Pultat e mikrocementit: lukso ku bashkohen dizajni dhe funksionaliteti

17 Nëntor 2022

Prestacionet sublime të mikrocement, ashtu si dhe diversiteti i madh në fushat e aplikimit të tyre, kanë bërë të mundur që ky mbulim dekorativ luksoz të jetë një nga aleatët e mëdhenj të profesionistëve të ndërtimit për të kryer çdo lloj pune.

Kuzhinë moderne me pult mikrocementi në të zi

Edhe pse përdorimet më të njohura janë pa dyshim në mbulimin e dyshemeve dhe mureve, është gjithnjë e më e zakonshme të shohim aplikimin e tij në sipërfaqe të ndryshme si terraca, fasada, çati dhe madje edhe mobilje, sepse këto të fundit përmbajnë karakteristikën e veçantë që mund të prodhohen sipas porosive, duke u përshtatur kështu me një gamë të gjerë hapësirash me natyrë dhe madhësi të ndryshme dhe, prandaj, duke qenë një opsion shumë praktik.

Kështu, pultet e mikrocementit kanë pozicionuar si numri një në podiumin e mobiljeve të veshura me këtë material inovativ për arsye të lidhura me estetikën e tyre të shkëlqyer, funksionalitetin dhe shumëllojshmërinë në përdorimet e tyre.

Ndjenja e veçantë e vazhdimësisë, gama e gjerë e ngjyrave që ka në dispozicion, si dhe mundësia për të arritur aspekte dhe rezultate të ndryshme kanë bërë që blloqet e mikrocementit të bëhen mobilje të modës. Një trend me shumë avantazhe të gatshme për të të pushtuar në të gjitha mënyrat dhe që, në Luxury Concrete®, të tregojmë më poshtë.

Avantazhet ekskluzive të blloqeve të mikrocementit

Në momentin e zgjedhjes së materialit që do të jetë protagonist në krijimin e një pult të ri ose rinovimin e tij, është e rëndësishme të mos kufizohemi vetëm në zgjedhjen e ngjyrës dhe teksturës që do të përbëjnë estetikën e tij, pasi pultet janë sipërfaqe që kërkojnë gjithashtu një opsion që përgjigjet kompetentisht për kërkesat dhe nevojat specifike të sipërfaqeve të tyre, si kontakti i shpeshtë me ujin, shfaqja e njollave, pastrimi i lehtë dhe rezistenca ndaj abrazionit.

Bankat e mikrocementit janë një nga opsionet më të zgjuara për këtë mobilje të popullarizuar të kuzhinës, sepse ato përmbushin me sukses këto kërkesa dhe, për më tepër, garantojnë avantazhe të tjera të zgjuara që e vendosin këtë mbulim si materialin e përsosur për aplikimin e tij edhe në pjesën tjetër të sipërfaqeve të kuzhinës, banjove, hoteleve, kafeneve ose restoranteve, midis një liste të gjatë opsionesh.

Kuzhinë me banak të zgjatur të mikrocementit në ngjyrë gri

1. Pastrimi i ëndërruar: i lehtë, i shpejtë dhe efektiv

Pultat karakterizohen nga ekspozimi i vazhdueshëm ndaj ndotjes. Një mobilje ku tani jo vetëm përgatisim degustimet më të shijshme kulinarë, por që, përveç kësaj, shërben si mbështetje për objekte, dhe së fundmi, çdo ditë edhe më shumë për të kryer gatimet kryesore të ditës.

Një sipërfaqe që, për shkak të popullaritetit në rritje të kuzhinës jo vetëm si vend për përgatitjen e recetave, por edhe si hapësirë ku të investohet kohë e lirë, biseda, të qeshura dhe madje edhe punë, çdo ditë përdoret më shumë. Dhe prej këtu rëndësia që të jetë e kujdesur në mënyrë të veçantë, e përkëdhelur dhe e mbrojtur.

Pultat e mikrocementit karakterizohen për të qenë shumë të lehta për t'u pastruar. Mjafton të kalosh një laps ose sfungjer me sapun pH neutral dhe ujë për të siguruar një pastrim të shpejtë, të lehtë dhe me një të kaluar të vetme. Dhe është se sipërfaqja e vazhdueshme e saj, e karakterizuar nga mungesa e bashkëlidhjeve dhe linjave të ndërprerjes, lejon që ndotja të ndalojë akumulimin, duke shmangur kështu përhapjen e mikrobeve dhe baktereve dhe duke forcuar sipërfaqe shumë më higjienike. Pastrimi i dëshiruar që lehtëson jetën e njerëzve.

Jeton në harmoni të përsosur me lagështinë

Mikrocementi është një material me një rezistencë të shkëlqyer ndaj lagështisë ambientale dhe, për më tepër, lejon mundësinë të jetë i pandjeshëm kur sigurohet me produkte specifike që përgjigjen ndaj kësaj nevoje.

Prandaj, lartësitë e mikrocementit bëhen një opsion ideal i pranishëm në çdo lloj kuzhine. Sipërfaqet e përgatitura për të qenë të frekuentuara nga uji dhe lëngjet e tjera, pa u ndryshuar minimalisht. Mbështjellja e tyre e mëtejshme me një barniz, krijon një film mbrojtës që parandalon filtrimin e ujit në brendësi dhe i pengon shfaqjen e njollave të lagështisë. Funksionaliteti dhe mbrojtja e garantuar në një nga sipërfaqet më të përdorura (dhe të dashura) të çdo shtëpie.

3. Pultat e mikrocementit: cilësi e qëndrueshme

Pastrim më se i thjeshtë dhe një mirëmbajtje që shquhet për të qenë praktikisht zero. Kështu, pa bërë përpjekje të mëdha ose të kryejë kujdes të mërzitshëm, blloqet e mikrocementit janë të përgatitura për të duruar shumë vite.

Një aspekt që i dallon nga alternativat e tjera në treg, pasi shumica e madhe e veshjeve kërkojnë të rishikohen me kalimin e kohës.

4. Funksionaliteti dhe rezistenca si garanci

Imagjino të kesh një bankë të pafundme të dominuar nga vazhdimësia ku të shpërthejë krijimtaria jote kulinar, duke përgatitur pjatat më të denjë për një shef, pa pasur frikë nga abrazioni, njollat, produktet e pastrimit, impaktet dhe gërvishtjet dhe pa që, kontakti me ujen, të përbëjë një kërcënim.

Kështu përgjigjen blloqet e mikrocementit. Një funksionalitet që dominon sipërfaqet, duke nxjerrë versionin më të mirë të tyre për të gatuar, përgatitur, përgatitur dhe kryer mijëra veprime të tjera, pa frikë se do të dëmtohen ose ndëshkohen, sepse janë ekstremisht rezistente dhe janë vërtet të përgatitura për çdo lloj veprimi.

5. Estetika tërheqëse e dominuar nga personaliteti

Pultat e mikrocementit janë plotësisht të personalizuara. Dhe është se ky mbulim i fisnik i jep përdoruesit zgjedhjen e pamjes së tij. Një katalog i madh me shumëllojshmëri të madhe ngjyrash në dispozicion që përshtaten me qëllimin dhe stilin dekorativ të ndjekur.

Mundësia që estetika e tyre të kujtojë një stil rustik, me tekstura më të ashpëra; stili vintage, përmes finisheve të plakura ose të ndryshkuara; minimaliste, kur zgjidhet për tekstura të buta, të holla dhe të mëndafshta dhe ngjyra neutrale ose industriale, me ato tekstura që imitojnë materialet e betonit.

Në çdo rast, një nga tërheqjet më të mëdha të mikrocementit përgjigjet pikërisht se dizajni, pamja ose estetika e tij mund të përshtatet sipas shijes, karakterit ose personalitetit të çdo përdoruesi. Kombinime të pafundme të teksturave, ngjyrave dhe përfundimeve, të menduara dhe të dizajnuara për të arritur çdo lloj qëllimi dhe që përshtaten perfektisht me materiale të tjera si druri, metale ose betoni.

Eleganca dhe kohëzgjatje si protagonistë në pultet e mikrocementit që arrin një pamje shumë natyrale, dhe që mund të jenë krenare për të pasur një vlerë të lartë dekorative.

6. Aplikimi pa një grimcë pluhuri

Nëse mikrocementi është një opsion që dallon përballë pjesës tjetër të veshjeve në treg është për shumë arsye, por mund të thonim se vetëm ai mund të shfaqë fuqinë të aplikohet mbi çdo lloj materiali në mënyrë të drejtpërdrejtë dhe pa nevojën për të hequr mbështetjen e mëparshme.

Dhe është e vërtetë që, edhe pse dëshirojmë me forcë të rinovojmë sipërfaqet tona të vjetra ose të krijojmë të reja, e vërteta është se me përsëritshmëri, frikësohemi fort të përfshihemi në punime, të cilatdo lloji që të jenë. Zhurma, pluhur, gërmadha dhe ndotja që bëhen armiqtë më të këqij, megjithëse kemi të brendësuar dëshirën tonë për të kryer transformimin e një dhomë.

Mikrocimenti ju jep gjithçka që asnjë material tjetër nuk ju kishte dhënë më parë: një aplikim pa ngritur asnjë grimcë pluhuri. Ai aderon në mënyrë të përsosur në mbështetjen ekzistuese, pavarësisht natyrës së saj: gur, qeramikë, mermer ose pllaka, midis shumë të tjerëve dhe përjashtim të drurit. Për më tepër, përshtatshmëria e tij lejon që të përshtatet me sukses në formën e çdo banakut, duke rinovuar në mënyrë të lehtë, të pastër dhe të shpejtë në të njëjtën kohë që arrihen rezultatet më të shijshme.

Si të bësh një pult me mikrocement, hap pas hapi

Mikrocementi është një material që kryesisht është i veçantë, ai që e bën atë unik dhe të veçantë dhe që e dallon nga të tjerët. Dhe nëse kjo është e vërtetë, është, në pjesën më të madhe, për shkak të aplikimit artizanal. Një aplikim që konsiderohet si një art dhe që nuk mund të delegohet te kushdo, sepse vetëm ekspertët e kualifikuar në këtë fushë janë në gjendje të krijojnë rezultate të suksesshme dhe të përmbushin pritjet më të kërkuara.

Procesi në instalimin e një pult microcement varet nga qëllimi i ndjekur në përfundim dhe materiali që funksionon si bazë e sipërfaqes. Mund të jetë se ky i fundit është një mbulim absorbues si gips, enlucido i çimentos dhe rërës ose pladur, për shembull, ose përkundrazi, bëhet fjalë për një mbulim jo absorbues si pllakat, mermeri, graniti ose terrazo.

Në çdo rast, përgatitja e mbështetjes në mënyrë optimale është thelbësore. Është e domosdoshme të sigurohet që materiali që do të veshet është i lirë nga yndyra, lagështia dhe pluhuri, si dhe që baza të jetë e konsoliduar dhe në kushte të përsosura.

Në Luxury Concrete® ju tregojmë se si të bëni një banak mikrocementi në detaje dhe hap pas hapi. Merrni shënim.

Mbështjellës i zi në kuzhinë me lartësi të mikrocementit

1. E domosdoshme: vendosja e rrjetës së fibërve të qelqit

Hapi i mëparshëm për aplikimin është instalimi i një rrjetë prej fibra xhami në sipërfaqen që do të mbulohet, e cila do të jetë baza për pultin e mikrocementit.

Ky është një hap i rëndësishëm, pasi do të jetë ajo që garanton mbajtjen dhe stabilitetin në mbështetje, duke shmangur shfaqjen e çarjeve ose fisurave me kalimin e kohës.

2. Imprimatura o urë lidhjeje

Imprimimi është i përgjegjshëm për të lehtësuar mbështjelljen totale të mikrocementit bazë në sipërfaqen e pultit.

3. Mikrocement bazë ose përgatitje

Baza e mikrocementit ofron një dru më të trashë se pjesa tjetër, prandaj, aplikimi i dy shtresave si bazë përgatitore në banakun e mikrocementit është një garanci suksesi duke ofruar një rezistencë mekanike të lartë dhe një ngjitje të fortë në mbështetje.

4. Mikrocement i përfundimit

Më pas, do të aplikohen dy shtresa të mikrocementit të përfundimit. Tekstura e këtij produkti do të varet nga përfundimi ose efekti i dëshiruar. Opsioni për të personalizuar dhe krijuar një banak mikrocementi të përshtatur plotësisht me shijen, karakterin ose personalitetin e çdo përdoruesi është një aspekt luksoz për krijimin e sipërfaqeve më të shijshme dhe ekskluzive.

5. Tharja e sipërfaqes

Pas 24-48 orë pas aplikimit të shtresës së dytë të produktit të përfundimit dhe duke kontrolluar gjithmonë që sipërfaqja të jetë e thatë plotësisht, do të lihet pult i mikrocementit.

6. Vernis izolues

Dhe si hapi i fundit që do të sigurojë maksimumin e mbrojtjes dhe dallimit në rezultate, dy shtresa të barnizit të zgjedhur, në varësi të përfundimit të dëshiruar, që do të garantojë një pamje të karakterizuar nga bashkimi i lukzit dhe bukurisë për krijimin e pultave të mikrocementit me një vlerë dekorative dhe estetike tërësisht e papërllogaritshme.

Kuzhina me ishull dhe pult mikrocementi: dueti sublim që po shkatërron në dekorim

Ekzistojnë shumë lloje opsionesh kur vjen puna për të projektuar një dhomë që të të mikpritë vërtet për komoditetin dhe mirëqenien e saj.

Një nga trendet dekorative që po shkatërrojnë në dizajnin e interierit për të riformuar hapësira ose për t'i krijuar ato nga zero, është kombinimi i kuzhinës me ishull dhe pult me mikrocement.

Kuzhina me ishull është revolucioni i madh i dizajnit të brendshëm. Një trend i suksesshëm që qëndron në aftësinë e tij për të forcuar fuqimisht funksionalitetin e kuzhinave në të gjitha kuptimet, ndërsa arrin një estetikë të karakterizuar nga bukuria e skajshme.

Dhe është se, trendi aktual "koncepti i vetëm" përfshin faktin e hedhjes së ndarësve dhe mureve poshtë, duke bashkuar kështu kuzhinën me sallonin dhe, në raste, madje edhe me verandën. Kështu, arrihen hapësira tërësisht të hapura që perceptohen si një tërësi, rritja vizuale dhe sensoriale e gjerësisë së dhomave dhe arritja kështu e një ndriçimi më të madh. Një luks për krijimin e atmosferave dhe vendeve të këndshme, të dominuara nga komoditeti dhe dizajni më i hollë.

Kuzhinat me ishull janë dhomat ku të investosh kohë cilësore me pjesën tjetër të banorëve ose vizitorëve. Ato përdoren për përgatitjen dhe përgatitjen e recetave të shijshme, ndërsa jeni në shoqëri, të qeshur, të ndajnë dhe të shkëmbejnë mendime, të flasin, të gëzojnë një aperitiv të shijshëm ose, ndërsa personi tjetër thjesht është ulur pranë jush në një tabure të rehatshëm dhe stil.

Ata janë kthyer në pikën e takimit të banesës, duke bashkuar kështu dy mjedise dhe duke mbaruar me ndarjen dhe kufijtë për të ndarë dhe përjetuar shumë më shumë se më parë. Dhe në një mënyrë shumë më të rehatshme dhe të këndshme. Aksi kryesor i një shtëpie që, përveçse si pikë takimi, ka disa karakteristika funksionale shumë interesante.

Veshja e ishullit të kuzhinës, duke krijuar një banak të mikrocementit do të rrisë (nëse është e mundur më shumë) perceptimin e gjerësisë totale të dhomës, duke krijuar hapësira të hapura në të cilat mund të lëvizësh lirisht. Kjo gjerësi, do të krijojë një ndriçim më të madh, duke shfrytëzuar kështu ndjenjën e ngrohtësisë, përqafimit dhe komoditetit që karakterizojnë hapësirat e ndriçuara siç duhet. Një vazhdimësi që do të jetë pasqyra më e saktë e të dy faktorëve për dizajnin e dhomave të ëndërruara që arrijnë të të kapin me çarmet e tyre.

Cila është çmimi i pultave të mikrocementit?

Çmimi i tij do të ndryshojë në varësi të shumë faktorëve: forma e pultit, gjatësia dhe metrat për të mbuluar, kompleksiteti i projektit dhe madje edhe lloji i mikrocementit të zgjedhur për mbulimin e tij.

Për të ditur sa kushtojnë blloqet e mikrocementit, është e nevojshme të drejtohesh tek një profesionist i kualifikuar. Vetëm ai do të jetë në gjendje të përcaktojë një buxhet të përshtatshëm dhe të personalizuar, i përshtatur plotësisht karakteristikave, nevojave dhe kërkesave të çdo projekti.

Kuzhinë me tavolinë mikrocementi në ngjyrë të ndritur

Lëre veten të tërhiqet nga shijesia e Luxury Concrete® në pultin tënd të mikrocementit

Rinovimi o krijimi i pultave të mikrocementit, rezultatet e të cilave arrijnë përparësinë supreme kërkon gjithashtu zgjedhjen e materialeve më kompetente. Ata më të avancuar, avangardistë dhe me një cilësi që kalon me larg kufijtë dhe kufijtë. Pikërisht atë që ofrojnë mbështjellëset luksoze të Luxury Concrete®.

Ne prodhojmë sisteme të mikrocementit të karakterizuara nga marrja e rezultateve sublime. Të përsosura për aplikimin mbi çdo lloj sipërfaqeje për të arritur një pamje delikate, elegante dhe sofistike, që përgjigjet me saktësi kërkesave të sipërfaqeve më të përdorura, të vizituara dhe të ekspozuara në ditën e përditshme.

Mbështjellës premium që lejojnë dizajne më ekskluzive për banakët e mikrocementit në të gjitha dhomat dhe hapësirat. Një zgjidhje dekorative që, përveç tjerash, është inovative dhe e qëndrueshme, e karakterizuar nga përparësia në përgjigjet e saj.