdo material tjetër të përdorur në botën e ndërtimit.

Vazhdimësia që sjell është e përsosur për të kthyer kopshtet, verandat dhe pishinat në pjesë të shtëpisë duke iu dhënë atyre ndriçim dhe një ndjenjë të gjerësisë vizuale, duke i bashkuar ato me zonat përreth.

Kombinimi me stile të tjerë ose materiale është gjithashtu një nga aftësitë e saj. Kjo lejon të arritur personalizimin e hapësirave të jashtme shumë më të lartë. Falë cilësisë së saj dhe të gjithë gamës së ngjyrave në të cilën mund të disponohet, lejon të arritur përfundimet e dëshiruara, gjithashtu nën kushtet e motit.

Transformimi i hapësirave të jashtme është më i lehtë duke përdorur mikrocement, pasi lejon të bëhet pa ngritur nivelin e trotuarit dhe pa prodhuar rrënoja. Gjithashtu, tregon rezistencën e tij ndaj zgjerimeve ose kontraktimit që mund të lindin nga ndryshimet termike. Gjithashtu, sjellja e tij është e jashtëzakonshme ndaj kushteve të këqija të motit ose ekspozimit ndaj rrezeve ultravjollcë ose ujit.

Ngjyrat e mikrocementit për dysheme që të çudisin

Mikrocementi lejon një larmi të gjerë ngjyrash, që i lejon të integrohet në çdo mjedis dekorativ dhe të krijojë stile të personalizuara. Për më tepër, sistemi i tij i pigmentimit lejon të arritur çdo ngjyrë me porosi. Shumëllojshmëria e tonaliteteve shumëfishon mundësitë dekorative të dyshemeve të mikrocementit, që ofron mundësinë për të personalizuar shtëpinë siç keni dëshiruar gjithmonë. Por pavimenti i çdo dhomë është i ndryshëm dhe, për këtë arsye, është kyç të zgjidhni ngjyrat e duhura.

Nëse dëshirojmë një dysheme që të përcjellë qartësi, energji dhe shpresë, basti më i mirë janë tonet plot jetë. Ngjyrat e ngrohta janë ideale për të veshur dhe dekoruar hapësira të mëdha, ndërsa tonet e qarta përshtaten perfekt në dhoma më të vogla. Brenda kësaj game kromatike, çfarë lloji ngjyre preferon?

Banjo me stil minimaliste me dyshim të mikrocementit, banjë të pavarur dhe përfundime druri rreth lavamanit të dyfishtë
Banjo me stil minimaliste me dyshim të mikrocementit, vaskë të pavarur dhe përfundime druri rreth lavamanit të dyfishtë

E bardha vesh dyshemet e tua të mikrocementit me qetësi dhe dritë

Tonet më të ndritshëm, si ngjyra e bardhë, janë të përsosura për të dhënë dyshemeve të mikrocementit një atmosferë relaksuese dhe të qetë. Ndjenja që sjell ky lloj i ngjyrës lidhet me qartësinë mendore, rendin dhe sipërfaqet e buta. Është një zgjedhje e mirë për të pasur një trotuar që rrit imagjinatën dhe ndriçimin.

E bardha është një ngjyrë shumë e përshtatshme që lejon të luajë me elemente të ndryshme dekorative dhe mobilje për të krijuar mjedise të ndryshme. E kombinuar me tonet pastel, mund të arrihet një stil nordik shumë i ngrohtë dhe minimalist. Gjithashtu mund të zgjidhet për theksa më të forta të ngjyrës, si të kuqet ose blutë e errët, për të krijuar kontraste më të ndezura.

Gris, ngjyra për dysheme të mikrocementit elegante

Ngjyra gri në dyshemet e mikrocementit është një nga opsionet e preferuara të dizajnerëve të brendshëm dhe dekoruesve. Është një zgjedhje e mirë për të fituar qetësi dhe elegancë në shtëpi. Në tonet e saj më të qarta, ajo përkthehet në një ambient të ri plot me ndriçim. Gjithashtu, kombinohet me shumë ngjyra dhe krijon një atmosferë të ngrohtë.

Grija gjithashtu mund të kombinohet me materiale të ndryshme dhe tekstura për të krijuar një ambient më të ngrohtë dhe mikpritës. Për shembull, mund të përdoret dru natyral në mobilje për të dhënë një prekje të ngrohtësisë dhe teksturës. Gjithashtu mund të zgjidhet për materiale të buta dhe të ngrohta, si peshqirë ose jastëkë lëkure, për të krijuar një hapësirë të rehatshme dhe mikpritëse.

Pse të mos bëjmë bast për ngrohtësinë e bezhës?

Në të njëjtën familje të tonaliteteve të ngrohta, gjejmë bezh. Ky ngjyrë në dyshemenë e mikrocementit është rivali i madh i bardhë, pasi përshtatet në çdo dhomë duke sjellë një shtesë të ngrohtësisë. Një kombinim i mirë është të luani për një dysheme bezh në një ton më të errët dhe mobiljet në një të bardhë të thyer, që përkthehet në një sipërfaqe shumë të ndritshme.

Beige mund të përdoret për të krijuar mjedise shumë të ngrohta dhe familjare, sidomos nëse kombinohet me materiale natyrore si druri ose vimini. Gjithashtu është një ngjyrë që përshtatet me stile të ndryshme dekorative, nga rustike deri te moderne. Për të dhënë një prekje elegante, mund të zgjidhet të kombinohet me detaje të arta ose metalike në dekorim.

Vendosja e mikrocementit në dysheme: aplikimi sipas mbështetjes për të veshur

Microcement në dyshemen e një salloni me tavan të lartë dhe që lidhet me kuzhinën
Microcement në dyshemen e një salloni me tavan të lartë dhe që lidhet me kuzhinën

Tani që njohim në një masë të mirë mundësitë dekorative që ofron dyshemeja e mikrocementit, është koha të njohim se si aplikohet ky mbulim në sipërfaqet e kalueshme.

Si të aplikosh mikrocement në dysheme me pllaka qeramike

Mikrocementi është një zgjidhje efikase për të rinovuar dyshemet me pllaka pa nevojë për t'i hequr. Megjithëse procesi i aplikimit mund të duket i komplikuar, me produktet e duhura dhe duke ndjekur hapat në mënyrë korrekte, është e mundur të arrish një rezultat spektakolar dhe të qëndrueshëm.

1- Riplotësoni me mikrocementin e përgatitjes

Riparimi me mikrocement të përgatitjes është një hap kyç në aplikimin e mikrocementit në dysheme me pllaka. Ky material ofron rezistenca mekanike superiore dhe është i përsosur për të përgatitur sipërfaqen. Është e rëndësishme ta aplikoni për të shmangur që më vonë të shënohen bashkimet në veshjen. Pas aplikimit, është e nevojshme të lini të thahet për të paktën 24 orë para se të vazhdoni me hapat e ardhshëm.

2- Aplikoni primer për sipërfaqe jo të thithshme

Pas mbushjes me mikrocement të përgatitjes, është e rëndësishme të aplikohet një primer për dysheme jo thithëse dhe të vendoset rrjeta e fibër qelqi. Në Luxury Concrete, ne rekomandojmë përdorimin e Primacrete Plus, që lehtëson ngjitjen e mikrocementit me mbështetjen ekzistuese, ndërsa rrjeta parandalon shfaqjen e çarjeve dhe fisurave të mundshme. Është thelbësore të lini këtë shtresë të thahet siç duhet, një kohë që varion nga 30 minuta deri në 24 orë, për të garantuar një rezultat optimal.

3- Aplikimi i mikrocementit të përgatitur pa pigment

Aplikimi i shtresës së parë të mikrocementit të përgatitjes është një hap kyç për të dhënë fortësi mbështjellëses dhe për të lehtësuar aplikimin e mëtejshëm të produktit të përfundimit. Është e rëndësishme të aplikohet një shtresë pa pigment, pasi kjo do të lejojë të korrigjohen çdo papërsosmëri para se të aplikohet shtresa përfundimtare. Pas aplikimit të kësaj shtrese, është e nevojshme ta lini atë të thahet për 12 orë që sipërfaqja të jetë plotësisht e thatë para se të vazhdojë.

4- Shtresa e dytë e imprimacionit Primacrete Plus

Aplikimi i dorës së dytë të primerit për sipërfaqe që thithin është thelbësor për të shmangur shënjimin e bashkëve të pllakave në mikrocement. Duhet të lëshohet të thahet siç duhet gjatë kohës së rekomanduar nga prodhuesi, që varion nga 30 minuta deri në 24 orë, për të garantuar një rezultat optimal.

5- Shtresa e dytë e mikrocementit të përgatitur me pigment

Shtresa e dytë e mikrocementit të përgatitjes është thelbësore për të arritur që dyshi të ketë fortësinë e nevojshme dhe të vendosen bazat për një mbulim cilësor. Është e rëndësishme të aplikohet një shtresë me pigment, pasi kjo do të lejojë të korrigjohet çdo papërsosmëri që ka mbetur në shtresën e mëparshme. Pas aplikimit të saj, është e nevojshme të lini këtë shtresë të thahet për 24 orë.

6- Aplikimi i dy shtresave të mikrocementit të përfundimit

Me sipërfaqen e përgatitur dhe mikrocementin e përgatitjes së aplikuar, vjen koha për të vënë dy shtresa përfundimtare. Concrete Floor është një bast i mirë për të arritur përfundime natyrale dhe të lartë cilësore në dysheme të brendshme.

Është e rëndësishme të lini një kohë tharje prej 3 orësh midis shtresës së parë dhe të dytë dhe të lini të dytën të thahet për 24 orë para se të vazhdoni me vulosjen e sipërfaqes. Është thelbësore të aplikoni shtresën e dytë të përfundimit në një drejtim të kundërt me shtresën e parë për të marrë një përfundim uniform dhe pa vija.

Gjatë aplikimit, është e rëndësishme të merret parasysh lagështia dhe temperatura e mjedisit, pasi ato mund të ndikojnë në kohën e tharjes dhe në pamjen përfundimtare të përfundimit.

7- Sigurimi i dyshemesë së mikrocementit

Sigurimi i dyshemesë së mikrocementit është hapi i fundit në aplikim. Është e rëndësishme të mbrohet, të hidroizolohet dhe të forcohet trotuari me një vernik sigurues të përshtatshëm.

Për këtë, rekomandohet të aplikohen dy shtresa Primacrete Finish, një primer në bazë uji për të forcuar mikrocementin, dhe dy shtresa të barnizit Concrete Finish WT, i formuluar posaçërisht për të ofruar një mbrojtje optimale ndaj abrazionit, ndotjes dhe lagështisë.

Pasi përfundimit të procesit të vulosjes, është e rëndësishme të lini sipërfaqen të thahet për të paktën 48 orë para se të përdorni përsëri dyshemenë. Pas kësaj kohe, mund të vazhdohet me pastrimin e sipërfaqes me produkte specifike për mirëmbajtjen e dyshemeve të mikrocementit, të cilat do të ndihmojnë në ruajtjen e pamjes dhe durabilitetit të veshjes në afat të gjatë. Me këto kujdes, dyshemeja e mikrocementit do të duket e paprekur për vite dhe do të kthehet në një element dekorativ dhe funksional në çdo hapësirë.

Si të aplikosh mikrocement në dysheme betoni

1- Riparo i çarjet e mundshme që mund të ketë në mbështetje

Para të filluar aplikimin e mikrocementit në dyshemenë e betonit, është thelbësore që kjo të jetë në kushte të përsosura. Nëse prezanton çarje, duhet të i riparojmë për të arritur një sipërfaqe të sheshtë dhe uniforme.

Për këtë, mund të përdorim një morter riparimi për dysheme, që do të na lejojë të mbulojmë çarjet në mënyrë efikase. Është e rëndësishme që të hiqim të gjithë pluhurin dhe ndotjen nga sipërfaqja para se të procedojmë me riparimin. Kështu, do të arrijmë një ngjitje më të mirë të morterit dhe një rezultat përfundimtar më të qëndrueshëm dhe rezistent.

2- Aplikimi i resinës akrilike për mikrocement Concrete Resin

Pasi të kemi riparuar çarjet dhe të kemi dyshemenë të pastër dhe të nivelizuar, do të vazhdojmë të aplikojmë rezinën akrilike Concrete Resin. Kjo rezinë përdoret për të konsoliduar sipërfaqen dhe për të përmirësuar ngjitjen e mikrocementit. Është veçanërisht e rekomanduar në dysheme shumë thithëse, si ato të çimentos.

Resina e Betonit aplikohet me një furçë ose rrotull në një shtresë të vetme. Është e rëndësishme që të respektojmë kohët e tharjes të rekomanduara nga prodhuesi para se të vazhdojmë me procesin.

3- Dy shtresa të mikrocementit të përgatitjes

Pasi të kemi rezinën akrilike të thatë dhe të konsoliduar, do të vazhdojmë të aplikojmë dy shtresa të mikrocementit të përgatitjes.

Shtresa e parë aplikohet me një spatulë me dhëmbë, duke e përhapur në mënyrë uniforme në të gjithë sipërfaqen e dyshemesë. Para se të thahet, do të vendosim rrjetën e fibër qelqi për të forcuar sipërfaqen. Rrjeta duhet të mbulojë të gjithë dyshemenë dhe të jetë e ngjitur mirë me shtresën e parë të mikrocementit.

Pasi vendosim rrjetën, do të lëmë të thahet shtresa e parë për rreth 3 orë. Pas kësaj kohe, do të aplikojmë shtresën e dytë të mikrocementit të përgatitjes, duke e shtrirë atë me lopatën e njëjtë me dhëmbë. Është e rëndësishme që sipërfaqja të jetë plotësisht e sheshtë dhe pa përsosmëri. Do të lëmë të thahet edhe kjo shtresë për rreth 3 orë para se të vazhdojmë me hapat e ardhshëm.

4- Dy shtresa të mikrocementit të përfundimit

Në këtë pikë, do të vazhdojmë të aplikojmë dy shtresat e mikrocementit të përfundimit. Shtresa e parë do të aplikohet me pigment, duke e shtrirë me një lopatë të sheshtë në të gjithë sipërfaqen e dyshemesë. Para se të thahet, do të lëmë të kalojnë rreth 3 orë.

Pasur këtë kohë, do të aplikojmë shtresën e dytë të mikrocementit të përfundimit, gjithashtu me pigment. Në këtë rast, do të lëmë sipërfaqen të thahet për 24 orë për të siguruar që mikrocementi të jetë fortësuar plotësisht.

5 - Mbyllja e dyshemesë së mikrocementit

Pasi të kemi aplikuar dy shtresat e mikrocementit të përfundimit, do të procedojmë me vulosjen e dyshemesë. Për këtë, do të përdorim imprimacionin e mbylljes së poreve Primacrete Finish dhe barnizën e vulosjes Concrete Finish WT.

Imprimimi i tapaporos Primacrete Finish aplikohet në dy shtresa, me një furçë ose rrotull, dhe lihet të thahet për 12 orë para se të aplikohet barniz sigurues. Ky imprimim i tapaporos është një produkt që përdoret për të shmangur thithjen e tepruar të barnizit sigurues nga mikrocementi, duke përmirësuar kështu aderencën dhe durimin e tij. Primacrete Finish gjithashtu kontribuon në homogjenizimin e ngjyrës së mikrocementit të aplikuar.

Përfundimisht, lakuri sigurues Concrete Finish WT gjithashtu aplikohet në dy shtresa, me një furçë ose rullo, duke u siguruar që dyshemeja të jetë plotësisht e thatë para se ta bëjmë. Është e rëndësishme që shtresat të jenë të holla dhe të njëjta për të shmangur flluska ajri dhe për të garantuar një mbrojtje të përsosur të dyshemesë së mikrocementit. Për më tepër, Concrete Finish WT ofron një rezistencë të shkëlqyer ndaj shkatërrimit, ndaj njollave dhe trafikut, e cila e bën dyshemenë një sipërfaqe të lehtë për t'u pastruar dhe shumë të qëndrueshme.

Si të kujdeseni për dyshemet e mikrocementit

Microcement në dyshemen e një kuzhine të gjerë, me një ishull të pavarur dhe pamje në kopsht
Microcement në dyshemen e një kuzhine të gjerë, me një ishull të pavarur dhe pamje në kopsht.

Si të pastroni një dysheme mikrocementi

Për të mbajtur një dysheme mikrocementi në gjendje të mirë, është thelbësore ta mbajmë atë të pastër. Për këtë, është e rëndësishme të merren parasysh këshillat e mëposhtme:

- Shmangni përdorimin e produkteve abrazive: mikrocementi është një material i ndjeshëm që nuk toleron produktet abrazive ose acidike, pasi ato mund të dëmtojnë shtresën mbrojtëse dhe përfundimin. Prandaj, rekomandohet të përdoren produkte pastrimi të buta dhe neutrale.

- Të përdorni furçën ose aspiratorin rregullisht: është e rëndësishme të hiqni pluhurin dhe ndotjen në mënyrë të rregullt për të parandaluar grumbullimin e tyre në sipërfaqen e mikrocementit dhe dëmtimin e tij.

- Përdorni një mop të mirë të shtrydhur: kur pastroni një sipërfaqe të mikrocementit, është e rëndësishme të mos lini shumë ujë në sipërfaqe.

- Pastroni njollat ​​menjëherë: nëse derdhet ndonjë lëng ose krijohet një njollë në dysheme, është e rëndësishme ta pastroni menjëherë për të shmangur që të depërtojë në sipërfaqen e mikrocementit. Për njollat ​​më të vështira, mund të përdoret një pastrues dhe furçë e butë.

- Shmang përdorimin e objekteve të mprehta: mikrocementi është një material i ndjeshëm ndaj gërvishtjeve. Prandaj, rekomandohet të shmangni përdorimin e objekteve të mprehta ose të mprehta në sipërfaqen e dyshemesë.

Si të mbajë një dysheme mikrocementi

Përveç pastrimit të rregullt, ka masa të tjera që mund të merren për të mbajtur një dysheme mikrocementi në gjendje të mirë në afat të gjatë:

- Kryerja e mirëmbajtjes periodike: për të mbajtur mikrocementin në gjendje të mirë në afat të gjatë, rekomandohet të kryhet mirëmbajtje periodike çdo 3 ose 4 vjet. Kjo mirëmbajtje përfshin aplikimin e një shtrese të re të siguruesit dhe barnizit për të mbrojtur sipërfaqen e dyshemesë.

- Të kesh një profesionist ekspert në mikrocement për riparime: nëse ndodh ndonjë dëmtim në dyshemenë e mikrocementit, është e rëndësishme të kontaktoni me një profesionist për të kryer riparimet e nevojshme. Përpjekja për të riparuar dëmtimin vetë mund të jetë një gabim që mund të përkeqësojë situatën. Një ekspert do të jetë në gjendje të vlerësojë madhësinë e dëmtimit dhe të aplikojë teknikat e nevojshme për ta riparuar.

Dysheme mikrocimenti për kuzhina dhe banja ideale

Në dizajnin e kuzhinave dhe banjove, gjithashtu mund të arrijmë një ambient të ndryshëm duke aplikuar mikrocement në dysheme. Është aleati i përkryer për të arritur përfundime me vlerë të lartë dekorative në sipërfaqe të pandjeshme, rezistente ndaj abrazionit dhe temperaturave të larta.

Ato jan pjesë të shtëpisë ku ne jetojmë çdo ditë dhe për shumë orë, prandaj është thelbësore të zgjedhim një material me performancë të lartë dhe që integrohet lehtësisht në çdo stil dekorativ. Dyshemet e mikrocementit janë një opsion i mirë si për stilin klasik, ashtu edhe për atë nordik, kontemporan, ose rustik. Të dyja, banja dhe kuzhina janë dy hapësira të përsosura për të shijuar stilin tonë të preferuar me atë prekje shtesë të gjerësisë që ofrojnë mbështjellëset tona.

Në këtë banjë me mikrocement, veshja dekorative merr në dorë dhomën dhe është shtresa e përsosur për të arritur një dekorim luksoz. Është një mënyrë ideale për të rinovuar estetikën e shtëpisë. Në këtë rast, vazhdimësia që ofron veshja rrit stilin minimalist të dhomës. Përtej fuqisë estetike, banja e kësaj banese transmeton paqe dhe harmoni në pjesë të barabarta.

Në dizajnin e kuzhinave moderne, zgjedhja e mobiljeve është po aq e rëndësishme sa dhe cilësia e përfundimeve. Dyshemet e mikrocementit në kuzhina janë një bast i përsosur për të shijuar një dizajn të vetin dhe ekskluziv. Është një material që lejon të shfrytëzohet maksimalisht hapësira dhe të krijohet një ambient i mrekullueshëm.

Ishulli i kësaj kuzhine bëhet një aleat për të fituar edhe më shumë hapësirë, duke ndarë lavamanin nga zona për të ngrënë ose mëngjes. Gjëja më e mirë e këtij mbështjellësi në dyshemen e kuzhinës është se ne mund ta përshtasim atë sipas stilit tonë.

Sa kushton të vendoset një dysheme mikrocementi? Çmimi m2

Kur vendosim kontakt vizual me një dysheme të mbuluar me mikrocement, në instancën e parë kuptojmë se jemi përballë një materiali me një vlerë shumë të lartë, si estetikisht ashtu edhe teknikisht.

Kjo mund të na bëjë të mendojmë të njëjtën gjë për koston monetare, por nga Luxury Concrete® rekomandojmë të lëshoheni nga ndjenjat e mrekullueshme që lëshojnë sipërfaqet në fjalë, pasi është e vështirë të përcaktohet, me sy të lirë, çmimi i materialit të përmendur.

Kjo është sepse në një aplikim përfshihen shumë më shumë variabla se sa kostoja e produktit. Kështu, do të duhet të pyesim sa metra janë mbuluar, sa aplikues kanë qenë të nevojshëm për ta bërë atë, cili ishte gjendja e mbështetjes origjinale dhe nëse ka duhet të riparohet...

Prandaj, dhe për herë të dytë, ne theksojmë se kur hasni një trotuar të veçantë, që shkëlqen vetë, ne mbështesim që të vendosni të gjitha ndjenjat tuaja për ta admiruar atë në vend se të mendoni se sa është çmimi i tij. Por, nëse dëshironi të përjetoni këto ndjenja në shtëpinë tuaj dhe të veshni dyshemetë tuaja me mikrocement, mos ngurroni të na kontaktoni.

Problemet e mundshme të dyshemeve të mikrocementit

Pavarësisht të gjitha përparësive me të cilat llogaritet një material si mikrocementi, ai gjithashtu prezanton disa të meta.

1 - Shfaqja e çarjeve për shkak të mbështetësve në kushte të këqija. Në të gjatë, pas një kohe nga aplikimi i mikrocementit, mund të shfaqen çarje. Kjo është për shkak se, në momentin e aplikimit, sipërfaqja nuk ishte në një gjendje optimale. Në këto raste duhet të riparohet ose të pastrohet siç duhet, në varësi të rastit, për të shmangur që, në afat të gjatë, të shfaqen jo rregullsi.

2 - Aplikimet e suksesshme i bëjnë vetëm profesionistët ekspertë. Për të arritur rezultatet më të mira është e nevojshme të keni aplikues të kualifikuar me aftësitë e nevojshme dhe që nuk ndalojnë në formimin e tyre mbi trendet më të fundit dhe produktet më të reja, si ata që integrojnë ekipin e aplikuesve të miratuar nga Luxury Concrete®.

3 - Çarje për shkak të vibracioneve strukturore. Në disa raste, kjo rezulton e papërballueshme dhe mund të lindin hendekë. Në rastin e dy të parëve mund të ndodhin për shkak të lëvizjeve që ndodhin në ndërtesën e vet, për shkak të vibracioneve ose vendosjeve, edhe pse materiali i përdorur është i cilësisë së lartë.

4 - Lagështia. Ekzistojnë dy raste që duhet të shmangim nëse nuk dëshirojmë që lagështia të bëhet pjesë e më shumë e sipërfaqeve tona. Së pari, duhet të korrigjohet nga mbështetjet origjinale para se të aplikohet mikrocementi mbi to, nëse jo, veshja e re do të kopjojë lagështinë. Së dyti, është e nevojshme të jemi të saktë me primerin që përdoret. Për shembull, nëse zona është në kontakt me ujin vazhdimisht, do të duhet të zgjidhet produkti i duhur, që të përshtatet me karakteristikat e hapësirës në fjalë.